loader

Principal

Cosmetolog

Unguent de sintomicină

Unguentul de sintomicină conține un antibiotic și un analgezic, vindecă și ameliorează inflamația pielii și a țesuturilor moi. Instrucțiunile pentru unguent confirmă eficacitatea acestuia împotriva acneei, posibilitatea utilizării acestuia pentru tratamentul arsurilor, degerăturilor, leziunilor, precum și abceselor, furunculelor și inflamațiilor ginecologice. Vă vom spune despre ce se utilizează unguentul de sintomicină și cum să îl utilizați corect pentru un tratament eficient..

Unguent de sintomicină - emulsie (liniment)

De fapt, unguentul de sintomicină nu este un unguent. Acest nume este eronat, de fapt, medicamentul este un liniment, un amestec de ulei, lichid și emulgatori.

Linimentul diferă de unguentul din compoziția bazei. De obicei, unguentul conține 95-99% vaselină și este o substanță foarte grasă. Linimentul conține ulei diluat cu apă, cu adaos de componente chimice.

Deoarece mulți oameni sunt obișnuiți să numească acest medicament exact un unguent, vom menține, de asemenea, tradiția și nu vom încălca terminologia general acceptată..

Compoziția linimentului (unguent)

Linimentul de sintomicină conține două ingrediente active - un antibiotic și un analgezic (sintomicină și novocaină). Baza unguentului este uleiul natural de ricin, care nu este doar o componentă formativă, dar prezintă și proprietăți antiseptice și antiinflamatoare. Uleiul de ricin completează și îmbunătățește acțiunea antibiotică.

Sintomicina (termenul chimic este cloramfenicol) este similară ca structură și acțiune cu substanța antibacteriană cloramfenicol. Sintomicina oferă un efect antiinflamator eficient al unguentului. Limită creșterea microorganismelor gram-pozitive (streptococi și stafilococi, gonococi și shigella, salmonella și klebsiella).

Notă: antibioticul cloramfenicol a fost inventat mai târziu de sintomicină și a eliminat medicamentul anterior din tratamentul pneumoniei, dizenteriei, gonoreei, tifoidului. Dar în terapia externă, utilizarea sintomicinei rămâne populară..

Aplicarea locală a unui agent antibacterian nu duce la intrarea acestuia în fluxul sanguin general. Prin urmare, tratamentul extern cu sintomicină nu încalcă microflora intestinală, nu duce la disbioză.

Linimentul de sintomicină este un compus gros gelatinos care, atunci când este aplicat pe corp, se topește și se transformă într-un lichid. Este disponibil în trei opțiuni de concentrare - 1%, 5% și 10%.

Ce spune instrucțiunile pentru unguentul de sintomicină

Instrucțiunile pentru utilizarea unguentului de sintomicină oferă o listă a bolilor pentru care sintomicina este eficientă. Să enumerăm la ce ajută unguentul de sintomicină, la ce tratează:

 • Diverse răni infectate (traume și arsuri, degerături, la care s-a alăturat infecția).
 • Pustule, cosuri, furuncule, precum și hidradenită - formarea abceselor la axile.

Important: linimentul de sintomicină nu se aplică pe o rană proaspătă sau vătămare. Se unge sau se pune sub bandaj la câteva ore sau la câteva zile după rănire.

Unguentul este, de asemenea, utilizat în tratamentul inflamațiilor ginecologice, hemoroizilor și a fisurilor mamelonare la femeile care alăptează. Sau, mai corect, a fost folosit în epoca sovietică, când încă nu existau alte opțiuni de tratament. Astăzi există o serie de alte medicamente externe care sunt mai eficiente în tratament și mai sigure pentru sugar. Prin urmare, sintomicina nu este prescrisă pentru tratamentul sânului la o femeie care alăptează..

Instrucțiunea conține, de asemenea, următoarea listă de contraindicații pentru utilizarea unguentului de sintomicină:

 • Sintomicina este contraindicată în cazul unei reacții alergice la componentele compoziției unguentului.
 • În cazul infecțiilor fungice și virale (componenta antibacteriană reduce imunitatea locală și, prin urmare, îmbunătățește efectul agenților patogeni).
 • În caz de tulburări ale hematopoiezei (anemie) - sintomicina agravează procesele dureroase.

Linimentul sintomicină este utilizat pentru a trata mai mult de patruzeci de boli. Este eficient împotriva bacteriilor și acarienilor, este utilizat pentru tratarea inflamației extinse, a rănilor purulente și a erupțiilor infecțioase. Să aruncăm o privire mai atentă la ce inflamații sunt eficiente pentru liniment.

Utilizare în produse cosmetice: unguent de sintomicină pentru acnee

Unguentul de sintomicină a găsit o aplicare largă în cosmetologie, datorită capacității sale de a usca pielea inflamată. Efectul aplicării externe a antibioticului devine vizibil după 2-3 zile. Astfel, după câteva zile, roșeața scade, acneea și abcesele se usucă..

Dacă există puțină acnee, atunci unguentul se aplică în sens orizontal, pe fiecare coș separat. Dacă o mare parte a pielii feței este acoperită de acnee, unguentul se aplică într-un strat continuu. Pentru tratament, este suficient să ungeți fața cu unguent de 2 ori pe zi (dimineața și seara).

Cu erupții cutanate extinse, o mască este făcută din unguente de sintomicină, zinc și ihtiol. Componentele sunt amestecate în părți egale și aplicate pe față timp de 10-15, uneori 20 de minute. Apoi sunt spălate cu apă. O astfel de procedură cosmetică în 10 zile poate scăpa de acneea severă..

Notă: Tratarea acneei este la fel de ușoară ca aplicarea unui unguent. Dar atunci când tratați o infecție mai gravă - fierbe - este necesar să puneți unguent sub bandaj.

Utilizarea unguentului de sintomicină pentru acnee pe față la adolescenți vă permite să supraviețuiți erupțiilor legate de vârstă și să nu faceți manifestarea lor extinsă pe față, gât, zonele adiacente ale pielii.

Și încă un lucru: sintomicina are un efect de albire. Prin urmare, este introdus în compoziții pentru albirea pielii feței. Și utilizați, de asemenea, unguent sintomicină pentru petele de vârstă.

Unguent de sintomicină în ginecologie

În ginecologie, unguentul de sintomicină este utilizat pentru tratarea inflamației bacteriene a vaginului și a organelor genitale externe, în procesele inflamatorii de pe colul uterin. Pentru tratamentul vaginitei, vulvitei, sintomicina are un efect rapid și eficient, limitează răspândirea inflamației și elimină infecția.

Important: sintomicina este un antibiotic, este eficient pentru infecțiile bacteriene și este contraindicat pentru infecțiile fungice. Pentru tratamentul inflamației ginecologice cu unguent de sintomicină, trebuie să fiți siguri că agentul cauzal al infecției este o bacterie. Pentru a face acest lucru, trebuie să treceți un frotiu și să determinați cauza infecției..

Instrucțiunile de utilizare în ginecologie recomandă introducerea compoziției de unguent în vagin folosind tampoane. Înainte de aceasta, este necesar să faceți dușuri cu o soluție antiseptică (furacilină sau un decoct de plante antiseptice - mușețel, salvie).

Și încă ceva: tratamentul cu medicamente antibacteriene poate duce la candidoză vaginală (aftoasă). Prin urmare, unguentul de sintomicină trebuie utilizat atunci când alte mijloace de combatere a infecției sunt ineficiente.

Unguent de sintomicină și sinuzită

Unguentul de sintomicină ajută la reducerea inflamației și a umflării mucoasei nazale în infecțiile sinusurilor bacteriene - sinuzită, sinuzită, rinită purulentă. Pentru a face acest lucru, ungeți nasul cu unguent de sintomicină și suflați-le nasul după 5-7 minute. Apoi unguentul se aplică din nou.

Această procedură se face de mai multe ori pe zi (dimineața, seara și ziua). Pe măsură ce starea se îmbunătățește, numărul procedurilor este redus la 2 pe zi.

Unguent de sintomicină pentru arsuri

De regulă, arsurile extinse sunt însoțite de infecția suprafeței plăgii. Orice arsuri încalcă integritatea pielii umane, reduc apărarea organismului împotriva pătrunderii infecțiilor externe. Prin urmare, rănile arse adesea se inflamează..

Unguentul de sintomicină este utilizat pentru arsuri de diferite dimensiuni și grade. Cu suprafețe mari de arsură, sintomicina se aplică pe suprafață, fără a aștepta apariția roșeață, inflamație, puroi.

Utilizarea sintomicinei face posibilă îndepărtarea în timp a țesuturilor necrotice, a căror reținere în rană este motivul formării cicatricilor. Ca urmare, afectează epitelizarea plăgii fără formarea de cicatrici.

Unguent de sintomicină în timpul sarcinii

Experimentele clinice au confirmat că antibioticul sintomicină poate traversa placenta. Dar, în același timp, nu a fost dezvăluit niciun efect patologic al sintomicinei asupra dezvoltării fătului. Cu toate acestea, recomandările medicilor sunt neschimbate - nu este de dorit utilizarea sintomicinei în timpul sarcinii, chiar și local.

Notă: conform standardelor actuale de stat din Rusia, sintomicina aparține grupului de substanțe moderat periculoase.

Unguent de sintomicină pentru fisuri în timpul alăptării

Există recomandări contradictorii din partea medicilor și farmaciștilor cu privire la utilizarea unguentului atunci când alăptați. Pe de o parte, unguent cu o componentă antibacteriană nu este recomandat femeilor care alăptează. Pe de altă parte, în lista bolilor pentru care se utilizează compoziția de sintomicină, există următoarea recomandare - linimentul de sintomicină este utilizat pentru a trata fisurile mamelonului la femeile aflate în travaliu. Astfel, instrucțiunea permite utilizarea unguentului pentru tratamentul sânilor.

Important: dacă un agent antibacterian este încă folosit de o femeie care alăptează, atunci este imperativ să spălați mameloanele înainte de hrănire și să nu lăsați lenjeria să intre în gura bebelușului.

Unguent de sintomicină: instrucțiuni pentru copii

Compoziția cu sintomicină este interzisă pentru utilizarea nou-născuților cu vârsta de 1 lună. În unele cazuri, la utilizarea sintomicinei la copii mici, se observă simptome de otrăvire - greață, flatulență, tulburări ale ritmului cardiac. Simptomele enumerate pot fi însoțite de întunecarea pielii feței (apariția unei nuanțe albastru-gri).

Pentru copiii sub 3 ani, unguentul este prescris cu precauție și numai dacă este necesar..

Notă: compoziția de sintomicină este utilizată pentru tratamentul extern al vulvitei (inflamația organelor genitale externe) la fetele de vârstă preșcolară și școlară.

Unguent de sintomicină pentru hemoroizi

Tratamentul antibacterian este necesar atunci când există o infecție bacteriană. Cu hemoroizii, inflamația severă și sângerările periodice apar în stadiile 3 și 4 ale bolii. Unguentul de sintomicină vă permite să opriți procesul inflamator, să eliminați umflăturile. Ca urmare, reduce senzația de durere.

Aplicarea topică a unui antibiotic topic este utilizată ca adjuvant la terapia primară. Pentru o vindecare completă, este necesară o terapie generală - stabilirea fluxului sanguin venos, eliminarea stagnării în venele rectului.

Caracteristici ale aplicației

Prețul scăzut și disponibilitatea unguentului de sintomicină îl fac un tratament popular pentru orice inflamație. Prin urmare, este important să cunoașteți unele dintre caracteristicile aplicației sale..

 • Frecvența tratamentului (aplicarea unguentului) este determinată de gradul de inflamație și de concentrația compoziției unguentului. Deci, cu arsuri extinse, se aplică unguent de 5% sintomicină (sau liniment) de 6 ori pe zi. Și 10% compoziție - doar de 3 ori.
 • Dacă unguentul se aplică pe zone întinse ale corpului, dar alcoolul nu trebuie consumat. În caz contrar, pot apărea tulburări ale ritmului cardiac (tahicardie) și convulsii..

Efectul unguentului sau al linimentului apare în 2-3 zile de aplicare. Dacă în acest timp nu vă simțiți mai bine, căutați un alt tratament. Acest unguent nu este potrivit pentru dvs..

Recenzii

Când aveam 12 ani, a apărut prima acnee, iar mama mi-a dat unguent de sintomicină. Și ea a spus: "Iată un remediu bun pentru acnee". Datorită acestui remediu, am evitat multe dintre agoniile adolescente asociate aspectului meu..

Pentru mine, unguentul de sintomicină a fost, de asemenea, o descoperire. Coșurile s-au înlocuit constant. Acum sunt mult mai puțini, s-ar putea spune că aproape nici unul.

Acneea a fost atât de severă încât s-a recomandat o transfuzie de sânge. Aproape că m-am hotărât asupra acestei măsuri extreme, dar apoi cineva m-a sfătuit ca un miracol unguent de sintomicină. Am studiat compoziția și am decis să o încerc. Uleiat doar noaptea. Și iată! M-a ajutat.

În copilărie, am fost tratat cu unguent de sintomicină pentru o arsură. Sever opărit cu apă clocotită, medicul a spus să închidă rana cu tifon cu sintomicină. Atunci nu existau alte mijloace. Și așa au fost salvați. Vindecat fără cicatrici, doar o mică pată a rămas pe piele, diferă într-o nuanță de culoare în locul în care a fost odată arsura.

Toate informațiile sunt furnizate numai în scop informativ. Și nu este o instrucțiune pentru autotratare. Dacă vă simțiți rău, consultați medicul dumneavoastră.

Sintomicină

Compoziţie

Liniment Sintomycin 10% conține: D, L-cloramfenicol, emulgator, conservant, ulei de ricin, apă purificată și carboximetil celuloză de sodiu.

Formular de eliberare

 • Soluție 0,15% (10 ml);
 • Liniment de 1% sintomicină cu novocaină în flacoane de 25, 50 și 100 g;
 • globule vaginale, 10 buc. ambalate;
 • unguent Syntomycin liniment 10%, 5%, 1% în bănci de 10, 25, 50 și 100 g;
 • lumânări Sintomicină 4 și 10 buc. ambalate.

efect farmacologic

Creșterea activității antibacteriene împotriva diferitelor forme de procese inflamatorii purulente și agenți infecțioși în răni.

Farmacodinamică și farmacocinetică

Acest agent este un antibiotic bacteriostatic cu un spectru larg de acțiune. Este capabil să întrerupă sinteza proteinelor într-o celulă microbiană și, de asemenea, promovează dezinfecția timpurie și vindecarea ulcerelor trofice și arderea rănilor. Este activ împotriva majorității tulpinilor de microorganisme dăunătoare, inclusiv a celor care nu sunt sensibile la efectele penicilinei, sulfonamidei și tetraciclinei. Cu toate acestea, gradul de efect sistemic asupra pielii după utilizarea acestui agent nu a fost încă studiat..

Indicații de utilizare

 • pentru tratamentul rănilor purulente;
 • pentru acnee;
 • în scopul vindecării arsurilor de 2-3 grade ale ulcerelor itrofice;
 • împotriva bolilor purulente-inflamatorii ale pielii.

Supozitoarele cu Sintomicină în ginecologie sunt utilizate în prezența spirochetelor și a rickettsiei, precum și împotriva infecțiilor intestinale, meningococice și purulente.

Contraindicații

Acest instrument nu este utilizat pentru:

 • intoleranță individuală;
 • porfirie acută intermitentă;
 • insuficiență hepatică și renală;
 • sarcina;
 • sub 4 săptămâni (lumânările nu sunt folosite până la pubertate);
 • opresiunea hematopoiezei măduvei osoase;
 • lipsa glucozei-6-fosfat dehidrogenazei;
 • boli de piele;
 • alăptarea.

Efecte secundare

Când utilizați unguentul, poate apărea o reacție alergică: erupții cutanate, angioedem. În cazuri rare, apar reticulocitopenie, granulocitopenie, eritropenie, agranulocitoză, leucopenie, trombocitopenie, anemie aplastică. La rândul său, candidozele organelor genitale sunt posibile din supozitoare..

În caz de reacții adverse, trebuie să consultați imediat un medic.

Instrucțiuni de utilizare pe linimentul Syntomycin

În instrucțiunile de utilizare a unguentului Synthomycin, este raportat că este strict adecvat pentru uz extern. Este destinat aplicării topice în zona afectată. Instrucțiunile pentru linimentul de sintomicină indică faptul că mai întâi se aplică emulsia în sine și apoi se aplică un bandaj de material impermeabil, care se schimbă la fiecare 2-4 zile până la vindecare.

Supozitoarele sunt inserate în vagin, în timp ce pacientul este în poziție culcat. Cursul general de tratament este conceput pentru 7-10 zile.

Supradozaj

Nu se cunosc cazuri de supradozaj la utilizarea acestui agent.

Interacţiune

Dacă sintomicina este utilizată împreună cu eritromicina, lincomicina și clindamicina, acest lucru poate duce la o slăbire reciprocă a acțiunii medicamentelor. În plus, acest agent slăbește efectul dezinfectant al penicilinelor și cefalosporinelor.

Condiții de vânzare

Acest produs este disponibil în farmacii fără prescripție medicală..

Conditii de depozitare

Păstrați emulsia într-un loc uscat, întunecat și răcoros.

Termen de valabilitate

Sub rezerva condițiilor de depozitare, medicamentul poate fi utilizat timp de 2 ani..

Recenzii despre Syntomycin

Recenziile despre sintomicină sunt de obicei pozitive. Cei care au încercat deja acest remediu pe cont propriu observă că ajută la scăderea literală a problemelor pielii și a diferitelor inflamații în câteva zile..

Linimentul pentru acnee, conform recenziilor, este folosit mai ales. Mulți susțin că acesta este probabil cel mai bun remediu pentru persoanele cu piele cu probleme..

Liniment preț Syntomycin

Prețul unguentului Syntomycin este în medie de aproximativ 25 de ruble. in Rusia.

Lumânările, în funcție de producător, pot fi obținute la prețuri diferite. În medie, acestea sunt vândute în farmacii cu 40 de ruble. Cu toate acestea, puteți găsi și astfel de cazuri când costul lor este același cu prețul lenjeriei de sintomicină..

Unguent de sintomicină: ce ajută, instrucțiuni de utilizare, recenzii, preț

Sintomicina este unul dintre medicamentele care tratează eficient leziunile sau arsurile pielii..

Medicamentul suprimă rapid microflora patogenă, ameliorează inflamația, care contribuie la vindecarea rapidă a rănilor.

Acest medicament este recomandat pentru un cabinet de medicamente la domiciliu datorită listei minime de contraindicații și efecte secundare.

Compoziţie

Linimentul se face pe bază de cloramfenicol (un alt nume este sintomicină).

10 g de produs conține 1 g de ingredient activ.

Pentru a îmbunătăți absorbția medicamentului de către țesuturile și celulele epidermei, compoziția este completată cu:

 • ulei de ricin;
 • acid sorbic;
 • emulgator;
 • sodiu carmeloza;
 • apa distilata.

Farmacologie

Produsul farmacologic oferă un efect bacteriostatic, fiind, de fapt, un antibiotic.

Principiul funcționării medicamentului se bazează pe întreruperea reproducerii proteinelor în celulele bacteriene, care se realizează prin inhibarea activității peptidil transferazei.

Cloramfenicolul are un spectru larg de acțiune:

 • este activ împotriva microflorei patogene cauzată de microorganisme gram-pozitive și gram-negative;
 • elimină agenții patogeni ai stafilococilor, E. coli și Pseudomonas aeruginosa, Proteus etc.;
 • neutralizează mediul cauzat de tulpinile de bacterii din spital care sunt foarte rezistente la alte antibiotice.

Agentul antibacterian este vândut gratuit în farmacii și magazine online..

Nu este necesară prescripția pentru a cumpăra unguentul.

Costul unui tub de 10% dintr-un medicament cu un volum de 25 g este de 48-69 ruble.

La ce ajută unguentul Synthomycin?

Principala, dar nu singura direcție de utilizare a antibioticelor este dermatologia..

Se recomandă utilizarea produsului pentru arsuri (gradul II și III), infecții care apar în răni în a doua fază a dezvoltării procesului patologic, precum și pentru tratamentul ulcerelor trofice care nu se vindecă mult timp.

Datorită eliberării mai multor forme de dozare, lista indicațiilor pentru sintomicină este extinsă semnificativ.

Instructiuni de folosire

Metoda de utilizare a linimentului - extern.

Regimul de terapie este selectat individual pentru fiecare caz:

 • pentru tratamentul fistulelor, pun turundele înmuiate în agent, introducându-le adânc în pasaje;
 • după operație și proceduri chirurgicale, rănile și arsurile sunt acoperite cu un strat subțire de unguent, după care sunt închise cu un bandaj steril;
 • leziunile cutanate cu cavități vizibile sunt umplute cu medicamente (dacă este necesar, se aplică un bandaj).

Procedurile de tratament se efectuează de 1 dată în 1-3 zile.

Caracteristici ale utilizării altor forme

Lumânări

Un antibiotic cu efect antimicrobian și antiseptic este, de asemenea, produs sub formă de supozitor.

La fabricarea produsului, pe lângă substanța activă, grăsimea solidă este inclusă în compoziție.

Lista indicațiilor de utilizare include boli ginecologice. Medicamentul este practicat pentru a preveni și elimina simptomele patologiilor care se dezvoltă în organism.

Regimul de terapie în ginecologie include:

 • instalarea lumânărilor de 2 până la 4 ori pe zi (rata zilnică este determinată de medicul curant);
 • durata cursului - 5-7 zile.

Emulsie de sintomicină

Soluția pastoasă este disponibilă în diferite concentrații (1%, 5%, 10%). Compoziția este destinată aplicării direct pe zona focală.

Este permisă efectuarea procedurilor cu 1% și 5% înseamnă de până la 8 ori pe zi, 10% substanță se aplică de cel mult trei ori pe zi.

Pentru a spori efectul terapeutic, se recomandă aplicarea unei pelicule sau a unei hârtie de ceară pe zona tratată a pielii..

Compresele trebuie aruncate din cauza impactului negativ al mediului cu efect de seră asupra pustulelor.

Liniment Syntomycin pentru acnee

Substanța activă a linimentului are capacitatea de a usca epiteliul și de a albi ușor.

Datorită acestor calități, medicamentul este utilizat în scopuri cosmetice pentru a elimina acneea în adolescență..

Femeile de diferite grupe de vârstă includ unguent într-un tratament complex menit să elimine diferite defecte ale pielii.

Cu ajutorul unei emulsii, este posibil să scapi de petele care rămân deseori după dispariția acneei.

În prezența erupțiilor minore, cosmetologii recomandă o mască de față pregătită conform următoarei rețete:

 • Liniment de sintomicină;
 • Unguent de zinc;
 • Unguent de ihtiol.

Resturile amestecului sunt îndepărtate prin spălare cu apă caldă.

Durata cursului depinde de starea inițială a pielii și de întinderea zonei focale.

În medie, durează 1-2 săptămâni pentru procedurile zilnice. Este mai bine să le petreceți seara înainte de culcare..

După acest tratament, acneea dispare mult timp fără a lăsa pete pe față..

Restricții de utilizare

Atunci când cumpărați un produs farmacologic, este important să vă familiarizați cu atenție cu adnotarea, în special cu secțiunile: pentru ce este utilizat medicamentul și care sunt restricțiile privind utilizarea acestuia.

Printre interdicțiile indicate de producător:

 • porfirie intermitentă, care curge sub formă acută;
 • lipsa glucozei-6-fosfat dehidrogenazei;
 • alergie la substanțele constitutive;
 • opresiunea hematopoiezei măduvei osoase;
 • boli de piele;
 • insuficiență hepatică / renală;
 • sarcina, perioada de alăptare;
 • nou-născuți sub 1 lună.

Unguentul și emulsia se fac pe bază de ulei și emulgator.

Ținând cont de acest fapt, experții nu sfătuiesc să efectueze tratamentul focarelor în stadiul inițial de dezvoltare a mediului patologic, atunci când există o descărcare abundentă de puroi, țesuturile se umflă, se formează țesuturi necrotice, însoțite de durere.

Efecte secundare

Potrivit studiului, sub rezerva regulilor de tratament medicamentos, practic nu există niciun risc de manifestări negative..

În prezența intoleranței la unul dintre componentele utilizate în producție, sunt posibile simptome caracteristice alergiilor. Dacă sunt detectate, tratamentul este suspendat pentru a selecta un substitut mai potrivit.

Efectele secundare care afectează sistemul hematopoietic sunt extrem de rare.

Acestea sunt exprimate în următoarele patologii:

 • eritropenie;
 • agranulocitoză;
 • reticulocitopenie;
 • anemie de tip aplastic;
 • leucopenie etc..

Interacţiune

Odată cu utilizarea simultană a sintomicinei cu unele produse farmacologice, se observă un efect neutralizant, care neagă tratamentul.

Aceste instrumente includ:

 • Clindamicină;
 • Eritromicina;
 • Lincomicină.

Atunci când alegeți medicamente pentru o soluție cuprinzătoare la problemă, este important să luați în considerare faptul că cefalosporinele și penicilinele își pierd proprietățile antibacteriene în combinație cu cloramfenicolul.

Precauții

Atunci când se utilizează liniment, este necesară monitorizarea periodică a parametrilor sângelui periferic.

Tratarea suprafețelor mari de piele în timp ce luați produse care conțin alcool crește riscul reacțiilor asemănătoare disulfiramului. Acestea sunt exprimate în înroșirea epidermei, dezvoltarea simptomelor tahicardiei, tuse reflexă, convulsii.

Dacă se detectează reacții neobișnuite, trebuie să solicitați sfatul medicului dumneavoastră.

Perioada și condițiile de depozitare

Compoziția păstrează proprietăți farmacologice timp de doi ani de la data producției.

Substanța activă nu modifică formula chimică atunci când este păstrată într-un mediu favorabil:

 • nivel de umiditate - mediu;
 • lipsa razelor solare;
 • regim de temperatură - de la 5 la 25 de grade.

Recenzii

Vladimir, 42 de ani:

Senzația de arsură și disconfortul au dispărut după 2-3 tratamente.

Efectele secundare nu au fost observate, deoarece nu a existat alergie la componentele compoziției. O săptămână mai târziu, o pata abia vizibilă a rămas din arsură.

Valentina, 38 de ani:

Dacă trebuie să încep să lucrez după procedură, aplic un bandaj. Este bine ca acest factor să nu afecteze eficacitatea medicamentului și siguranța acestuia..

Elena Nikolaevna, 46 de ani:

Abia după utilizarea linimentului de sintomicină a fost posibil să scăpați de ulcer.

Este adevărat, după terapie, pete roșii închise au rămas la locul focarelor. Medicul a sfătuit să utilizați periodic un unguent pentru a ușura pielea și a preveni recăderea.

Analogi

Dacă după 5-7 zile de utilizare a linimentului, nu există o dinamică pozitivă a terapiei sau, din mai multe motive, nu este posibilă utilizarea Sintomicinei, este selectat un substitut.

Printre analogii eficienți, a căror compoziție este dezvoltată pe baza unei substanțe active identice:

 • Levomycetin (soluție 1% - 42 ruble);
 • Levometil (unguent - 55 ruble);
 • Levomekol (unguent - 127 ruble);
 • Levomicon (unguent - 95 ruble).

Pentru fiecare caz individual, este adecvat un anumit medicament. Numai un specialist calificat poate face o programare competentă.

Auto-medicația nu numai că poate nega efectul terapeutic, ci poate provoca și o complicație gravă..

Unguent de sintomicină

Lintom sinttomicina este un medicament antibiotic popular pentru utilizarea în tratamentul membranelor mucoase, hemoroizilor, a problemelor ginecologice și a diferitelor leziuni ale pielii.

Cu toate acestea, unguentul de sintomicină are anumite contraindicații, motiv pentru care nu este întotdeauna prescris. Unguentul poate fi numit uitat nemeritat, deoarece face față multor boli și în același timp are un preț scăzut. Analogii compoziției sunt scumpe și nu o depășesc în acțiunile lor terapeutice. Utilizarea lor este justificată numai dacă este contraindicat linimentul de sintomicină..

Descrierea medicamentului

Sintomicina este o emulsie albă, inodoră. Este capabil să se absoarbă rapid în țesături și, în același timp, nu lasă urme grase și nu pătează hainele. Puteți cumpăra produsul fără prescripție medicală, iar costul său este de aproximativ 50 de ruble. Linimentul de sintomicină este ambalat în tuburi de aluminiu de 10 g sau 25 g. Concentrația medicamentului poate fi de 1%, 5% sau 10%.

Unguentul de sintomicină conține următoarele componente:

 • antibioticul sintomicină (cloramfenicol) este principalul ingredient activ. Are un spectru larg de acțiune și este activ împotriva majorității bacteriilor patogene care provoacă inflamație și supurație. Sub acțiunea unui antibiotic, sinteza proteinelor este perturbată de bacterii, din cauza căreia își pierd capacitatea de reproducere. O caracteristică a substanței este că bacteriile patogene nu sunt capabile să se obișnuiască cu ea și, prin urmare, utilizarea unguentului nu amenință dezvoltarea microorganismelor persistente;
 • ulei de ricin - această componentă îmbunătățește activitatea de penetrare a antibioticului în țesuturi și, de asemenea, are proprietăți antibacteriene pronunțate, hidratante și antiinflamatorii. Efectul terapeutic al antibioticului, atunci când este combinat cu ulei de ricin, este semnificativ îmbunătățit.

Linimentul de sintomicină conține, de asemenea, componente auxiliare precum conservanți și emulgatori. Prezența lor trebuie luată în considerare, deoarece pot provoca și reacții alergice la medicament.

Indicații de utilizare

Utilizarea unguentului de sintomicină în medicină este largă. Efectul terapeutic al agentului antibacterian vă permite să luptați împotriva problemelor cauzate de streptococi, salmonella, stafilococi, shigella, meningococi, gonococi și Escherichia coli.

Utilizarea unguentului este prescrisă în următoarele cazuri:

 • ulcere, inclusiv trofice;
 • carbuncule;
 • fierbe;
 • acnee și inflamații ale pielii din cauza cauzelor acestora;
 • răni purulente;
 • vulvita;
 • hemoroizi - din hemoroizi se prescrie unguent sintomicină dacă localizarea nodurilor este externă. Cu nodurile interne, sunt prescrise supozitoare cu acest antibiotic. Posibilitatea utilizării sintomicinei pentru terapie este determinată de medicul curant, deoarece utilizarea agentului nu este permisă în niciun caz;
 • boli purulente-inflamatorii ale pielii;
 • trahom;
 • în timpul alăptării, în caz de fisuri ale mamelonului;
 • arsuri de gradul II și III - din arsuri, unguentul de sintomicină este utilizat după deschiderea vezicii urinare și curățarea plăgii de mase purulente-necrotice, a căror îndepărtare se efectuează nu cu liniment, ci cu utilizarea unguentului Levomikol;
 • demodectoză;
 • hidradenită - inflamație purulentă a glandei sudoripare;
 • impetigo;
 • zona zoster;
 • buze crăpate;
 • sicoză - inflamație purulentă a foliculului de păr;
 • roseata de la scutec;
 • calusuri dacă pielea este smulsă.

Unguentul de sintomicină nu se introduce în nas. Medicamentul este utilizat în mod greșit pentru o răceală, injectând turundă în nas, ceea ce nu face decât să agraveze starea. Pentru bolile respiratorii, compoziția nu este utilizată. Sintomicina este destinată numai utilizării externe și aplicării pe membranele mucoase ale organelor genitale externe, dar nu pe gură sau nas.

Instructiuni de folosire

Unguentul de sintomicină trebuie aplicat strict urmând instrucțiunile. Dacă doza de medicament este depășită semnificativ, aceasta afectează negativ starea pacientului din cauza efectelor toxice.

Pentru tratamentul cavităților purulente și a tractelor sinusale, este necesar un tratament chirurgical preliminar al acestora. Fără ea, nu puteți începe să utilizați liniment, deoarece nu va putea pătrunde în straturile profunde de țesuturi și să ofere efectul necesar. După curățarea cavităților, acestea sunt umplute slab cu tampoane înmuiate în medicament. În prezența unor pasaje fistuloase, se injectează în ele turunda de tifon cu medicamentul. În funcție de starea pacientului, umplerea se efectuează o dată pe zi sau 2 zile.

Pentru acnee și acnee

Linimentul ameliorează acneea cu o eficiență ridicată. Se recomandă utilizarea acestuia dacă nu se utilizează alte formulări. În funcție de intensitatea erupției cutanate, medicamentul se aplică în moduri diferite.

Pentru acneea puternic inflamată, se utilizează un unguent cu o concentrație de 10%. Ea se aplică doar în sens punctului de la locul dureros. Este necesar să tratați fiecare coș dimineața și seara. Acest tratament durează până la eliminarea completă a acneei, care durează în medie până la 5 zile..

Dacă acneea este abundentă, dar nu există o inflamație severă, atunci se recomandă să folosiți 1% liniment ca cremă. Aplicați-l într-un strat subțire pe față dimineața și seara, evitând zona ochilor. Dacă compoziția nu este complet absorbită, atunci pentru a îndepărta rămășițele de pe piele, utilizați apă fiartă caldă, dar nu mai devreme de o oră după aplicare.

Ca mască, linimentul de sintomicină 5% se aplică pe piele într-un strat gros dacă există mai mulți noduri inflamați. Acest tratament se face o dată pe zi. Cu o utilizare mai frecventă, există un risc ridicat de supradozaj, care necesită tratament separat. Masca se păstrează o jumătate de oră, după care se spală cu apă caldă fiartă.

Cu arsuri

Pentru arsuri, se utilizează sintomicină 10%. Terapia împotriva daunelor este necesară complexă și utilizarea lenimentului singur este insuficientă. Este eficient să folosiți unguent de synthomicină pentru arsuri numai dacă stratul de creștere al pielii nu este afectat. Dacă este distrusă, această terapie nu se efectuează. Cu o arsură de 2 și 3 grade, linimentul evită dezvoltarea infecției bacteriene, complicații purulente și formarea de cicatrici semnificative. Unguentul poate fi aplicat corpului și membrelor, dar nu și pe față. În caz de deteriorare termică a epidermei pielii feței, doar o emulsie este utilizată pentru tratament.

Pentru a trata o arsură, un bandaj steril de tifon este impregnat cu sintomicină și aplicat pe zona afectată. Bandajul trebuie schimbat o dată pe zi. Dacă durerea și mâncărimea apar sub tifon în timpul zilei, pansamentul poate fi înlocuit cu unul nou, dar numai dacă zona de tratament cu unguent este mică. Cu zone semnificative de arsură, reaplicarea unguentului în aceeași zi este interzisă. Tratamentul se efectuează până când zona deteriorată este complet vindecată..

În oftalmologie

Unguentul este eficient și pentru ochi, pentru boli precum diferite inflamații ale pleoapelor. În aceste cazuri, linimentul de sintomicină este utilizat numai strict conform indicațiilor medicale. Se poate aplica un produs cu o concentrație de 1% sau 5%, care este stabilit de un oftalmolog. Este inacceptabil să se prescrie un medicament fără permisiune. Unguentul se aplică în sens orizontal pe zona inflamației și în așa fel încât să nu ajungă pe membrana mucoasă a ochilor. Dacă se întâmplă acest lucru, ar trebui să vă clătiți urgent ochiul cu apă rece. Pentru a trata pleoapele cu unguent ar trebui să fie de 2 ori pe zi timp de 7-10 zile. Dacă inflamația dispare mai devreme, este permisă întreruperea timpurie a terapiei.

Pentru herpes pe buze

Unguentul de sintomicină este un medicament antibiotic unic, deoarece poate trata nu numai infecțiile bacteriene și poate suprima virusul herpesului. Alte antibiotice sunt complet inutile pentru herpes. De îndată ce este detectată o problemă, unguentul de sintomicină se aplică pe zona erupției pe buze de 4 ori pe zi până când țesuturile sunt complet vindecate. Nu este interzisă combinarea medicamentului cu alte mijloace, a căror acțiune vizează eliminarea acestei infecții.

În cosmetologie

Linimentul este, de asemenea, utilizat în lupta împotriva petelor de vârstă. O compoziție în concentrație de 10% ar trebui achiziționată în aceste scopuri..

Se aplică de 3 ori pe zi într-un strat gros pe zonele modificate ale pielii, fără a surprinde cele normale. În mod similar, unguentul este aplicat pentru a scăpa de cicatricile rămase după acnee purulentă pe față. Cursul unei astfel de terapii durează 10 - 14 zile. Este necesar să spălați lenjeria după 3 ore cu apă caldă. Trebuie avut în vedere faptul că unguentul este medicinal și nu poate fi utilizat permanent ca produs cosmetic.

Cu hemoroizi

Pentru hemoroizi, tratamentul cu sintomicină trebuie convenit cu medicul. Dacă conurile sunt externe, atunci după spălarea lor, acestea sunt tratate cu unguent dimineața și seara până la eliminarea simptomelor neplăcute ale bolii. Cu conuri interne, un tampon de tifon este impregnat cu medicamentul, care este introdus noaptea înainte de culcare după curățarea intestinelor. Un astfel de tampon va ieși de la sine dimineața în momentul mișcării intestinului.

De la erupția pe scutec

Linimentul se aplică pe pielea uscată spălată și ștearsă anterior cu un strat subțire. Deasupra zonei bolnave este acoperit cu un bandaj de tifon. Prelucrarea se efectuează dimineața și seara până când erupția pe scutec este complet eliminată. În prezența factorilor predispozanți la apariția problemei, este util să aplicați unguentul pentru profilaxie o dată la 2 zile, aplicând un strat subțire pe zonele cu probleme..

Pentru calusuri

În prezența porumbului de apă smuls, atunci când pe piele se formează o plagă deschisă plângând, se folosește linimentul chiar din prima zi. Zona bolnavă este pre-curățată și uscată prin aplicarea unui șervețel de tifon. Trebuie doar să spălați rana cu apă fiartă. După ce linimentul este aplicat într-un strat gros. Dacă este posibil, zona deteriorată cu unguentul aplicat pe acesta ar trebui lăsată deschisă. Dacă acest lucru nu este posibil, se aplică un bandaj steril de tifon. Tratamentul zonei afectate se efectuează de 4 ori pe zi până când se formează o crustă uscată densă. Linimentul este, de asemenea, utilizat în tratamentul unei răni formate datorită faptului că placa de unghii este ruptă..

De la abraziuni și zgârieturi

Este permisă utilizarea unguentului pentru diferite zgârieturi și abraziuni, după ce sângerarea sa oprit. Vă permite să evitați complicațiile purulente, mai ales dacă nu a fost posibil să efectuați un tratament antiseptic complet al daunelor. Într-o astfel de situație, este suficient să lubrifiați zilnic pielea deteriorată cu medicamentul dimineața și seara până când se formează o crustă densă. Necesitatea unui bandaj este determinată de gradul de deteriorare.

Contraindicații

Linimentul sintomicină are anumite contraindicații, care trebuie respectate. Încălcarea restricțiilor privind utilizarea unguentului devine cu ușurință cauza complicațiilor grave..

Este strict interzisă aplicarea medicamentului atunci când pacienții au:

 • eczemă;
 • intoleranță individuală la medicament;
 • insuficiență renală în formă cronică sau acută;
 • tulburări în procesele de hematopoieză;
 • anemie de orice grad;
 • psoriazis;
 • porfirie acută;
 • micoze;
 • trombocitopenie;
 • leucopenie;
 • perioada sarcinii;
 • supurație abundentă;
 • acumularea de mase necrotice în rană.

Nu puteți utiliza unguentul pentru copii cu vârsta sub 2 ani. Ca antibiotic, linimentul poate dăuna unui corp care se formează activ.

Nu trebuie să utilizați unguentul pe suprafețe mari, deoarece acest lucru va provoca o supradoză a medicamentului, care se manifestă prin următoarele simptome:

 • slăbiciune severă;
 • greață până la vărsături;
 • dureri de cap de intensitate variabilă;
 • diaree;
 • scăderea temperaturii corpului;
 • dezvoltarea sângerărilor interne și externe;
 • balonare;
 • mâncărime intensă.

Dacă apar astfel de manifestări, este necesar să încetați urgent utilizarea medicamentului și să solicitați ajutor medical. Terapia este simptomatică. În majoritatea cazurilor, spitalizarea nu este necesară pentru pacient și toate tratamentele pot fi efectuate în ambulatoriu. În viitor, atunci când se utilizează sintomicina, este posibil să se dezvolte o alergie la aceasta pe fondul unei supradoze. Există, de asemenea, riscul ca și dozele terapeutice permise ale medicamentului după incident să fie percepute negativ de către organism și să ducă la apariția simptomelor unui supradozaj..

Efecte secundare

Lintom sinttomicina, atunci când este utilizată corect în conformitate cu instrucțiunile, de obicei nu provoacă efecte secundare negative. Din această cauză, terapia cu medicamentul nu este asociată cu consecințe neplăcute..

În cazuri rare izolate, poate apărea o senzație de arsură pe termen scurt la locul de aplicare și mâncărime. În mod normal, ar trebui să dispară în 20-30 de minute de la debut. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci există o intoleranță individuală la compoziție. Într-o astfel de situație, se arată că încetați urgent utilizarea unguentului și consultați un medic pentru selectarea unui agent de înlocuire..

Când linimentul este utilizat în ginecologie, poate apărea uscarea membranelor mucoase și senzația de arsură ca efect secundar. Aceste fenomene neplăcute dispar în câteva zile după oprirea aplicării unguentului. Dacă persistă, atunci ar trebui să vizitați un medic și să urmați un curs de terapie, deoarece tulburările patologice pot fi o infecție fungică care s-a dezvoltat în timpul utilizării unui antibiotic, datorită scăderii imunității locale.

Aplicare în ginecologie

În ginecologie, linimentul de sintomicină este utilizat pentru a elimina vulvita. Pentru terapie, se utilizează unguent de 5%. Durata terapiei, în absența complicațiilor bolii, durează 10 zile. După spălarea cu apă caldă și săpun de rufe, organele genitale externe sunt tratate cu unguent, care se aplică într-un strat subțire. Pentru a introduce medicamentul în vagin, este necesar să înmuiați un tampon cu linimente și să îl introduceți înainte de culcare. Tratamentul extern se efectuează dimineața și seara, iar tamponul este plasat numai înainte de culcare.

În majoritatea cazurilor, utilizarea unguentului face parte din terapia complexă. De asemenea, include medicamente de acțiune sistemică, care sunt utilizate pe cale orală sau sub formă de injecții..

Analogi

Analogii de linimente ai sintomicinei sunt, de asemenea, unguente antibiotice. Principalele sunt levomekol și levoin. Au anumite contraindicații care trebuie luate în considerare la înlocuirea produsului.

Linimentul sintomicină este un medicament excelent pe care îl aveți în fiecare cabinet de medicamente. Acest medicament poate face față majorității leziunilor casnice și a leziunilor bacteriene ale pielii.

Va ajuta unguentul Synthomycin pentru acnee?

Medicamentul unguent Syntomycin a fost utilizat de mult timp pentru a elimina diferite leziuni ale pielii. Cu toate acestea, pe fondul apariției de noi medicamente care vizează eliminarea diferitelor daune ale epidermei, mulți oameni uită la ce servește unguentul Syntomycin și cum să îl utilizeze corect.

Unguent de sintomicină

Unguentul de medicament Syntomycin aparține unui număr de medicamente ieftine, cu toate acestea, acest lucru nu reduce eficacitatea substanței.

Componentele medicamentului se bazează pe un antibiotic care are o capacitate mare de a pătrunde în straturile epidermei și elimină nu numai factorii externi pentru dezvoltarea bolii, ci și cei interni.

Prin urmare, acest tip de medicament are un spectru larg de acțiune asupra corpului și luptă împotriva unui număr mare de bacterii, eliminând astfel focarele de inflamație..

Mulți specialiști în dermatologie aleg linimentul Syntomycin pentru a le prescrie pacienților. Acest lucru se datorează în primul rând bunei toleranțe a corpului și eficienței ridicate a medicamentului..

Compoziția și forma eliberării

Linimentul de sintomicină este o substanță albă, fără prezența unui miros. Când este aplicat pe piele, tinde să fie rapid absorbit și practic nu lasă reziduuri.

Emulsia este produsă în tuburi de aluminiu de 25 de grame, ambalate în pachete de carton cu atașarea instrucțiunilor detaliate de utilizare.

De asemenea, dacă este necesar, unguentul de sintomicină poate fi achiziționat sub formă de supozitoare, 10 bucăți într-o cutie de carton.

Compoziția emulsiei:

 • Sintomicina (cloramfenicol) - componenta principală a substanței medicamentoase, are capacitatea de a elimina rapid bacteriile și de a preveni dezvoltarea lor ulterioară în celulele epidermei;
 • Uleiul de ricin este un produs natural care elimină în mod eficient roșeața pielii și are un efect de înmuiere și hidratare asupra epidermei. Datorită acestui fapt, orezul cu aspect de peeling și pigmentare este redus după acest tip de tratament;
 • Novocaina este un ingredient activ pentru ameliorarea durerii în zona leziunilor cutanate.

Principiul de funcționare

Acțiunea componentelor active vizează realizarea efectelor antibacteriene asupra focarului inflamator și reducerea simptomelor durerii. Datorită acestui fapt, starea epidermei este îmbunătățită, iar factorii care cauzează boala sunt reduși.

Aplicarea corectă a unguentului Syntomycin reduce inflamația și elimină roșeața pielii.

La ce ajută unguentul Synthomycin??

Emulsia vizează eliminarea următoarelor tipuri de probleme care apar pe suprafața pielii:

 • Eliminarea demodicozei;
 • Zoster;
 • Eliminarea furunculozei;
 • Arsuri;
 • Eliminarea impetigo;
 • Reducerea inflamației în glandele sudoripare;
 • Acnee;
 • Acnee;
 • Acnee rozacee;
 • Tratamentul sfarcurilor fisurate în timpul alăptării;
 • Leziuni purulente ale epidermei.

Modalități de utilizare a unguentului Synthomycin

Utilizarea unguentului Synthomycin vă permite să obțineți un rezultat antiinflamator rapid atunci când eliminați bolile de piele.

Pentru un rezultat eficient, trebuie să respectați regulile generale de aplicare:

 • Spălați-vă bine mâinile cu săpun antibacterian înainte de aplicare;
 • Suprafața pielii trebuie să fie uscată și pre-curățată;
 • Aplicați unguent într-un strat subțire.

Cursul de aplicare este prescris strict individual pentru fiecare pacient, în funcție de tipul de boală și severitate.

Aplicare în cosmetologie

Utilizarea unguentului Synthomycin în procedurile cosmetice ajută la reducerea formațiunilor inflamatorii și la eliminarea roșeaței pielii.

Este folosit pentru tratarea pielii cu probleme care are acnee și acnee. De asemenea, unguentul Syntomycin este utilizat împotriva petelor de vârstă și a acneei.

Este foarte des utilizat ca agent antibacterian în timpul procedurilor cosmetice, precum și pentru ameliorarea durerii și eliminarea disconfortului..

Cum ajută pielea cu probleme?

Cea mai utilizată în cosmetologie, unguentul sintomicinic primit, și anume în îngrijirea pielii cu probleme.

Antibioticul conținut în liniment pătrunde adânc în piele și elimină dezvoltarea bacteriilor care se înmulțesc în porii pielii și provoacă diferite tipuri de formațiuni inflamatorii.

Sintomicina are și capacitatea de a descompune resturile de solzi epidermici care se acumulează în pori, curățând astfel porii.

Pentru a trata acneea aveți nevoie de:

 • Curățați pielea cu un detergent antibacterian;
 • Uscați pielea cu un prosop;
 • Folosind un tampon de bumbac, aplicați pe fiecare formațiune inflamatorie și lăsați-l până la absorbția completă;
 • După două ore, se spală cu apă;
 • Se recomandă utilizarea acestei metode de tratament de două ori pe zi până când acneea dispare complet..

Pentru a trata acneea și punctele negre:

 • Curățați pielea cu un agent antibacterian;
 • Uscați cu un prosop;
 • Aplicați unguent într-un strat subțire și lăsați până se absoarbe complet
 • Îndepărtați resturile de unguent cu un șervețel;
 • Aplicați de două ori pe zi;
 • Cursul de aplicare depinde de gradul de deteriorare, cel mai adesea durează cel puțin 10 zile.

Unguentul poate crea dependență, deci nu este recomandat să folosiți produsul mai mult de două ori pe zi pentru a elimina acneea..

Cerere pentru vindecarea rănilor

În prezența rănilor, astfel de leziuni ar trebui tratate mai întâi de către un profesionist medical, care va elimina toate țesuturile moarte și posibila contaminare a rănii..

Doar atunci puteți efectua următoarele acțiuni:

 • Este necesar să aplicați produsul într-un strat subțire;
 • Aplicați un bandaj steril;
 • În cazul formațiunilor purulente din rană, se recomandă utilizarea unui tampon de bumbac înmuiat în unguent Syntomycin;
 • Un tampon de bumbac se aplică câteva ore și se fixează cu un bandaj steril;
 • Cursul de utilizare a unguentului Synthomycin pentru tratamentul rănilor este prescris numai de către un medic.

Cerere pentru mamele care alăptează

Utilizarea unguentului este foarte des prescrisă femeilor care alăptează în perioada de hrănire a unui copil, pentru a elimina fisurile din mameloane.

Datorită componentelor active ale unguentului, există o scădere a inflamației și un efect analgezic în locurile de deteriorare.

Se recomandă aplicarea substanței într-un strat subțire după fiecare hrănire pe zona mamelonului și lăsarea până la absorbția completă.

Cursul tratamentului cu unguent Syntomycin trebuie efectuat până când problema dispare complet.

Este important să știți că, dacă un copil are reacții alergice la componentele unguentului, este interzisă utilizarea unui astfel de tratament.

Cerere pentru sinuzită

Cu sinuzită, utilizarea unui unguent ajută la reducerea umflării membranei mucoase și la eliminarea cauzelor care contribuie la congestia nazală.

Efectul antiinflamator și antimicrobian eficient al medicamentului ajută la eliminarea cauzelor bolii într-un timp scurt, fără efecte secundare.

Cursul de aplicare durează 5 zile.

Aplicare în ginecologie

Unguentul de sintomicină este prescris pe scară largă în ginecologie, pentru eliminarea bolilor precum: cistita, formațiuni inflamatorii pe uter, eroziune uterină, formațiuni purulente, inflamații ale organelor genitale.

Pentru tratament aveți nevoie de:

 • Utilizați supozitoare de sintomicină sau creați-vă propriile tampoane din vată și bandaj;
 • Tamponul este înmuiat în unguent;
 • Introdus în vagin;
 • Cursul de aplicare de trei ori pe zi timp de 10 zile.

Unguentul de sintomicină este utilizat în terapia complexă pentru tratamentul aftelor la femei, acțiunea medicamentului are ca scop ameliorarea roșeață și inflamații de la organele genitale.

Pentru a utiliza unguentul pentru tratamentul aftelor, trebuie să urmați acești pași:

 • Tratați organele genitale cu apă caldă curentă și săpun antibacterian;
 • Uscați cu un prosop;
 • Aplicați un strat subțire de unguent Syntomycin pe organele genitale;
 • Se lasă până se absoarbe complet;
 • Procedura se efectuează de două ori pe zi timp de 7 zile.

Pentru a elimina simptomele aftelor la bărbați, principiul tratamentului este același cu cel al femeilor..

Cerere pentru arsuri de diferite grade

Utilizarea unguentului Syntomycin este cel mai adesea prescrisă pentru tratamentul arsurilor de 1-2 grade. Antibioticul inclus în medicament ajută la reducerea formațiunilor inflamatorii și previne dezvoltarea compușilor microbieni.

Efectul anestezic reduce manifestarea disconfortului.

Pentru tratament aveți nevoie de:

 • Aplicați unguent pe arsură într-un strat subțire;
 • Se lasă până se absoarbe complet, aplicând deasupra un bandaj de tifon.
 • În cazurile dificile de arsuri, se recomandă utilizarea unui tampon de bumbac înmuiat în substanță;
 • Se recomandă schimbarea pansamentelor de două ori pe zi;
 • Cursul tratamentului depinde de complexitatea deteriorării epidermei..

Cerere pentru demodicoză

Apariția demodicozei se manifestă prin înfrângerea epidermei printr-o căpușă subcutanată. Lipsa intervenției în timp util poate duce la un grad complex al bolii, care practic nu este supus tratamentului.

Boala se manifestă foarte des prin mâncărime și roșeață a pielii..

Utilizarea unguentului Synthomycin este recomandată în terapia combinată cu alte tipuri de medicamente pentru eliminarea căpușei subcutanate.

Pentru tratament, trebuie să efectuați următorii pași:

 • Curățați suprafața pielii cu un produs care conține săpun de gudron;
 • Se amestecă Dimexid și sintomicină în proporții egale și se aplică pe epidermă;
 • Procedura se efectuează o dată pe zi înainte de culcare;
 • Dimineața, rămășițele medicamentului trebuie spălate cu o substanță care conține și săpun de gudron;
 • Cursul tratamentului nu depășește 5 zile.

Cerere pentru hidradenită

Boala hidradenită are simptome neplăcute și se manifestă sub formă de formațiuni inflamatorii în glandele sudoripare. Cel mai adesea format în axilă.

Pentru a elimina o astfel de boală, se recomandă efectuarea următorului algoritm de acțiuni:

 • Îndepărtați vegetația de pe locul prezenței nodurilor inflamatorii;
 • Tratați epiderma cu un medicament antibacterian;
 • Un tampon de bumbac înmuiat în unguent este aplicat pe nodul inflamat și fixat cu un tencuială sau bandaj;
 • Procedura se efectuează seara, compresa rămâne până dimineața;
 • Dimineața, epiderma este tratată cu apă cu săpun.

Cerere de lichen

Unguentul de sintomicină este utilizat pentru tratarea herpesului zoster. Acțiunea medicamentului vizează eliminarea infecției secundare și reducerea procesului inflamator.

Pentru a face acest lucru, se recomandă să urmați acești pași:

 • Aplicați unguent Synthomycin de două ori pe zi cu un strat subțire direct pe locul leziunii;
 • Frecați medicamentul cu mișcări ușoare de masaj până la absorbția completă;
 • Cursul de aplicare depinde de severitate și poate dura 10 zile.

Cerere pentru dermatită

Utilizarea unguentului Synthomycin pentru dermatită este recomandată numai în prezența formațiunilor purulente și a formațiunilor inflamatorii prelungite.

Unguentul de sintomicină este, de asemenea, utilizat pe scară largă pentru a elimina dermatita atopică și dermatita scutecului la copiii cu vârsta peste 1 lună..

Pentru tratamentul dermatitei, trebuie:

 • Ungeți zona deteriorată de două ori pe zi cu un strat subțire, timp de o săptămână;
 • Dacă este necesar, modul de utilizare poate fi repetat.

Pentru a elimina dermatita scutecului, se recomandă:

 • Aplicați un strat subțire pe piele o dată pe zi timp de două ore;
 • După care agentul este îndepărtat;
 • Curs de aplicare nu mai mult de 5 zile.

Cerere pentru hemoroizi

Utilizarea unguentului Synthomycin pentru hemoroizi vă permite să reduceți rapid disconfortul și să eliminați formațiunile inflamatorii.

Pentru tratament, trebuie să efectuați următorii pași:

 • Pregătiți un tampon de bumbac înmuiat în unguent;
 • Introduceți un tampon în anus, aplicând suplimentar un strat subțire, agentul pe nodurile inflamatorii, dacă există;
 • Lăsați tamponul peste noapte;
 • Cursul de utilizare se efectuează până când disconfortul este redus.

Cerere pentru pete de vârstă

Apariția pigmentării pielii poate fi asociată cu un număr mare de factori, care ar trebui să includă:

 • Perturbări hormonale după sarcină;
 • Expunere prelungită la razele ultraviolete;
 • Factori ereditari;
 • Efecte secundare ale eliminării acneei.

Pentru a utiliza medicamentul, se recomandă efectuarea următorului algoritm de acțiuni:

 • Curățați bine pielea;
 • Folosind un tampon de bumbac, aplicați produsul cu o metodă punctată pe petele de vârstă, în cazul unei cantități mari de pigmentare, produsul se aplică într-un strat gros;
 • Se lasă trei ore;
 • Apoi clătiți cu apă caldă.

Medicamentul este recomandat să fie utilizat numai pentru terapia complexă a pielii cu probleme.

Cerere pentru ochi

Se recomandă utilizarea unei substanțe medicamentoase pentru organele vizuale, dacă este necesar, pentru a elimina apariția orzului, umflarea pleoapelor, formațiunilor purulente și leziunilor pleoapelor..

 • Substanța medicinală se aplică în sens punctual cu un tampon de bumbac;
 • Cursul și durata de utilizare sunt prescrise de un specialist în mod individual.

Cerere pentru herpes

Medicamentul este utilizat pentru a elimina herpesul pe buze, pentru a reduce în continuare formațiunile inflamatorii.

Substanța în sine nu poate combate leziunile virale, dar în utilizarea complexă îmbunătățește rezultatul altor medicamente.

 • Aplicați un strat subțire pe zona afectată;
 • Folosit de 4 ori pe zi;
 • Cursul de aplicare durează până când simptomele bolii dispar..

Unguent de sintomicină în timpul sarcinii

Componentele active ale medicamentului au o capacitate mare de a pătrunde în țesuturi și pot dăuna fătului. Prin urmare, utilizarea substanței în timpul sarcinii nu este recomandată și este prescrisă numai în cazuri extreme..

Unguent de sintomicină pentru copii

Se utilizează la copii numai în caz de nevoie urgentă. Este interzisă utilizarea unguentului pentru copii cu vârsta sub o lună, deoarece poate provoca un număr mare de efecte secundare.

Dacă este necesar, se prescrie cea mai mică doză și cursul nu depășește 5 zile.

Instrucțiuni Speciale

Înainte de utilizare, trebuie să cunoașteți câteva instrucțiuni speciale pentru utilizarea unguentului Synthomycin:

 • La utilizarea substanței este interzis consumul de alcool;
 • Este interzisă utilizarea medicamentului pentru aplicare pe zone întinse ale pielii;
 • Substanța nu trebuie aplicată pe răni deschise într-un strat mare;
 • Medicamentul poate crea dependență, în urma căruia eficacitatea utilizării este redusă;
 • Test de sensibilitate recomandat înainte de utilizare.

Contraindicații

Este interzisă utilizarea unguentului Synthomycin în următoarele situații:

 • Perioada de sarcină;
 • Formații maligne;
 • Eczemă;
 • Afecțiuni renale și hepatice;
 • Leziuni fungice ale epidermei;
 • Tulburare de coagulare a sângelui.

Nu se utilizează pentru intoleranță individuală la constituenții unguentului Syntomycin.

Efecte secundare

Utilizarea unguentului Synthomycin se poate manifesta cu următoarele simptome secundare:

 • Slăbiciune;
 • Manifestarea greaței;
 • Iritatie de piele;
 • Vărsături;
 • Durere de cap;
 • Scăderea temperaturii corpului;
 • Stomac deranjat;
 • Mâncărime.

Dacă apare vreun simptom neplăcut, se recomandă încetarea utilizării.

Supradozaj

Nu s-au observat cazuri de supradozaj cu utilizarea corectă a medicamentului. Cu toate acestea, pot exista cazuri individuale în care o persoană poate simți senzația de arsură și roșeața epidermei..

De asemenea, este posibil să aveți dureri severe de stomac și creșterea tensiunii arteriale, simptomele dispar cel mai adesea de la sine după ce încetați să utilizați substanța.

Interacțiunea și incompatibilitatea cu medicamentele

Medicamentul nu este recomandat pentru utilizarea cu alte medicamente, dacă este necesar să utilizați o terapie complexă, trebuie mai întâi să vă consultați cu medicul dumneavoastră.

Condiții și perioade de depozitare

Perioada de valabilitate a substanței medicamentoase nu este mai mare de 2 ani de la data indicată pe ambalaj.

Se recomandă păstrarea unui tub deschis într-un frigider la o temperatură care nu depășește 25 de grade timp de cel mult 6 luni.

Nu utilizați Synthomycin Unguent după congelare.

Costul

Puteți cumpăra medicamentul de la orice farmacie, prețul unguentului este de 50 de ruble pentru un tub de aluminiu de 25 de grame.

Analogi

Dacă este necesar, puteți utiliza următorii analogi ai unguentului Syntomycin:

 • Levomekol - medicamentul este prescris pentru a reduce procesul inflamator și efectul antibacterian. Costul mediu de 60 de ruble.
 • Iruksol - produsul este utilizat pentru efect antibacterian, este utilizat pentru a elimina formațiunile purulente. Costul mediu de 1300 de ruble.
 • Cloramfenicolul este un agent antibacterian care elimină dezvoltarea bacteriilor și reduce simptomele durerii. Costul mediu de 100 de ruble.

Atunci când achiziționați o substanță similară, trebuie să studiați în detaliu instrucțiunile de utilizare.

Recenzii

Recenzii privind utilizarea unguentului Syntomycin:

Concluzie

Utilizarea unguentului Synthomycin ajută la eliminarea rapidă a unui număr mare de probleme epidermice, în timp ce practic nu provoacă efecte secundare. Este un instrument ieftin și este utilizat pe scară largă nu numai în medicină, ci și în cosmetologie.