loader

Principal

Cosmetolog

Vinilin - instrucțiuni de utilizare, analogi, recenzii, preț

Site-ul oferă informații generale doar în scop informativ. Diagnosticul și tratamentul bolilor trebuie efectuate sub supravegherea unui specialist. Toate medicamentele au contraindicații. Este necesară o consultație de specialitate!

Balsam Vinilin

Vinilina sau eterul polivinilbutilic este un preparat medicinal cu efect antimicrobian, antiinflamator, învăluitor, care ajută la curățarea și vindecarea rănilor și ulcerelor. Ingredientul activ al medicamentului este polivinoxul (vinilina).

Efectul antimicrobian al medicamentului se manifestă prin inhibarea creșterii și dezvoltării microorganismelor.

Efectul vindecător al Vinilin este asociat cu un efect de învăluire și regenerare. Cicatricile în timpul vindecării ulcerelor și rănilor sunt moi atunci când sunt tratate cu Vinilin.

Vinilina acționează și ca anestezic local.

Vinilina este un lichid gros, vâscos, de culoare galben deschis, cu un miros înțepător specific. Medicamentul este insolubil în apă, se amestecă bine în orice raport cu uleiuri, cloroform, parafină lichidă, eter etilic, izoamil și alcooli butilici. Nu se usucă și nu se îngroașă în aer.

Eliberați formularele

 • Balsam (Polivinox) 100 g într-o sticlă de sticlă întunecată;
 • Balsam (Polivinox) 50 g într-o sticlă de sticlă întunecată;
 • Vinilin, 100 ml și 180 ml în flacoane din sticlă întunecată;

Păstrați Vinilin (orice formă de eliberare) într-un recipient închis, într-un loc întunecat, la o temperatură care nu depășește 25 o С.

Instrucțiuni pentru utilizarea Vinilin

Indicații de utilizare

 • Carbuncle;
 • fierbe;
 • răni purulente ale țesuturilor moi;
 • ulcere trofice;
 • arsuri;
 • degerături;
 • dermatită (boli inflamatorii ale pielii);
 • strepto-stafilodermie (boli pustulare ale pielii);
 • scabie;
 • mastită (inflamație purulentă a sânului);
 • daune post-radiații (cu cancer);
 • hemoroizi;
 • stomatită (inflamație a mucoasei bucale);
 • gingivită (inflamație a gingiilor);
 • glossită (inflamație a membranei mucoase a limbii);
 • boala parodontală (afectarea țesutului parodontal);
 • iritarea mucoasei bucale la utilizarea protezelor amovibile;
 • leucoplazie (afectarea membranei mucoase a colului uterin);
 • dizenterie;
 • colită ulcerativă;
 • fisuri anale (fisuri ale anusului cu constipație prelungită);
 • gastrită erozivă;
 • Boala Crohn;
 • gastrită hiperacidă (cu aciditate ridicată);
 • ulcer peptic al stomacului și al duodenului;
 • gastrită erozivă.

Contraindicații

Efecte secundare

Sub rezerva dozelor prescrise de medic, efectele secundare nu apar.

În caz de supradozaj al medicamentului, poate apărea o reacție alergică sub formă de roșeață, mâncărime a pielii sau erupții cutanate sub formă de urticarie.

Tratament cu vinilină

Cum se utilizează Vinilin?
Vinilina poate fi utilizată extern și intern.

Când se aplică extern, Vinilin se aplică pe un șervețel sau direct pe suprafața plăgii într-o cantitate suficientă.

Când este aplicat extern, Vinilin poate fi utilizat atât sub formă pură, cât și sub formă de soluție de 20% în orice ulei vegetal (ulei de cătină, ulei de măceșe etc.) și sub formă de unguent (compatibil cu alte unguente, paste, creme).

În interior, Vinilin poate fi luat ca un balsam (nediluat) la 5-6 ore după o cină ușoară.

Vinilina poate fi administrată și printr-un rectoscop (un aparat special pentru examinarea intestinului gros) sau cu o seringă printr-un tub de cauciuc rectal (pentru microclister). Poate fi injectat în rect cu un bec de cauciuc.

Sub forma unei clisme terapeutice, fie se injectează Vinilin pur, fie se diluează în jumătate cu ulei de pește.

Dozare orală de Vinilin
În interior, 1 linguriță de balsam este prescrisă în prima zi, toate zilele următoare - 1 lingură de desert de 1 dată pe zi; cursul tratamentului 15-20 de zile (pentru boala ulcerului peptic) sau 10-12 zile (pentru arsuri la stomac severe sau gastrită cu secreție crescută).

25-40 ml de vinilină se injectează prin rectoscop; cu microcliști - 15-30 ml; un curs de tratament de până la 10 zile; în clisme medicinale, până la 100 ml (Vinilin pur sau cu ulei de pește) se injectează de 2 ori pe săptămână timp de 3-4 săptămâni.

Vinilină pentru copii

Vinylinum este contraindicat la copii pentru uz intern, dar este adesea utilizat în pediatrie pentru tratarea stomatitei.

Dar ar trebui să fie utilizat numai conform instrucțiunilor unui medic, respectând cu strictețe doza prescrisă..

Pentru a efectua procedura, mama ar trebui să se spele pe mâini curat, să umezească un șervețel de tifon curat cu Vinylin, să aplice cu atenție Vinylin cu un strat subțire numai pe zonele afectate ale mucoasei bucale. Rănile trebuie lubrifiate la 2 ore după hrănire de 3-4 ori pe zi.

Îmbunătățirea vine rapid. Tratamentul trebuie continuat până la recuperarea completă. Dacă nu se observă nicio dinamică pozitivă la 5-7 zile după aplicare sau dacă copilul are o reacție alergică, tratamentul trebuie întrerupt și consultați din nou un medic..

Vinilina nu trebuie utilizată dacă copilul are o reacție alergică la medicamente, precum și în prezența bolilor concomitente ale ficatului și vezicii biliare sau în caz de boală renală.

Vinilină pentru stomatită

Una dintre cele mai frecvente boli ale cavității bucale este stomatita - inflamația mucoasei bucale. Procesul poate fi local sau larg răspândit și poate fi foarte neplăcut atât pentru copii, cât și pentru adulți..

Vinilina este adesea prescrisă de stomatologi pentru tratarea stomatitei. are nu numai efecte antimicrobiene, antivirale și antifungice, ci și vindecare. Un film protector format pe suprafața afectată protejează rana de efectele iritante în contact cu alimentele, reducând astfel durerea.

Având în vedere aceste puncte, putem spune că Vinilin este ideal pentru tratarea stomatitei, dar ar trebui să fie utilizat conform instrucțiunilor unui dentist..

Vinilina pentru stomatită poate fi prescrisă ca unguent pentru a lubrifia ulcerele și rănile sau ca o soluție pentru clătirea gurii. Poate fi combinat cu alte medicamente pentru tratamentul complex al stomatitei.
Mai multe despre stomatită

Vinilin pentru angină

Vinilină pentru hemoroizi

Hemoroizi - o boală asociată cu inflamația, tromboza, expansiunea sau formarea de noduri în venele rectului.

Vinilin (balsamul lui Shostakovsky) este utilizat cu succes pentru tratarea acestei boli, care provoacă senzații neplăcute și dureroase.

Pentru hemoroizii externi, un șervețel de tifon sau o bucată de bandaj este umezit cu vinilină și aplicat pe nodurile dureroase din zona anală (adică, puneți un șervețel între fese și strângeți-l cu fesele timp de 30 de minute). Este mai bine să faceți acest lucru în timp ce stați întins pe burtă. O astfel de compresă trebuie aplicată de 2-4 ori pe zi, în funcție de severitatea durerii și a sângerărilor. Puteți unge pur și simplu nodurile cu vinilin de 3-4 ori pe zi. Cursul tratamentului este de 1-2 săptămâni. Cu această aplicație, fisura rectului se vindecă, de asemenea..

Pentru hemoroizii interni este necesară o seringă de unică folosință și un tub lung de 5-7 cm, cu un diametru adecvat, care trebuie pus pe seringă în loc de ac. După defecare, cel puțin 2 ml de Vinilin încălzit trebuie injectat în rect folosind o seringă pregătită. Cursul tratamentului este de 2 săptămâni. În timpul tratamentului cu Vinilin, se poate simți o ușoară senzație de arsură.

Dacă obțineți un rezultat pozitiv, nu ar trebui să întrerupeți cursul tratamentului, trebuie să îl aduceți cu răbdare la final. La sfârșitul cursului, se recomandă o pauză de 3-4 zile, apoi tratamentul se repetă.

Pentru a preveni exacerbarea hemoroizilor, este suficient să aplicați Vinilin 1 dată pe zi timp de o săptămână (de preferință noaptea) sub formă de lubrifiere, sau o dată la două săptămâni sub formă de compresă.

Vinilina dă un rezultat bun în tratamentul hemoroizilor în prima - a doua etapă a bolii. În stadiile avansate, este mai puțin eficient, dă doar ameliorarea durerii.
Mai multe despre hemoroizi

Analogi (sinonime) Vinilina

 • Vinilin (balsamul lui Șostakovski);
 • Polivinilin-Rusfar;
 • Polivinox.

Recenzii ale medicamentului

Toate recenziile despre Vinilin sunt pozitive. Există recenzii despre utilizarea sa pentru stomatită, dureri în gât, hemoroizi, răni, ulcer peptic și gastrită. În toate cazurile, pacienții observă un efect vindecător bun al medicamentului. Nu există recenzii despre apariția efectelor secundare.

Prețul medicamentelor

Prețul Vinilin în diferite orașe din Rusia variază de la 44 de ruble. până la 200 de ruble pentru 50 g de balsam, precum și de la 52 de ruble. până la 306 RUB pentru 100 g de balsam.

Preț mediu - 60 de ruble. pe sticla de 100 de grame de balsam.

Vinilin

Evaluare 5.0 / 5
Eficienţă
Calitatea prețului
Efecte secundare

Vinilin: 3 recenzii ale medicilor, 13 recenzii ale pacienților, instrucțiuni de utilizare, analogi, infografii, 1 formular de eliberare.

Recenzii ale medicilor despre vinil

Evaluare 5.0 / 5
Eficienţă
Calitatea prețului
Efecte secundare

Întotdeauna prescriu Vinilin după operații în cavitatea bucală. Se aplică foarte ușor pe zona dorită și aderă la mucoasa bucală. Dezinfectează și vindecă o rană postoperatorie. Nu am observat efecte secundare în timpul antrenamentului. Recomand și pentru stomatită, ulcere traumatice ale mucoasei bucale.

Evaluare 5.0 / 5
Eficienţă
Calitatea prețului
Efecte secundare

Un remediu de neînlocuit și eficient în tratamentul stomatitei, deosebit de popular în stomatologia pediatrică. Oferă un efect de dezinfectare locală și de vindecare accelerată cu învelirea din spate. Modificările apar fără efect inflamator. Convenabil de utilizat și ușor de utilizat. Recomanda.

Evaluare 5.0 / 5
Eficienţă
Calitatea prețului
Efecte secundare

„Vinilin” ne este cunoscut încă din vremea sovietică. O compoziție naturală atât de simplă, dar foarte eficientă. Vindecă rapid fisuri, ulcere, abraziuni de orice etiologie. Mirosul este specific, dar dacă doriți să obțineți un rezultat bun, atunci mirosul nu este critic. Medicament sigur pe care îl aveți în dulapul cu medicamente,

Recenzii ale pacienților despre vinil

Pentru a înghiți „Vinilin”, încălzesc o lingură pe focul arzătorului, astfel încât să nu fie prea fierbinte, turn „Vinilin” în el și încearcă să împing lingura în gât cât mai adânc posibil, iar apoi devine mai subțire și curge din lingură..

Balsamul „Vinilin” mi-a fost prescris de un dentist după o extracție dificilă a dinților, când am avut complicații. Celălalt nume al acestuia este unguentul lui Șostakovski, după cum mi s-a spus la farmacie. Este un lichid foarte gros și lipicios, care amintește oarecum de miere lichidă. Gustul și mirosul sunt aproape neutre, nimic neplăcut. Învelește foarte bine rana, dar după tratament, desigur, a fost imposibil să mănânci sau să bei o vreme. Medicamentul este eficient, se vindecă perfect. Mai târziu l-am folosit când aveam nevoie să vindec o abraziune pe braț, a ajutat foarte repede. Nu au existat efecte secundare sau alergii.

Ajută foarte bine în tratamentul stomatitei. Iau doar un mic tampon de bumbac și îl scufund în lichid și ung în liniște ulcerele. Cu cât începeți să lubrifiați mai repede, cu atât va merge mai repede. De regulă, când am o durere în gură, o pătesc imediat și, după o zi, totul dispare complet, dacă o ungeți dimineața și seara, nu vă sfătuiesc să o ungeți înainte de culcare, deoarece noaptea există salivație abundentă, astfel încât efectul va fi inutil dacă ia înainte de culcare. Puteți lua medicamentul și dacă aveți herpes, de asemenea, ajută foarte bine, spun din experiența personală. Acest instrument are, în general, o gamă largă de aplicații..

„Vinilin” a decis să încerce sfatul unui prieten care a vindecat gastrita. Eu însumi am suferit de mult de o formă cronică de gastrită, periodic există exacerbări și într-una dintre acestea am cumpărat o sticlă mare din acest lichid magic și. nu a putut să-l înghită. Acum tratez gastrita cu alte medicamente. Dar ce surpriză plăcută a fost când i-am descoperit proprietățile antiseptice. Rănile, abcesele, ulcerele se vindecă foarte repede și nu aleargă. Așa că nu stă degeaba.

Când un copil este bolnav, este foarte greu pentru părinți, când nu poți ajuta un copil mic. „Vinilin” este doar un dar în acest caz cu angină și tuse. Lichid uleios și gros, ameliorează ușor durerile în gât. Doar puneți o cantitate mică pe mamelonul bebelușului. Câteva zile și toate simptomele dispar.

M-au speriat că Vinilin este foarte urât! Nimic de acest fel, gustul este specific, dar destul de normal, cu miros slab! Un balsam foarte gros, vâscos, care învelește bine membrana mucoasă și vindecă stomacul. Gastrologul a prescris 1 lingură noaptea pentru tratamentul ulcerelor și gastritei. Beau direct din sticlă, dar trebuie să aștepți până curge)) Merită. Medicamentul rămas pe buze devine ca un film protector. Cred că, acolo, în stomac, învelește ușor membrana mucoasă și vindecă rănile. Pe scurt, sunt foarte fericit cu acest remediu..

De îndată ce fiica mea cea mică a început să se târască, a început imediat să guste lumea din jur! A târât totul în gură, putea să ia ceva, un copil foarte activ - nu se vede! Din păcate, am avut stomatită! Pediatrul ne-a prescris Vinilin în combinație cu alte medicamente. Au existat răni în cavitatea bucală, care au început să se vindece bine când am folosit Vinilin, deoarece are efecte antiinflamatoare, antibacteriene. În aproximativ o săptămână de la utilizare, totul a început să treacă, fiica mea a devenit mult mai liniștită, durerea și mâncărimea ei în gură nu o mai deranjează. Recomand cu toată dragostea tuturor.

„Vinilin” a fost prescris de un medic pediatru pentru o boală a cavității gâtului. Un remediu foarte eficient, a ajutat la ameliorarea roșeaței după prima zi de utilizare. Acest remediu este, în general, foarte bun și este utilizat în tratamentul multor boli. Îl folosim și pentru răceli, soțul meu îl folosește ca preventiv, deoarece lucrează la școală și ajută. Nu un medicament, ci aur!

Pe Vinilin îl cunosc din copilărie. Până la doi ani, a fost înregistrată cu stomatită. Decât numai eu nu am fost tratat. Până când bunica a adus Vinylin. După cum o numește ea - balsamul lui Șostakovski. Stomatita a trecut fără urmă. Acum tratez copiii cu acest balsam. În ciuda recomandărilor medicilor, stomatita aftoasă le tratez. Dinții de lapte al bătrânului cad, eu ung găurile cu „Vinylin”. Pentru angina pectorală, medicul recomandă tratarea gâtului cu ea. Mâinile mele, toarnă acest balsam vâscos pe degetul meu și unge-mi gura, gâtul. Nu funcționează în alt mod din cauza consistenței. Toate rănile dispar în fața ochilor noștri. Mă tratam cu o tăietură puternică. Rana a fost profundă, mi-a fost teamă că va trebui să o cus. O săptămână de comprese cu „Vinylin” și rana s-a vindecat. Îmi place că pentru uz extern, practic nu are contraindicații și nu dă efecte secundare.

Am folosit Vinilin pentru gastrită, mi s-a prescris în copilărie, la maturitate nu l-am refuzat. Mulți medici au spus că acesta este un medicament învechit, dar m-a ajutat foarte mult. Compoziția este naturală, fără substanțe chimice și efecte secundare. Ameliorează perfect durerea și acoperă stomacul cu uleiuri utile. Nu are un gust foarte bun, dar merită.

Bun antiseptic. Folosit pentru stomatita severă la fiica mea (5 ani). Doctorul, când ne-a văzut gura, a gâfâit! M-am gândit mult timp la asta și i-am prescris Vinilin, fără să explic cu adevărat ce fel de drog era. Am fost la farmacie și l-am cumpărat. Prețul părea incredibil de mic, ceea ce, bineînțeles, mi se potrivea. Dar rezultatul se va potrivi? Am citit despre acest medicament pe internet. Se pare că este un antiseptic extrem de eficient și, de altfel, dovedit de zeci de ani. Gama sa de acțiune este foarte largă: poate trata răni, arsuri, degerături, vânătăi, unge gâtul cu angină pectorală, în general, medicamentul este universal! Este atât de vâscos, încât nu este foarte convenabil să se aplice. Am înfășurat un băț de înghețată din lemn cu un bandaj, am turnat vinilin pe bandaj și am murdărit gura fiicei noastre. Gustul său, ca să spunem așa, este tolerabil, astfel încât copilul nu a rezistat puternic. Stomatita a dispărut. De atunci Vinilin s-a stabilit în cabinetul nostru de medicamente de acasă.

Vinylin m-a ajutat cu o problemă foarte delicată - cu hemoroizii acuti. A fost cu mult timp în urmă, pe vremea comercianților de navete. Pungi grele, uneori alcool pentru a păstra picioarele calde și înghețate. Așa că într-o zi m-am îmbolnăvit brusc. Atât de mult încât nici nu se așează, nici nu se ridică, nici nu umblă. Vinilin a fost luat pe cale orală și cu ajutorul unei comprese. Sincer, a fost automedicație, medicul nu mi-a recomandat acest medicament, a ajutat din gură în gură. Îi mulțumesc foarte mult, după 3-4 zile am vrut să trăiesc și să lucrez din nou. Apoi, tatăl meu își trata tratamentul gastro-intestinal cu Vinilin și, ulterior, am lubrifiat gâtul fiicei mele mici cu dureri în gât și doar inflamație. Nu mi-e teamă să numesc acest medicament un panaceu.

Vinilin ne-a fost prescris de către un medic stomatolog pediatru pentru a trata cavitatea bucală când ne-am îmbolnăvit cu herpes dureros în gât. L-am folosit eu și am tratat gura copilului. Arată ca un lichid uleios, are gust, desigur, nu foarte, dar nici dezgustător. Ajută bine la astfel de boli, ne-a trebuit 3 zile pentru o recuperare completă.

Eliberați formularele

DozareAmbalareDepozitareVânzareTermen de valabilitate
50; o sută

Instrucțiuni de aplicare a vinilinului

Scurta descriere

Vinilin este un antiseptic intern. Are efecte antiinflamatoare, antibacteriene, învăluitoare și regenerante. Promovează dezinfectarea rănilor, refacerea integrității țesuturilor, formarea epiteliului în locurile de deteriorare a pielii. Experimentele privind sinteza eterilor de vinil au început încă din 1888. Vinilin însuși a fost creat de M.F. Șostakovski în 1941, în timpul războiului, când țara avea mare nevoie de medicamente antiinflamatoare, antipiretice și anti-arsuri. Medicamentul, care se mai numește și balsamul lui Shostakovsky, este încă în uz astăzi. Se utilizează pentru inflamația purulentă locală a pielii, ulcerele trofice, inflamația glandei mamare, deteriorarea țesuturilor moi, deteriorarea temperaturii pielii (arsuri, degerături). Vinilina este utilizată oral pentru leziunile ulcerative și erozive ale stomacului și duodenului, inflamația membranei mucoase a stomacului și a intestinului gros. Medicamentul ocupă un loc special în rezolvarea problemei leziunilor arse. O plagă arsă are un proces de vindecare foarte specific, care determină tactica tratamentului lor: terapie locală, măsuri pentru cea mai rapidă închidere a suprafeței plăgii pentru a preveni contaminarea și intoxicația bacteriană, activarea formării epiteliului pe suprafața plăgii. Următoarele cerințe sunt prezentate pentru medicamentele utilizate pentru tratamentul rănilor arse: bactericide, fără efecte negative asupra celulelor și țesuturilor, stabilitatea acțiunii în contact cu țesuturile vii, non-volatilitate, comoditate și ușurință în utilizare (importantă atunci când se acordă asistență de urgență). În ultimii ani, au apărut multe medicamente noi pentru tratamentul rănilor arse, cu toate acestea, numărul mare de reacții alergice, apariția tulpinilor rezistente la antibiotice ne obligă să apelăm la medicamente dovedite, a căror eficacitate clinică este cunoscută de mult timp și fără îndoială..

Unul dintre aceste medicamente este Vinilin. Oferă vindecarea rănilor fără complicații. În ceea ce privește activitatea bactericidă, Vinilin este oarecum inferior Levomekolului, dar depășește acest medicament în viteza de vindecare a rănilor. În plus, pansamentele cu vinilin pot fi schimbate mai rar decât cu Levomekol. Vinilinul oferă granulații mai strălucitoare și mai uniforme, modificări mai puțin dureroase ale pansamentului. Când se utilizează Vinilin, vindecarea rănilor are loc, de regulă, fără inflamație periferică. Datorită elasticității pansamentului, durerea este de obicei mai puțin pronunțată decât în ​​cazul altor medicamente. O trăsătură caracteristică a medicamentului este o ușoară senzație de arsură sub bandaj, care durează aproximativ 15-20 de minute după prima aplicare. Vinilina are un miros specific cu care pacienții se obișnuiesc rapid, iar efectul deodorant al medicamentului devine ulterior chiar plăcut. Vinilina poate fi aplicată pe piele folosind șervețele medicale sterile sau direct pe piele direct din sticlă. Este planificat să elibereze Vinilin sub forma unui aerosol, care va reduce la minimum pierderile în timpul aplicării directe a medicamentului pe piele și va elimina inconvenientele distribuției sale pe piele. Frecvența utilizării medicamentului este de 3-5 ori pe zi. Reacțiile adverse nedorite sunt reacțiile alergice sub formă de erupții cutanate. Contraindicații de utilizare - intoleranță individuală la componentele medicamentului, precum și sarcină și alăptare (numai pentru administrare orală).

Farmacologie

Un agent care îmbunătățește regenerarea țesuturilor cu efect antiinflamator. De asemenea, are efect antimicrobian, antiinflamator local și învăluitor.

Când este utilizat extern, ajută la curățarea rănilor, epitelizarea, regenerarea țesuturilor.

Formular de eliberare

Balsam1 fl.
polivinoxo sută %

50 g - sticle (1) - pachete de carton.
100 g - sticle (1) - pachete de carton.
50 g - sticle (50) - cutii de carton.
100 g - sticle (50) - cutii de carton.

Dozare

Aplicați extern umezind șervețele sau aplicând direct pe suprafața plăgii.

Când se administrează pe cale orală, o singură doză este de 1,4 g, frecvența administrării este de 3-5 ori / zi.

Efecte secundare

Indicații

Pentru uz extern: furuncule, carbunculi, ulcere trofice, răni purulente, mastită, leziuni ale țesuturilor moi, arsuri, degerături, boli inflamatorii ale pielii.

Pentru administrare orală: ulcer gastric și ulcer duodenal, gastrită, colită.

Vinilin

Compoziția Vinilin (balsam Shostakovsky)

Compoziția a 1 gram de balsam este reprezentată de 1 gram de eter polivinilbutilic, numit și polivinox.

Formular de eliberare

Lichid galben, gros, pentru uz extern, cu miros specific, similar ca consistență cu un unguent.

 • 50 sau 100 de grame de lichid într-o sticlă - 1 sticlă într-o cutie de carton.
 • 50 de grame într-o sticlă - 20, 40, 60, 50, 80, 100 sau 120 de sticle într-o cutie de carton.

efect farmacologic

Vinilin (balsamul lui Shostakovsky) are acțiune antiinflamatoare, antimicrobiană, epitelială.

Farmacodinamică și farmacocinetică

Farmacodinamica

Polivinox îmbunătățește repararea și vindecarea țesuturilor, oferind un efect antiinflamator suplimentar. De asemenea, demonstrează un efect antimicrobian local și de învăluire.

Farmacocinetica

Efectul antiseptic este cauzat de capacitatea medicamentului de a deshidrata celulele microbiene, coagulând proteinele și provocând astfel moartea microbilor. În consecință, restaurarea are loc prin înlocuirea zonei de necroză cu țesut conjunctiv sau specific.

Atunci când este utilizat extern, favorizează epitelizarea, curățarea rănilor, regenerarea țesuturilor.

Indicații de utilizare

 • Pentru uz extern, medicamentul este prescris pentru carbunculi, furuncule, răni purulente, ulcere trofice, mastite, arsuri, răni, degerături, boli inflamatorii ale pielii.
 • Vinilina pentru uz intern este utilizată pentru gastrită, ulcer peptic, colită.

Contraindicații

Efecte secundare

Instrucțiuni pentru utilizarea Vinilin (balsamul lui Shostakovsky) (Mod și dozare)

Medicamentul este permis să fie utilizat extern, oral și rectal.

Vinilin, instrucțiuni de utilizare

În exterior: unguent (cu preparatul în compoziție), balsam în formă pură sau sub formă de soluții de ulei se aplică pe șervețele și cu ajutorul lor tratează direct zona afectată.

În interiorul vinilinului (balsamul lui Shostakovsky) se ia o dată pe zi la 5 ore după masă (se recomandă o cină mică la ora 18 și medicamente la ora 23):

 • în cazul ulcerului peptic, se utilizează 1 linguriță de lichid în prima zi, în următoarele zile de tratament, se ia câte o lingură de desert pe zi (cursul tratamentului este în medie de 17-20 de zile);
 • pentru gastrită cu secreție crescută și arsuri la stomac, se recomandă să luați 1 linguriță de lichid în prima zi și apoi 1 lingură de desert în fiecare zi timp de 10-12 zile.

În rect (prin intermediul unui rectoscop) în doze crescânde până la 40 ml de balsam la un moment dat timp de 3-9 zile.

Vinilina pentru stomatită este utilizată pentru tratarea ulcerelor, pentru care se aplică un balsam pe un tampon de bumbac, iar zona afectată este tratată cu acesta de până la trei ori pe zi. Nu mâncați și nu beți timp de 30 de minute după o astfel de procedură..

Vinilin pentru angină

Este permisă utilizarea medicamentului pentru angină pectorală, tratând gâtul cu un șervețel înmuiat în vinilină de până la 4 ori pe zi. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că eficacitatea tratamentului descris nu a fost dovedită..

Supradozaj

Nu există date privind supradozajul cu medicamente.

Interacţiune

Interacțiunea medicamentului cu alte medicamente nu a fost studiată.

Condiții de vânzare

Conditii de depozitare

Depozitați la temperatura camerei. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Termen de valabilitate

Instrucțiuni Speciale

Permis de utilizat sub formă de soluție de ulei cu o concentrație de 20%, precum și în combinație cu alte medicamente compatibile cu medicamentul (paste, creme, unguente pe vaselină sau alte baze).

Vinilinul este un remediu pentru 100 de probleme cu un minus lipicios :)

Cunosc de multă vreme balsamul lui Shostakovsky, cunoscut sub numele de Vinilin. Instrumentul are un preț accesibil și ajută la multe probleme. În această recenzie, vă voi spune exact cum am folosit eu și membrii familiei mele acest medicament și ce rezultate am obținut..

CÂT COSTĂ VINILINA?

Prețul pentru acest medicament este diferit. Puteți găsi în jur de 120 de ruble atât pentru 50, cât și pentru 100 g. Ultima dată când am cumpărat-o pentru 170 de ruble. Vă sfătuiesc să vă uitați mai întâi la prețul farmacistului, de exemplu, și abia apoi să îl cumpărați la o farmacie obișnuită. De exemplu, într-o farmacie de lângă casa noastră, mi s-a oferit să cumpăr o astfel de sticlă pentru 270 de ruble, iar prin internet am putut să o comand pentru 180, a trebuit doar să aștept 2 zile.

Deoarece în timpul aplicării am identificat doar „dezavantajele estetice”, am decis să vorbesc despre ele imediat. Principalul dezavantaj este consistența, care doar ajută produsul să funcționeze. Este un lichid incolor foarte vâscos care seamănă cu mierea. Și din această cauză, medicamentul este foarte lipicios și nu se spală deloc! Nu vă sfătuiesc să plesniți ceva de care au nevoie. Mai jos vom vorbi mai multe despre cum să curățați vinilul acasă de vase și suprafețe..

Al doilea minus este mirosul său. Este ușoară, dar poate că nu le place copiilor. Personal, îmi amintește de anason și vodcă de anason din Turcia în special. Îl urăsc pe Anins, dar aici am reușit să-l tolerez dacă trebuia să-l folosesc intern, adică aroma nu este chiar foarte dură, dar pentru cineva este suficient.

VINILINA CU ULTRA ȘI GASTRITĂ

Vreau să încep analiza utilizării vinilinei cu probleme cu tractul gastro-intestinal. Merg deseori în drumeții, uneori lungi. Nu este realist să mănânc corect acolo și într-o călătorie minunată am câștigat practic un ulcer. Acum, când mănânc în mod sistematic mâncare greșită, în timp pot simți o senzație de furnicături în zona buricului - de asemenea, un semn sigur că este timpul să ne gândim la nutriție..

Din cauza călătoriilor mele, medicul m-a sfătuit să beau cumva vinililină. Acesta a fost începutul cunoștinței mele cu drogul. L-am folosit cu linguri de desert în fiecare zi noaptea, după cum se indică în instrucțiunile de utilizare cu vinilină. De obicei, întorc lingura, aducându-mi-o la gură, deoarece balchul este mai ușor să-l lingă, astfel încât să poată fi înghițit imediat. Dacă faceți acest lucru în mod obișnuit, atunci o mulțime de produs rămâne pe lingură și un gust neplăcut se simte mai mult. Simptomele cu această utilizare au dispărut după 3-4 utilizări, dar în paralel, desigur, trebuie să păstrați o masă dietetică.

VINILINA PENTRU STOMATUL COPILULUI

Timp de o săptămână, nepotul meu a fost lăsat cumva să stea, dar a doua zi gura copilului s-a înroșit și au apărut răni abia vizibile. Bunica-doctor a spus că copilul are stomatită și că este suficient să-l ungă cu vinil. Copilul a abordat serios tratamentul și a incubat sincer toată procedura de „tortură” din partea mea. Am aplicat balsamul pe un tampon de bumbac și am tratat răni vizibile de 3-4 ori pe zi la o oră după ce am mâncat. Stomatita a durat aproximativ o săptămână.

VINILIN PENTRU HEMOROASE ȘI CRĂPĂTURI

Subiectul este delicat, dar dintr-o dată recenzia mea despre vinilinină pentru hemoroizi va fi utilă cuiva. M-am confruntat cu această problemă o singură dată după un curs de antibiotice și două săptămâni de odihnă la pat. Nu știu care a fost punctul de plecare, dar, ca rezultat, am primit o mică crăpătură care a cauzat un pic de disconfort. Sincer, nu m-am dus la proctolog și mi-e foarte teamă de acest medic, așa că am citit despre vinilină pentru hemoroizi și crăpături pe internet. Exista doar o sticlă, așa că am decis să încerc comprese. Am făcut comprese din bumbac medical steril și am pus lenjerie foarte groasă deasupra. Am făcut comprese de două ori pe zi. De asemenea, am trecut la o dietă specială pentru, să zicem, să înmoaie scaunul și să nu rănesc încă o dată pielea vindecătoare..

Procesul de tratament a durat 2 săptămâni. A durat aproximativ un an și jumătate până la doi ani, iar problema nu a mai revenit.

VINYLINE PENTRU ARSURI

Aceasta este experiența soțului meu, dar am jucat rolul unei asistente medicale, așa că consider că această experiență este parțială și a mea). În vară, el a fost ars de foc când un membru al familiei se juca cu un firebrand și a aruncat-o accidental pe soțul ei. Arsura nu a fost gravă, dar a provocat disconfort semnificativ. În casa satului nu se vindeca nimic în afară de vinil, așa că l-au luat.

Am șters vata cu un produs (acest lucru este întotdeauna dificil din cauza vâscozității sale), apoi l-am aplicat pe leziunea pielii și l-am bandajat deasupra. În primele trei zile a purtat astfel de comprese în mod constant, apoi în timpul zilei au început să lase rana deschisă, astfel încât să poată respira. Produsul a fost absorbit, dar nu complet, așa că unele dintre lucruri sunt încă stricate.

Nu am mai întâlnit niciodată astfel de arsuri și nu pot spune cât de eficient este acest remediu decât altele..

CUM SE CURĂȚĂ VINYLINE

Din haine, încă nu mi-am dat seama cum să spăl vinilul, dar chiar și din vase. Este suficient să mergi pe aceeași lingură cu o cârpă înmuiată în ulei, un șervețel sau tampon de bumbac. Uleiul vegetal îndepărtează bine reziduurile de vinil din vase și apoi puteți spăla deja uleiul cu lichid de spălat vase :)

Nu pot spune că acesta este un instrument de neînlocuit. Dar faptul că este universal și eficient este sigur. Pentru mine, o păstrez numai în caz de probleme cu tractul gastro-intestinal după drumeții lungi, dar această proprietate îmi este suficientă pentru a-i acorda lui Vinylin 5 puncte binemeritate!

Vinylin (balsamul lui Shostakovsky)

Citind acum

Medicament dermatotrop antiinflamator. Aplicare: acnee. Preț de la 200 de ruble. Analogi: Differin, Alaklin, Adolen. Puteți afla mai multe despre analogi, prețurile acestora și dacă sunt înlocuitori la sfârșitul acestui articol. Astăzi să vorbim despre crema Adapalen. Care este remediul, cum afectează corpul? Care sunt indicațiile și contraindicațiile? Cum și în ce doze se utilizează? […]

Medicament antibacterian. Aplicare: răni, arsuri, ulcere, conjunctivită. Preț de la 27 de ruble.

Medicament regenerativ. Aplicare: răni, arsuri, escare, ulcere. Preț de la 111 RUR.

Publicitate

Citind acum

Medicină igienică emolientă naturală. Aplicare: piele uscată, sfarcuri crăpate, dermatită. Preț de la 612 RUR Analogi:

Medicament antimicrobian antiseptic non-hormonal.

Medicament decongestionant angioprotector non-hormonal.

Publicitate

Medicament antimicrobian, antiinflamator, reparator. Aplicare: furuncule, ulcere trofice, răni purulente. Preț de la 92 RUR.

Analogi: Rusfar, Polivinox, Levomekol. Puteți afla mai multe despre analogi, prețurile acestora și dacă sunt înlocuitori la sfârșitul acestui articol..

Astăzi să vorbim despre balsamul lui Shostakovsky sau Vinilin. Care este remediul, cum afectează corpul? Care sunt indicațiile și contraindicațiile? Cum și în ce doze se utilizează? Ce poate fi înlocuit?

Ce fel de drog

Vinilin este un balsam cu acțiune antimicrobiană. Prescris pentru tratamentul rănilor și leziunilor ulcerative, bolilor gastrointestinale.

Ingredient activ și compoziție

Vinilina conține o substanță activă - eter polivinil butilic (eter polivinilic). Concentrația ingredientului principal - 100%.

Proprietăți farmacologice

Vinilin sau balsamul lui Shostakovsky are un efect terapeutic complex:

 • antimicrobian;
 • învelitoare;
 • calmant;
 • elimină manifestările procesului inflamator;
 • ajută la curățarea rănilor și ulcerelor;
 • accelerează regenerarea țesuturilor deteriorate.

Farmacodinamică și farmacocinetică

Efectul antiseptic al balsamului lui Shostakovsky se datorează capacității substanței active de a provoca coagularea proteinelor. Ceea ce duce la moartea agenților patogeni.

La refacere, focarele de necroză sunt înlocuite de țesut conjunctiv.

Indicații

Pentru uz extern, medicamentul este prescris pentru:

 • fierbe;
 • carbunculi;
 • ulcere trofice;
 • răni purulente;
 • mastită;
 • leziuni ale țesuturilor moi, arsuri, degerături;
 • dermatită, scabie, strepto-stephilodermie;
 • hemoroizi, fisuri anale, dizenterie;
 • stomatită, gingivită, glosită, boală parodontală;
 • deteriorarea membranei mucoase a colului uterin;
 • eliminarea leziunilor cutanate postradiate în tratamentul bolilor oncologice.

Pentru administrare orală, medicamentul este prescris pentru:

 • ulcer al duodenului și al stomacului;
 • colita;
 • gastrită erozivă și hiperacidă;
 • Boala Crohn.

Contraindicații pentru utilizare

Balsamul nu poate fi utilizat dacă ingredientul principal al medicamentului este intolerant. În interior, medicamentul nu este prescris pentru bolile rinichilor, ficatului, vezicii biliare.

Mod de administrare și dozare

Dozajul și metoda de administrare depind de tipul și severitatea bolii..

Vinilin - instrucțiuni de utilizare

BoalăSchema de aplicare
În exteriorAplicați produsul pe un șervețel steril, tratați zonele afectate.
Leziuni ulcerative ale tractului gastro-intestinalÎn prima zi - 1 linguriță. pe zi, apoi - 1 dec. l.

Durata cursului - 17-20 de zile.

Gastrită cu secreție crescută, arsuri la stomacÎn prima zi - 1 linguriță. pe zi, apoi 1 dec. l. intr-o zi.

Durata tratamentului - 10-12 zile.

Rectal25-40 ml de preparat se injectează în rect folosind un rectoscop. Durata terapiei - 3-9 zile.

Pentru microcliști, este nevoie de 15-30 ml de medicament.

Pentru clisme medicinale, utilizați 100 ml de vinilină pură sau amestecați balsam în părți egale cu ulei de pește. Procedurile se desfășoară de două ori pe săptămână timp de o lună.

HemoroiziCu forma externă - înmuiați o bucată de tifon cu balsam, aplicați pe noduri timp de o jumătate de oră. Organizați sesiuni de 2-4 ori pe zi timp de 1-2 săptămâni.

Cu forma internă, în loc de ac, puneți pe o seringă de unică folosință un tub cu un diametru adecvat, lung de 5-7 cm. După golirea intestinelor, efectuați proceduri igienice, injectați 2 ml de balsam cald în rect. Curs - 14 zile.

Pentru a preveni exacerbarea hemoroizilor cronici, ungeți zona anală o dată pe săptămână.

Vinilină pentru stomatităAplicați o cantitate mică de balsam pe un tampon de bumbac, tratați zonele inflamate. Efectuați proceduri de trei ori pe zi.

După aplicarea medicamentului, nu puteți mânca sau bea timp de o jumătate de oră..

AnginaBalsamul este folosit ca ajutor. Tratați amigdalele cu medicamentul de 4 ori pe zi.

În copilărie, sarcină și hepatită B.

În timpul sarcinii și alăptării, nu se recomandă utilizarea balsamului în interior. Fără restricții pentru utilizarea în exterior.

Medicamentul pentru administrare orală nu este prescris copiilor. Instrumentul ajută bine la stomatită, îl puteți folosi după consultarea unui medic.

Efecte secundare

Persoanele cu hipersensibilitate pot prezenta reacții alergice - mâncărime, erupții cutanate, urticarie..

Instrucțiuni Speciale

Balsamul poate fi utilizat ca soluție de ulei de 20% - amestecat cu cătină sau ulei de măceșe. Medicamentul merge bine cu pastele, unguentele pe bază de vaselină.

Supradozaj

Cazurile de supradozaj nu sunt înregistrate.

Interacțiuni medicamentoase

Interacțiunea balsamului cu alte medicamente nu a fost studiată.

Analogi

Analogi ai balsamului lui Șostakovski:

 • După compoziție. Polivinil Rusfar, Polivinox.
 • Pentru acțiune terapeutică. Wundehil, Mefenat, Hepiderm Forte, Aekol, Levomekol.

Fiecare medicament are propriile sale indicații și contraindicații. Puteți utiliza analogi după consultarea unui medic..

Balsam antiseptic vinil Shostakovskiy - recenzii

Vinilină pentru hemoroizi

Hemoroizi - o boală asociată cu inflamația, tromboza, expansiunea sau formarea de noduri în venele rectului.

Vinilin (balsamul lui Shostakovsky) este utilizat cu succes pentru tratarea acestei boli, care provoacă senzații neplăcute și dureroase.

Pentru hemoroizii externi, un șervețel de tifon sau o bucată de bandaj este umezit cu vinilină și aplicat pe nodurile dureroase din zona anală (adică, puneți un șervețel între fese și strângeți-l cu fesele timp de 30 de minute). Este mai bine să faceți acest lucru în timp ce stați întins pe burtă. O astfel de compresă trebuie aplicată de 2-4 ori pe zi, în funcție de severitatea durerii și a sângerărilor. Puteți unge pur și simplu nodurile cu vinilin de 3-4 ori pe zi. Cursul tratamentului este de 1-2 săptămâni. Cu această aplicație, fisura rectului se vindecă, de asemenea..

Pentru hemoroizii interni este necesară o seringă de unică folosință și un tub lung de 5-7 cm, cu un diametru adecvat, care trebuie pus pe seringă în loc de ac. După defecare, cel puțin 2 ml de Vinilin încălzit trebuie injectat în rect folosind o seringă pregătită. Cursul tratamentului este de 2 săptămâni. În timpul tratamentului cu Vinilin, se poate simți o ușoară senzație de arsură.

Dacă obțineți un rezultat pozitiv, nu ar trebui să întrerupeți cursul tratamentului, trebuie să îl aduceți cu răbdare la final. La sfârșitul cursului, se recomandă o pauză de 3-4 zile, apoi tratamentul se repetă.

Pentru a preveni exacerbarea hemoroizilor, este suficient să aplicați Vinilin 1 dată pe zi timp de o săptămână (de preferință noaptea) sub formă de lubrifiere, sau o dată la două săptămâni sub formă de compresă.

Vinilina oferă un rezultat bun în tratamentul hemoroizilor în prima - a doua etapă a bolii. În stadii avansate, este mai puțin eficientă, doar durerea amețitoare. Mai multe despre hemoroizi

Instructiuni de folosire

„Vinilin” este luat conform schemei, care este direct legată de patologia dezvăluită. Posibil 2 moduri de administrare a medicamentului - local, extern și oral, intern.

Deci, atunci când sunt detectate defecte trofice, răni, curate sau cu o infecție deja introdusă, este suficient să umeziți țesutul de tifon cu un balsam antiseptic și să acoperiți cu el zona afectată. Este permis atât utilizarea produsului cu o componentă a terapiei, cât și combinarea balsamului cu alte uleiuri de vindecare, de exemplu, cătină.

La identificarea defectelor ulcerative, erozive ale mucoasei gastro-intestinale, fondurile trebuie luate pe cale orală - 1 linguriță. 1 r / zi. Durata optimă a cursului este de 16-18 zile. Cu o formă hiperacidă de gastrită - în prima zi seara 1 linguriță, apoi 1 dec. l. durata cursului este de aproximativ 10-12 zile. Forma de capsule - 3 buc. în prima zi, apoi 5 buc. 1 r / zi.

Cu colită diagnosticată, patologie Crohn, dizenterie - folosind un rectoscop 25-40 ml timp de 3-9 zile. Pentru patologii dentare - clătire. Sau în practica pediatrică - ungerea locală a defectelor mucoasei cu balsam.

Indicații de utilizare

În practica dentară, balsamul lui Shostakovsky este recomandat pentru a elimina următoarele probleme:

 • stomatită de diferite etiologii;
 • boala parodontală;
 • parodontita;
 • leucoplakie;
 • gingivită;
 • parodontita.

Medicii stomatologi observă un efect activ de vindecare a rănilor, o eficiență ridicată a medicamentului pentru terapia / prevenirea complicațiilor în cancer. Balsamul terapeutic ameliorează perfect iritația, vindecă țesuturile în timpul și după iradiere din cauza oncopatologiilor zonei maxilo-faciale. Compoziția este utilizată în forma sa pură, ca componentă a amestecurilor antiinflamatorii.

Instrucțiuni pentru utilizarea Vinilin

Eterul polivinilbutilic este un medicament care poate ameliora inflamația, curăța rănile și ulcerele și accelera vindecarea acestora. Are un efect de învăluire și reduce numărul agenților patogeni, împiedicându-i să se înmulțească. Acționează ca un calmant local. Ingredientul activ al medicamentului: polivinox.

Se vinde sub forma unui lichid gros și vâscos, de culoare galben deschis, cu miros puternic. Nu se dizolvă în apă, dar se pretează bine la amestecarea cu eter etilic, izoamil și alcooli butilici, cloroform, parafină lichidă și uleiuri. Există, de asemenea, capsule care conțin acest ingredient activ. Produsul este produs în orașul rus Staraya Kupavna, la întreprinderea farmaceutică SA "Plant Khimreaktivkomplekt".

Compoziția și forma eliberării

Substanța activă a medicamentului este polivinoxul, nu are componente auxiliare. Este prezentat în următoarele forme:

 • Balsam. Lichid dens de culoare galben pal, procent ridicat de substanță activă. Fără gust, cu miros specific. Lichidul nu se dizolvă în apă, formând o peliculă la suprafață. În aer liber, balsamul nu se îngroașă sau nu se usucă. Se vinde în sticle de sticlă închisă la culoare de 50 și 100 g.
 • Lichid (pentru administrare orală). Soluția 20% este livrată în flacoane, volum - 100 g.
 • Lichid (pentru uz extern) cu un volum de 50 și 100 g.
 • Capsule. Depozitat într-un blister, o bucată conține 1,4 g de medicament.

Farmacodinamică și farmacocinetică

Polivinox ameliorează inflamația, promovează vindecarea țesuturilor și procesul de regenerare a acestora, produce un efect de învăluire local. Acționează ca un antiseptic și distruge agenții patogeni la locul aplicării sale prin deshidratarea celulelor patogene și coagularea proteinelor acestora. Efectul antimicrobian se manifestă prin inhibarea creșterii și dezvoltării bacteriilor. Datorită efectului complex al medicamentului, țesutul afectat de necroză cedează țesutului sănătos, rănile devin curate și epiteliul este refăcut.

Indicații de utilizare

Conform instrucțiunilor, medicamentul este utilizat atât intern, cât și extern. Vinilina pentru uz intern este utilizată în terapia complexă a bolilor stomacului, duodenului (eroziune, ulcer), pentru tratamentul gastritei hiperacide cu secreție și aciditate crescute, dizenterie, colită intestinală erozivă. Pentru uz extern, utilizați un balsam și o soluție de ulei de 20%, scop:

 • carbuncule, furuncule, ulcere trofice;
 • mastită;
 • răni purulente;
 • arsuri, degeraturi;
 • inflamație pustuloasă și erupții cutanate;
 • dermatită;
 • deteriorarea radiațiilor (cancer);
 • stomatită, boală parodontală, gingivită, glossită;
 • hemoroizi (constipație crăpată).

Mod de administrare și dozare

Pentru uz extern, unguent, balsam sau soluție de ulei care conține Polivinox trebuie aplicat pe un șervețel și tratat cu locul leziunii. În interior, agentul este luat o dată pe zi, la 5 ore după cină. În funcție de metoda aleasă, doza este următoarea:

 • în cazul ulcerului peptic: 1 linguriță (prima zi), apoi 1 desert pe zi, durata cursului: de la 17 la 20 de zile;
 • arsuri la stomac și gastrită cu secreție crescută: o doză similară, dar durata cursului: 10-12 zile;
 • atunci când medicamentul este injectat în rect cu un rectoscop, doza este crescută treptat la 40 ml de balsam și cursul durează de la 3 la 9 zile;
 • cu stomatită: ulcerele sunt tratate cu un tampon de bumbac, pe care se aplică un balsam. Procedura trebuie repetată de trei ori pe zi. După o jumătate de oră, nu mai poți bea sau mânca.

Tratamentul stomatitei

Inflamația mucoasei bucale este frecventă. Procesul este adesea neplăcut atât pentru adulți, cât și pentru copii. Stomatologii prescriu Vinilin pentru tratarea stomatitei, deoarece medicamentul ucide germenii, virușii și ciupercile și vindecă rănile. Ca urmare, pe membrana mucoasă afectată se formează un film protector, care acționează ca un scut, protejând rănile de contactul cu alimentele și reducând durerea. Medicii stomatologi prescriu medicamentul sub formă de soluție pentru clătirea gurii, ungerea rănilor cu balsam.

Vinilin pentru angină

Balsamul lui Shostakovsky este utilizat pentru tratarea anginei, dar ca medicament tradițional eficient, nu este un medicament pentru terapia etiotropă sau simptomatică. Pentru tratament, umeziți un tampon de bumbac în balsam, ungeți amigdalele de 3-4 ori pe zi. Instrumentul poate fi utilizat în timp ce luați antibiotice sau alte medicamente. Lubrifiați gâtul copilului cu un tampon de bumbac umezit de câteva ori pe zi.

Cu faringită

În caz de inflamație a mucoasei bucale, este necesar să lubrifiați partea din spate a gâtului cu medicamentul

Este important să combinați procedurile cu administrarea de antibiotice

Vinilin în ginecologie

Ginecologii prescriu adesea Vinilin femeilor care sunt diagnosticate cu mastită (inflamație a sânului). Remediul va elimina durerea și va reduce inflamația. Țesătura este impregnată cu balsam, aplicată pe sigiliu. Un balsam eficient pentru tratamentul mucoasei cervicale inflamate (leucoplazie).

Vinilină pentru hemoroizi

Hemoroizii sunt boli în care venele rectului devin trombotice sau dilatate, inflamate sau devin noduli. Pentru a elimina durerea care rezultă din aceasta, balsamul Vinilin este potrivit. Hemoroizii externi pot fi tratați prin aplicarea unui șervețel înmuiat în produs pe nodurile care apar în apropierea anusului. Pentru a face acest lucru, trebuie să îl așezați între fese timp de o jumătate de oră. În acest caz, trebuie să te întinzi pe burtă. Aplicați compresa de 2 până la 4 ori pe zi, ținând cont de forța durerii.

Ca o procedură alternativă, puteți unge manifestările hemoroizilor cu Vinylin de mai multe ori pe zi. Cursul durează cel puțin o săptămână și rareori mai mult de paisprezece zile. Balsamul vindecă și fisurile rectale. Cu hemoroizii interni se face o micro clismă. În loc de ac, un tub de 7 cm este pus pe o seringă de unică folosință și un medicament cald într-un volum de cel puțin 2 ml este injectat în rect. Cu o formă avansată a bolii, eficacitatea scade, iar Vinilin acționează mai degrabă ca un mijloc de a reduce durerea.

Cu arsuri

Unguentul de vinilină previne formarea de bule după o arsură termică într-un mediu casnic (după fierbere de apă, ulei fierbinte). Dacă pielea este deteriorată, aplicați un strat gros de balsam pe ea. După 10 minute, durerea va dispărea. După aceea, bandajează zona afectată prin aplicarea unui bandaj proaspăt înmuiat într-o compoziție medicinală. Dacă arsura este însorită, după o vacanță activă pe plajă, atunci roșeața ar trebui să fie pătată cu un balsam.

Compoziție și acțiune

Substanța activă din Vinilin este polivinoxul (eterul polivinilbutilic). Pacienții cred adesea că compoziția conține vanilină datorită particularității numelui. Presupunerea este greșită: nu există nici un ingredient aromat în soluție sau capsule.

Medicii și pacienții observă un efect vizibil atunci când se utilizează Vinilin:

 • roșeața scade, umflarea dispare, rata de vindecare a rănilor și ulcerelor crește;
 • sub acțiunea medicamentului, activitatea bacteriilor patogene este redusă considerabil;
 • membrana mucoasă devine mai moale, balsamul previne formarea crustelor, ameliorează arsurile, mâncărimea;
 • regenerarea țesuturilor este normalizată, după vindecare, nu rămân cicatrici la locul ulcerelor.

Utilizați pentru angină

În protocoalele și recomandările medicale, Vinilin pentru angină nu este denumit medicament pentru terapia etiotropă sau simptomatică. În această situație, poate fi considerat mai degrabă ca un mijloc de medicină tradițională, dar, judecând după recenzii, este destul de eficient.

Gâtul copilului trebuie lubrifiat cu Vinylin cu un tampon de bumbac, de mai multe ori pe parcursul zilei. După dispariția simptomelor, medicul curant prescrie adesea mai multe astfel de proceduri pentru a consolida efectul terapeutic..

Este important să combinați administrarea Vinilinului cu antibiotice și alte medicamente necesare anginei, pentru a realiza o recuperare clinică completă.

Tratamentul copiilor

Este posibil să le oferiți copiilor balsamul lui Șostakovski? Instrucțiunea spune că acest medicament este contraindicat pentru administrarea orală la copii. Cu toate acestea, este foarte des utilizat în pediatrie pentru tratarea stomatitei. Acest medicament trebuie utilizat numai conform recomandărilor medicului, urmând toate recomandările.

Pentru a efectua procedura, este necesar să umeziți un șervețel de tifon curat cu balsam și apoi să-l aplicați cu un strat subțire pe mucoasa orală afectată. Se recomandă tratarea rănilor în acest mod la 120 de minute după alăptarea bebelușului (de trei ori pe zi).

Îmbunătățirea sănătății pacientului vine destul de repede. Cu toate acestea, tratamentul trebuie continuat până când toate rănile dispar complet. Dacă rezultatul terapiei nu a fost observat, atunci la o săptămână după utilizarea medicamentului, trebuie să consultați din nou medicul pediatru.

Nu se recomandă prescrierea acestui medicament unui copil cu reacții alergice la orice medicament, precum și în prezența bolilor renale, ale vezicii biliare și ale ficatului.

Cum se folosește balsamul lui Shostakovsky pentru angină? Comentariile medicilor spun că tratamentul unei astfel de boli se efectuează exact în același mod ca și tratamentul stomatitei. Un tampon de bumbac este înfășurat în jurul unui băț curat și apoi înmuiat în balsam. După aceea, amigdalele sunt bine lubrifiate cu medicamentul de trei ori pe zi. Apropo, orice medicamente și antibiotice destinate tratamentului anginei se potrivesc bine cu Vinilin.

Analogii lui Vinilin

Pe piața farmacologică, există medicamente cu o compoziție similară sau proprietăți identice. Printre analogi sunt:

 • Aekol. Preparat combinat care conține vitamine. Potrivit pentru uz extern: favorizează vindecarea rănilor, tăieturilor, arsurilor. Folosit în ginecologie, eficient pentru varice. Agentul provoacă efecte secundare.
 • Actovegin. Ingredient activ: hemoderivat deproteinizat din sângele de vițel. Formă disponibilă: cremă, gel, unguent, tablete, soluție. Medicamentul lansează procese metabolice.
 • Solcoseril. Formă disponibilă: unguent, soluție injectabilă, gel pentru ochi, jeleu și pastile. Potrivit pentru tratamentul leziunilor, arsurilor, rănilor, medicamentul lansează procesele de metabolism tisular.
 • Dexpantenol. Medicamentul are un efect antiinflamator. Formă disponibilă: unguent, spray, soluție, gel.
 • Alantan Plus. Unguent pentru vindecarea rănilor. Componentele principale: alantoină și D-pantenol.
 • Naftaderm. Disponibil sub formă de unguent pentru uz extern. Ingredient activ: ulei rafinat de naftalan. Acțiune: antifungic, antiseptic, analgezic. Ameliorează mâncărimea, reduce inflamația.
 • Permanganat de potasiu. Formă disponibilă: pulbere (pentru prepararea soluției). Acțiune: antiseptic, dezodorizant. Eficient în tratamentul rănilor, stomacul este spălat cu o soluție în caz de otrăvire.
 • Apă oxigenată. Antiseptic, promovează cheagurile de sânge și oprește sângerarea. Forma produsă: soluție pentru uz extern.
 • Iodoform. Medicamentul este un antiseptic, utilizat pentru vindecarea rănilor, aplicat extern. Forma produsă: pulbere, pastă (în stomatologie). Substanță activă: triiodometan.
 • Pantocid. Disponibil în tablete. Acțiunea medicamentului: antiseptic, dezinfectant. Eliberat pe bază de rețetă.

Analogi

Dacă Vinilin provoacă efecte secundare sau, după câteva zile de tratament conservator, nu oferă efectul terapeutic dorit, medicul selectează individual medicamentul care este mai potrivit pentru pacient. Analogi:

 1. Aekol. Preparat combinat cu vitamine din compoziție, recomandat pentru arsuri, tăieturi, varice. Conform instrucțiunilor, medicamentul are efecte secundare pronunțate.
 2. Actovegin. Medicamentul este disponibil sub formă de cremă, gel, unguent, tablete, soluție. Componenta principală - hemoderivatul deproteinizat din sângele gambei stimulează procesele metabolice ale organismului la nivel celular.
 3. Solcoseril. Medicamentul este responsabil pentru metabolismul țesuturilor, restabilește celulele rănite, are mai multe forme de eliberare pentru ușurința utilizării conform instrucțiunilor.
 4. Dexpantenol. Este un medicament antiinflamator eficient pentru abraziuni, tăieturi, arsuri și alte leziuni ale pielii. Conform instrucțiunilor, are proprietăți bactericide, regenerante, acționează local.
 5. Alantan Plus. Componente - alantoina și D-pantenolul accelerează vindecarea rănilor, anesteziază, ajută la curățarea și dezinfectarea suprafețelor rănite, uscarea pielii.
 6. Heppiederm Forte. Ingredientul activ este dexpantenolul, utilizat pentru ameliorarea rapidă a durerii și refacerea oricărei leziuni a pielii și a mucoaselor.

Caracteristici de utilizare în stomatologie

Produsul este potrivit pentru diverse domenii ale medicinei. Producătorul oferă medicamentul sub formă de soluție și capsule.

Stomatologii folosesc Vinilinum topic. O formă adecvată este un lichid clar, gros, de nuanță galben deschis. Medicamentul are un miros caracteristic, ușor uleios.

Amestecurile de vinilină cu alte ingrediente prezintă o eficiență ridicată:

 • ulei vegetal;
 • cloroform;
 • parafină lichidă;
 • soluții uleioase de vitamine;
 • anestezină;
 • eter etilic;
 • medicamente cu sulf;
 • izoamil, alcool butilic.

Notă! Spre deosebire de multe preparate de consistență vâscoasă, soluția nu îngheță, nu devine mai groasă în aer liber.

 • compoziția este potrivită pentru utilizare în termen de cinci ani de la data producției (anul și luna sunt indicate pe cutie);
 • depozitați produsul într-un loc uscat, într-o sticlă bine închisă, fără acces la lumină la temperaturi de până la + 20 C;
 • țineți medicamentul departe de copii;
 • agitați bine sticla înainte de utilizare;
 • medicamentul se eliberează fără prescripție medicală.

Instructiuni de folosire

Medicii stomatologi recomandă următoarea procedură:

 • deschideți o sticlă de balsam, pregătiți un bandaj;
 • spălați-vă pe mâini;
 • lubrifiați răni, răni cu un strat subțire;
 • o altă opțiune - scoateți bandajul din ambalaj, puneți o cantitate mică de medicament pe o cârpă curată, atașați-l la zona afectată;
 • Dacă un medic a prescris un amestec, comandați compoziția de la farmaciști sau pregătiți cu o rețetă conform instrucțiunilor medicului;
 • efectuați prelucrarea de 3-4 ori pe tot parcursul zilei. După procedură, nu puteți mânca sau bea timp de două ore;
 • cel mai adesea, primele rezultate sunt vizibile după două-trei zile;
 • durata tratamentului este de o săptămână. Dacă nu există dinamică pozitivă, vizitați din nou medicul dentist pentru a controla tratamentul, prescrieți un alt remediu.

Instrucțiuni Speciale

Adesea, medicii stomatologi amestecă Vinilin cu alte medicamente pentru a spori efectul. Efectul terapeutic al aplicării amestecului activ se manifestă în diferite boli ale cavității bucale. Un balsam antiinflamator își dezvăluie proprietățile mai complet dacă medicul, împreună cu pacientul, a reușit să elimine nu numai factorii patogeni locali, ci și generali.

 • Pentru a preveni leziunile mucoasei după radioterapie, medicul tratează mucoasa bucală cu o soluție nediluată. În cazul modificărilor patologice, se recomandă un amestec de vinilină plus vitaminele K și A;
 • eliminați intoleranța, deteriorarea țesuturilor atunci când purtați proteze din plastic, vindecați glossalgia cu un amestec de balsam al lui Shostakovsky și anestezină;
 • un amestec de vinilină, sulfa, retinol (vitamina A) va ajuta la accelerarea vindecării gingiilor inflamate cu parodontită.

Masaj gingival pentru parodontita

Aplicați compoziția la temperatura camerei pe un burete de spumă curat sau pe o coajă de lămâie proaspătă. Masați-vă ușor gingiile timp de 5-7 minute. Efectuați prelucrarea o dată sau de două ori pe zi..

Cea mai bună opțiune este câteva ore înainte / după masă, a doua oară - noaptea. Folosiți un balsam curat sau un amestec pe care medicul dentist vă prescrie.

Modificări patologice la nivelul mucoasei

Se încălzește ușor ½ linguriță. Vinilină într-o baie de apă, adăugați restul ingredientelor conform recomandărilor medicului dumneavoastră. Pentru deteriorarea țesuturilor după radioterapie, glossită, gingivită, utilizați un balsam fără aditivi. (Citiți despre tratamentul gingivitei acasă aici; parodontita - în acest articol).

Puneți cantitatea necesară de medicament în gură, ungeți ușor întreaga membrană mucoasă, apoi timp de 5 până la 8 minute, faceți mișcări ca și cum ar fi clătire. Nu este nevoie să îndepărtați balsamul amestecat cu saliva. Compoziția nu irită stomacul, dimpotrivă, calmează membrana mucoasă.

Notă! În cazul stomatitei, o mică zonă de manifestări, tratați numai zonele afectate sub formă de aplicații.

efect farmacologic

Vinilina este utilizată în domeniul medicinei practice ca un puternic medicament vindecător și dezinfectant, aprobat atât pentru uz intern, cât și extern. Acest lichid de vindecare percutanat are următoarele proprietăți farmacologice pronunțate:

După 1 curs, varicele dispar pentru totdeauna!

Am căutat de mult timp cum să vindec varicele. Am încercat toate metodele și mi-a plăcut această metodă specială. Rezultatele mele în ACEST ARTICOL!

 • stimulează procesele de recuperare și crește capacitatea regenerativă a țesuturilor;
 • are efect dezinfectant, antiseptic și dezinfectant;
 • inhibă microflora patogenă;
 • atunci când este luat oral, are un efect de învăluire, ajutând la refacerea țesuturilor mucoase ale organelor interne;
 • are efect antiinflamator;
 • are un efect anestezic pronunțat, remarcabil deja după prima aplicare sau administrarea medicamentului.

Utilizarea ca medicament care vindecă rănile și suprafețele ulcerative, vă permite să accelerați uneori procesele regenerative și să îmbunătățiți procesele de cicatrizare a țesuturilor și membranelor mucoase.

Termen de valabilitate

Perioada de valabilitate a unui medicament este determinată de condițiile de depozitare urmate. Se recomandă păstrarea într-o cameră întunecată, respectând un regim de temperatură de cel mult 20 de grade. În acest caz, termenul de valabilitate este de cinci ani, după care nu se recomandă utilizarea medicamentului..

Cu stomatită la copii

Nu are proprietăți gustative pronunțate, ceea ce face permisă utilizarea acestui medicament în raport cu copiii din grupele de vârstă mai mică și mijlocie. Pentru tratament, este necesar să tratați cu atenție leziunile cutanate din cavitatea bucală a copilului cu un tampon de bumbac, umezit abundent cu lichid.

Cu varice

În funcție de gradul și forma varicelor, balsamul Shostakovsky Vinylin poate fi utilizat ca remediu în două moduri principale:

 1. O bucată mică de tifon curat sau altă cârpă subțire trebuie umezită abundent în lichid, aplicată pe zona venelor afectate, înfășurată deasupra cu folie alimentară și un prosop uscat.
 2. Pentru leziunile minore și o rețea vasculară slab exprimată, se recomandă utilizarea acesteia ca unguent pentru frecare zonelor inflamate ale pielii.

Ar trebui utilizat ca remediu pentru varice până când boala este complet eliminată..

Datorită agentului anti-inflamator și învelitor, balsamul lui Shostakovsky poate fi utilizat și ca medicament împotriva ulcerului de stomac. În acest caz, se recomandă să luați remediul o linguriță zilnic. Este recomandabil să luați balsamul nu mai devreme de 23 de ore.

Medicina hemoroizilor

Balsamul de vinil Shostakovsky este un remediu extrem de eficient împotriva hemoroizilor. Poate fi luat în prezența hemoroizilor ca mijloc de uz intern și extern. Medicamentul trebuie consumat o dată pe zi, o linguriță.

Durata necesară a tratamentului depinde de forma și gradul bolii și variază de la una la trei săptămâni.

Efecte farmacologice

Numeroase studii efectuate au arătat că medicamentul "Vinilin", atât sub formă de balsam, cât și în capsule, are o gamă largă de activitate farmacologică:

 • ameliorarea inflamației în focar;
 • suprimarea atât a creșterii, cât și a reproducerii agenților patogeni;
 • cu aplicare locală - o scădere a severității impulsurilor de durere;
 • protecția țesuturilor pentru aplicare externă, administrare orală - proprietate de învăluire;
 • accelerarea proceselor de regenerare - vindecarea defectelor țesuturilor tegumentare, precum și a membranelor mucoase.

Toate efectele farmacologice de mai sus sunt utilizate în farmacoterapia complexă a diferitelor tulburări patologice..

Analogi și cost

Nu există o „copie” exactă a balsamului lui Șostakovski. La farmacie, veți găsi formulări care conțin același ingredient activ. Acestea sunt medicamentele Polyvinilin-Rusfar și Polivinox. Acțiunea farmacologică, proprietățile, indicațiile sunt similare cu Vinylin. Dacă nu există balsam medicinal în farmacie, înlocuiți (după consultarea unui medic) agentul antimicrobian, antiinflamator, cu una dintre compozițiile specificate.

La programarea medicului dumneavoastră, clarificați imediat ce medicament vă va recomanda în schimb, dacă nu găsiți Vinilin.

Compoziția pentru uz extern și intern este ambalată în sticle de sticlă întunecată. Prețul depinde de suma fondurilor.

Prețul balsamului de vinil Shostakovsky:

 • pentru 50 ml - de la 195 la 230 de ruble;
 • pentru 100 ml - de la 270 la 285 ruble.

Instrucțiuni pentru utilizarea metodei Vinilin și dozare

Vinilina este utilizată extern și intern.

Pentru uz extern, medicamentul se aplică direct pe suprafața plăgii sau pe un șervețel în cantitate suficientă. Balsamul poate fi utilizat în forma sa pură, sub formă de soluție de 20% în ulei vegetal (de exemplu, în ulei de măceșe, ulei de cătină) și sub formă de unguent (balsamul este compatibil cu alte creme, paste și unguente).

De asemenea, medicamentul este administrat printr-un rectoscop și cu o seringă printr-un tub de cauciuc rectal. De asemenea, balsamul se injectează în rect folosind o pere de cauciuc. Prin rectoscop, medicamentul se administrează într-o cantitate de 25-40 ml, iar cu microclisteri - 15-30 ml. Durata cursului tratamentului este de 10 zile..

Sub formă de clisme medicinale, se administrează fie Vinilin pur, fie pe jumătate diluat cu ulei de pește. Pentru clisme terapeutice, agentul se administrează într-o cantitate de 100 ml. Rata de frecvență a aplicării - de 2 ori pe săptămână. Cursul terapiei este de la 21 la 28 de zile.

În interior, Vinilin este luat sub formă de balsam (nediluat) și în capsule la 6 ore după o cină ușoară. În prima zi de tratament, luați 1 linguriță de balsam și în toate zilele ulterioare de terapie - 1 lingură de desert o dată pe zi. Durata cursului tratamentului pentru boala ulcerului peptic este de 15-20 de zile, iar pentru gastrita cu secreție crescută și arsuri la stomac severe - 10-12 zile. Capsulele se iau după următoarea schemă: prima zi - 3 capsule, zilele următoare - 5 capsule o dată pe zi. Durata terapiei este de 18-20 de zile.

Instructiuni de folosire

Medicul, atunci când examinează pacientul, poate sfătui cum să ofere balsam pentru dureri în gât și stomatită. Acest lucru îi îngrijorează în special pe mamele copiilor de până la un an. O suzetă sau suzetă este utilizată pentru a trata sugarii. Se aplică pe acesta o singură picătură de produs, după care copilului i se permite să-l suge. Tratamentul se efectuează între hrăniri. Procedura de tratament se efectuează de 3 până la 4 ori pe zi..

Pentru un copil adult de vârstă școlară și preșcolari, unguentul se aplică în zonele cu probleme ale gâtului cu ajutorul unei turunde. Este fabricat din vată și un băț de igienă. "Vinilin" este pre-diluat cu ulei aromatic de mentă sau orice ulei vegetal de înaltă calitate este luat în acest scop. Înainte de a aplica produsul pe membrana mucoasă deteriorată, clătiți gura și gâtul cu apă, luați o soluție de sare sodică cu concentrație scăzută pentru clătire.

Este permisă efectuarea în timpul zilei până la 4 tratamente cu "Vinylin" al gâtului mucos. După fiecare tratament, copilul nu are voie să bea băuturi calde și reci sau să mănânce alimente. Interdicția durează 30 de minute. Studiile științifice privind eficacitatea balsamului în tratamentul anginei nu au fost efectuate, dar recenziile mamelor vorbesc despre un efect pozitiv al tratamentului.

Stomatita apare atât la sugari, cât și la copiii mai mari. Pentru tratarea ulcerelor la bebeluși, agentul se aplică pe o suzetă. Copiii mai mari pot clăti gura. Pentru procedură, 1 ml de produs este suficient pentru copil. Cel mai bun efect de vindecare se obține atunci când produsul este aplicat pe zonele infectate ale membranei mucoase..

Înainte de procedură, mâinile sunt bine spălate, pentru a aplica balsamul se folosesc doar șervețele sterile din tifon. Aplicați „Vinilin” nu în strat gros la 2 ore după masă de 3 până la 4 ori pe zi.

Cu aplicarea corectă a „Vinilin”, copilul se îmbunătățește rapid. Terapia durează până la recuperarea completă. Refuzul de a utiliza un agent terapeutic este justificat dacă apar semne de alergie, nu există niciun efect terapeutic la 5 zile după începerea tratamentului.

Prețul balsamului Vinilin Shostakovsky de unde să cumpere

Prețul Vinilin într-o sticlă de 50 g este de 190-220 ruble în Rusia. În diferite regiuni ale Rusiei, prețurile sunt aproape aceleași, deși în Chelyabinsk această formă de eliberare a medicamentelor poate fi achiziționată cu 155 de ruble.

Vinilina într-o sticlă de 50 g, care seamănă cu un unguent în consistență și este adesea utilizată pentru stomatită, răni, arsuri și alte leziuni în Ucraina, poate fi cumpărată pentru o medie de 28-35 grivne.

Site-ul oferă informații generale doar în scop informativ. Diagnosticul și tratamentul bolilor trebuie efectuate sub supravegherea unui specialist. Toate medicamentele au contraindicații. Este necesară o consultație de specialitate!