loader

Principal

Cosmetolog

Cosuri pe penis: cosuri pe pielea penisului

La aproape fiecare întâlnire cu un urolog, medicul poate auzi o întrebare despre apariția acneei pe penis. Mai mult, astfel de erupții nu trebuie neapărat să vorbească despre vreo boală gravă. Pe de altă parte, o erupție pe penis poate fi, de asemenea, un semn al unei boli cu transmitere sexuală și există destule.

Acneea poate fi complet nedureroasă și poate da anumite senzații subiective, de exemplu, poate fi durere sau mâncărime. Acest tip de erupție, chiar și cu o dorință puternică, nu poate fi atribuit unui disconfort minor..

Dacă acneea duce la mâncărime și durere, acest lucru perturbă fluxul vieții intime, poate provoca unele disfuncții sexuale, până la disfuncții erectile. Să nu uităm de disconfortul psihologic, care poate duce la depresie. În general, acest tip de acnee nu poate fi subestimat..

Care sunt tipurile de acnee de pe penis

Coșurile de pe penis pot fi destul de variate atât în ​​ceea ce privește grila de dimensiuni, cât și în ceea ce privește culoarea. Cele mai frecvente cosuri sunt de culoare alb-roz, care practic nu provoacă niciun disconfort. Acest lucru este descris în detaliu în articolul despre cosurile albe..

Dacă cosurile sunt turnate aproape de baza penisului, atunci acest lucru poate fi direct legat de evoluția proceselor inflamatorii în foliculii de păr pubieni. În acest caz, cea mai frecventă infecție poate fi cauza inflamației. Acest tip de erupție cutanată se numește ostiofoliculită..

Apropo, în adolescență, la adolescenți, o astfel de erupție poate fi localizată chiar și pe capul penisului și, în acest caz, va fi pur și simplu asociată cu o furtună hormonală care are loc în adolescență în timpul pubertății..

Coșurile care sunt situate pe corpul penisului mai aproape de capul său sunt întotdeauna mai mici în dimensiune decât coșurile de la baza penisului.

Important! Dacă acneea nu dispare singură în decurs de două săptămâni și provoacă senzații dureroase cu disconfort și senzație de arsură și mâncărime, atunci trebuie să contactați un dermatolog.

Este interesant faptul că dacă acneea cu cap albicios este turnată pe penis, atunci nu este deloc nevoie de tratamentul lor, motivul apariției lor este în nerespectarea banală a normelor de igienă personală a organelor genitale..

Acneea poate fi, de asemenea, roșie și albă, apoasă, mică și mare, se poate revărsa pe preput și pe pielea penisului, pe cap. Este important să deosebim acneea de negii de pe penis, care au propriile simptome și pericole.

Cauzele acneei pe penis

Dacă mici coșuri albe sunt turnate pe penis, acestea pot fi considerate ca un semn de igienă insuficientă. Cu toate acestea, astfel de cosuri pot indica, de asemenea, că o boală infecțioasă începe să se dezvolte în organism..

De obicei, o astfel de erupție cutanată poate fi caracterizată prin următoarele simptome:

 • Erupțiile provoacă mâncărime și arsuri.
 • Există disconfort în zona penisului.
 • Puteți simți un sindrom de durere limpede atât la suprafața penisului, cât și la nivelul abdomenului inferior.

Toate aceste simptome indică în mod clar necesitatea imediată de a consulta un medic. Dacă testele nu evidențiază infecția, atunci cauza unei astfel de erupții poate fi la un iritant extern, în acest caz, la lenjeria de corp sintetică. Sinteticele provoacă adesea reacții alergice. Deci, trebuie doar să schimbați lenjeria de corp din sintetic în bumbac. Există o mulțime de informații despre acnee albă pe penis pe site-ul nostru și poate fi utilă pentru pacient.

Dacă acneea roșie este turnată pe penis, atunci acest lucru semnalează cel mai adesea că un bărbat a devenit proprietarul unei boli cu transmitere sexuală.

În primul rând, o astfel de acnee apare cu candidoză masculină. Cu această boală, nu numai acneea roșie poate fi găsită pe preput, ci și pete roșii mari. Boala se caracterizează printr-o descărcare brânză din uretra, care acoperă preputul și glandul penisului.

Dacă coșurile roșii seamănă cu coșurile apoase, atunci acesta este primul semn exterior al herpesului. Din păcate, herpesul genital nu poate fi vindecat complet, dar este necesar să înveți despre herpes cât mai mult posibil. Herpesul, după ce a pătruns în corpul uman, rămâne cu el pentru tot restul vieții sale, aflându-se într-o stare de hibernare. Activarea virusului are loc cu o scădere a imunității și cu o serie de alți factori. Rețineți că apariția acneei apoase cu herpes suspectat necesită atenție și tratament obligatoriu.

În general, acest tip de cosuri nu ar trebui să dispună un bărbat spre autodiagnostic, deoarece această abordare duce doar la complicații și, dacă există o boală de natură virală sau infecțioasă, atunci fără diagnostic, aceasta va continua să se dezvolte.

Uneori, erupțiile roșii pot fi confundate cu manifestarea papilomavirusului uman. Când apare un neg negru, acesta va trebui eliminat, deoarece prezența acestuia va duce nu numai la disconfort, ci și la faptul că omul va răspândi virusul.

O altă cauză periculoasă a unei erupții pe penis poate fi sifilisul. Pe lângă faptul că se caracterizează prin apariția șancrului și a ulcerelor, poate fi prezentat și sub formă de acnee roșie. Este important aici să nu confundați aceste manifestări cu chancroid..

De obicei, acneea roșie cu sifilis apare în primele trei luni după infecție și, dacă pur și simplu le ignorați în tot acest timp, atunci acestea intră în stadiul de erupții extinse care acoperă nu numai zona genitală, ci afectează și anusul, picioarele și palmele unei persoane..

Următorul motiv pentru apariția acneei roșii este ciuperca. Mai precis, este o infecție fungică a trichofitozei, în care coșurile mari roșii apar individual pe penis. Motivele dezvoltării acestei ciuperci sunt următoarele:

 • Transpirație excesivă.
 • Folosirea materialului sintetic în lenjeria de corp.
 • Respectați regulile igienei intime.
 • Obezitatea.
 • Dezvoltarea urticariei sau căldurii spinoase.

În plus, aspectul ciupercii poate fi direct legat de păduchii pubieni și de borrelioza transmisă de căpușe..

În plus față de toate motivele de mai sus, o erupție pe penis poate fi pur și simplu rezultatul unei alimentații necorespunzătoare. Astfel, pentru a identifica cu exactitate cauza, va trebui totuși să vizitați un dermatolog sau venerolog..

Tratamentul acneei peniene

Prima condiție pentru tratamentul unei erupții pe penis este întotdeauna un diagnostic precis, pe baza căruia pot fi dezvoltate regimuri de terapie. Abia după diagnostic puteți începe să prescrieți medicamente.

Dacă vorbim despre candidoză, atunci este suficient să luați un curs de medicamente antimicotice. Poate fi unguente și creme pentru uz extern. În acest ritm, tratamentul durează doar câteva zile și nu provoacă disconfort la pacient..

În ceea ce privește herpesul genital, atunci, așa cum am spus deja, nu poate fi vorba de o vindecare completă. În acest caz, vorbim doar despre un tratament care va ameliora simptomele, erupțiile cutanate și va transfera herpesul genital înapoi într-o stare latentă.

Tratamentul implică utilizarea medicamentelor antivirale, la care se pot adăuga medicamente imunomodulatoare. În plus, pacienții sunt sfătuiți să nu fie expuși riscului de hipotermie. Agenții antivirali locali pot fi folosiți și ca agenți suplimentari..

Important! În nici un caz nu este recomandat să vă ocupați de îndepărtarea acneei de pe penis, stoarceți-le. Acest lucru poate provoca răspândirea infecției în fluxul sanguin..

Dacă cauza erupției cutanate este cauzată de păduchii pubieni, atunci aceasta este cea mai simplă dintre toate bolile, cu care este foarte ușor de rezolvat. Există un număr mare de produse antiparazitare în vânzare. Mai mult, pentru distrugerea completă a paraziților, este suficientă chiar și o lubrifiere a zonei pubiene, după care acneea este pătată cu o soluție antiseptică. Ajunge.

Cu trichofitoză, acneea este tratată inițial folosind terapie antifungică. Dacă motivul este alergiile, atunci trebuie doar să utilizați antihistaminice. Odată cu transpirația crescută, va trebui să acordați mai multă atenție igienei.

Acnee roșie pe pielea penisului

Cosuri roșii mari sau mici pe pielea penisului pot apărea din mai multe motive. Este dificil să identificați în mod independent cauzele și cu atât mai mult să vindecați această afecțiune. prin urmare, atunci când apar cosuri roșii pe penis, trebuie să contactați cu siguranță un dermatolog sau un venerolog.

Cel mai adesea, acneea roșie de pe capul penisului apare din două motive - o boală virală sau fungică. Poate fi și boli cu transmitere sexuală, care, fără tratament, pot provoca infertilitate, impotență și alte fenomene neplăcute..

Sifilis

Acneea roșie de pe capul penisului poate apărea ca urmare a infecției cu sifilis. În prima etapă, apare așa-numitul șancru, care uneori arată ca un cos mare roșu..

Apare în locul în care treponema palidă (agentul cauzal al sifilisului) a pătruns în corpul uman. un alt semn important sunt ulcerele.

Cu sifilis secundar, pot apărea pete, papule, pustule care seamănă cu cosuri roșii sau roz pal pe organele genitale.

Candidoza sau aftele

Acneea roșie a penisului poate rezulta din aftoasă (candidoză). Există opinia că doar femeile pot suferi de această boală. ciuperci care cauzează boala, nu contează dacă este vorba despre un organism feminin sau mascul.

La bărbați, această patologie se numește balanopostită candidală. Simptomele sale sunt foarte diferite - roșeață extinsă a penisului glandului și preputului, placă albă, erupții cutanate mici de coșuri roșii în zona perineului. Și, desigur, mâncărimea.

Principala complicație trebuie considerată fimoză - îngustarea cărnii roșii. Circumcizia este utilizată pentru tratament.

Gardnereloza

În timpul contactului sexual cu o femeie care are vaginoză bacteriană, o cantitate imensă de o varietate de microbi și bacterii ajunge pe pielea penisului.

Majoritatea sunt numiți patogeni condiționali, adică încep să-și arate activitatea doar în anumite condiții, de exemplu, o scădere a imunității.

Și una dintre aceste bacterii este doar gardnerella, care poate provoca miros neplăcut, inflamații și apariția coșurilor mici roșii..

Negii genitale

Condiloamele sunt o manifestare externă a unei infecții papilom-virale. Și acneea roșie de pe capul penisului este cel mai adesea doar ei. Caracteristica lor este o tendință de creștere și răspândire..

În unele cazuri, pot dobândi o culoare „conopidă” și chiar sângerează. Dacă HPV are un risc cancerigen ridicat în organism, există o probabilitate mare de degenerare într-un cancer.

Pustule

Dacă apar coșuri roșii pe penis, acesta poate fi rezultatul unei infecții stafilococice sau streptococice.

Dacă aveți un coș roșu pe penis cu un cap purulent și dureros, atunci aceasta este o mare probabilitate că începeți să dezvoltați stafilodermie sau impetigo streptococic.

Ambele boli sunt foarte periculoase și necesită asistență medicală imediată..

Papule sidefate

Dacă pe penis apar coșuri roșii, atunci pot fi doar papule perlate puternic crescute. De fapt, acestea nu sunt absolut periculoase și nu necesită niciun tratament..

Boli cu manifestări cutanate

Un cos alb-roșu pe penis nu apare întotdeauna ca urmare a infecției, inflamației sau a altor motive similare. Acestea pot fi boli destul de frecvente, care una dintre manifestări va avea doar o erupție roșie. Aceasta:

 • Neurodermatită.
 • Lichen planus.
 • Psoriazis.
 • Eczemă.

Aceste boli sunt cronice, perioadele de remisie sunt înlocuite cu exacerbări. Aceasta înseamnă că coșurile de pe organele genitale pot să apară și să dispară. Și cel mai adesea aceasta din urmă se întâmplă singură fără niciun tratament..

Uretrita venerică

Un cos roșu pe pielea penisului poate fi rezultatul uretritei venerice.

Principalul simptom al bolii este durerea, arsurile și disconfortul sever în timpul urinării. Pacienții pot prezenta roșeață în zona genitală vertebrală.

În formele acute ale bolii, puroiul apare în urină și, în unele cazuri, sânge. De asemenea, sunt notate diverse secreții, care au un miros neplăcut. Cu uretrita, nu există febră, slăbiciune sau stare generală de rău.

Prostatita cu transmitere sexuală

Aceasta este una dintre cele mai frecvente boli la bărbați. Inflamația prostatei se poate întâmpla din mai multe motive:

 • virus (herpes, papilom, gripă).
 • ciuperca (infecție cu candida)
 • chlamydia
 • gonoree (gonococi)
 • trichomonas
 • Bacilul tubercular al lui Koch
 • micoplasma (leziune intracelulară)
 • infecții mixte

în orice caz, prostatita, virală, fungică sau de altă etiologie, prezintă întotdeauna un risc ridicat de acnee roșie mare pe penis. Mai ales în condiții de igienă precară.

Gonoree

Aceasta este una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală. Perioada de incubație poate dura până la 10 zile. și abia după aceea încep să apară primele semne:

 • Micile cosuri roșii de pe penis care provoacă mâncărime, umflături, durere la urinare și alte fenomene neplăcute.
 • Scurgerea gălbuie cu miros neplăcut apare dimineața din uretra.
 • Coșurile de pe glandul penisului se transformă rapid în răni.

Dacă nu există tratament, gonoreea acută devine rapid cronică cu afectarea articulațiilor și a ochilor.

În cele din urmă, cosurile de pe cap sau axul penisului pot rezulta din cancer. Cel mai adesea, boala afectează oamenii după 60 de ani. nu a fost identificat niciun caz la copii și adolescenți.

Pot exista următoarele manifestări ale bolii:

 • Papilar (papilar) - tumora seamănă cu o „conopidă”, arată ca negi genitale, dar, infiltrându-se în țesuturile din apropiere, tumora secretă lichid amestecat cu sânge.
 • Ulcerativ. Apariția unui ulcer cu margini ascuțite, margini dense.
 • Nodal. Tumoră sub formă de sigilii, care se dezintegrează pentru a forma fistule, cu icoroză purulentă.

Când apar primele semne de sănătate, se recomandă consultarea unui specialist..

Factori de risc

Coșurile roșii, mici sau mari de pe penis pot apărea din mai multe motive. În primul rând, acestea sunt boli fungice sau infecțioase răspândite care se transmit sexual.

Alți factori de risc includ:

 • Prezența proceselor inflamatorii în organism.
 • Boli care afectează sistemul imunitar, rezultând eczeme și psoriazis.
 • Boli oncologice.
 • Boli cu transmitere sexuala.
 • Boli cu transmitere sexuala.
 • Purtarea lenjeriei strânse.
 • Nerespectarea regulilor de igienă personală.

Uneori la adolescenți - băieți aflați în procesul pubertății, se poate observa umflarea glandelor sebacee din zona genitală. Seamănă cu coșurile roșii. Nu sunt periculoși, nu necesită tratament și pleacă singuri.

În orice caz, toată acneea roșie de pe capul penisului la bărbați necesită o vizită la un dermatolog sau venerolog. Nu se recomandă amânarea vizitei la un specialist pentru o lungă perioadă de timp..

Când să vedeți un medic

Dacă pe pielea penisului sau pe cap apar formațiuni de natură necunoscută, trebuie să contactați clinica în următoarele cazuri:

 • erupția nu provoacă disconfort fizic (arsură, durere, mâncărime), dar nu dispare singură în decurs de două săptămâni;
 • cosuri pe capul mâncărimii penisului, provoacă durere și umflături;
 • după apariția erupției cutanate, a crescut o temperatură ridicată;
 • ca urmare a apariției unei erupții pe capul penisului sau pe trunchi, ganglionii limfatici inghinali au crescut;
 • acneea a apărut mai întâi pe penis, iar apoi s-au transformat în răni mici;
 • inspecția vizuală a penisului a arătat că cosurile sunt umplute cu lichid sângeros sau incolor.

Simptomele și tratamentul depind în mare măsură de boala care este diagnosticată la un bărbat. Auto-medicația duce adesea la faptul că patologia se transformă într-o formă cronică incurabilă.

Diagnostic

Un cos roșu pe arborele sau capul penisului este un motiv pentru a suferi anumite proceduri de diagnostic. În primul rând, acestea sunt:

 • test de sânge pentru sifilis.
 • Test de sânge pentru HIV.
 • Scrapături de cosuri roșii și glandul penisului dacă se suspectează o ITS.
 • Frotiuri și urme de uretra pentru infecții genitale.
 • Test de zahăr din sânge.
 • Determinarea prezenței reacțiilor alergice.
 • Culturi pentru floră.
 • Culturi pentru susceptibilitatea la antibiotice.

Abia după ce medicul a pus un diagnostic precis, începe tratamentul. Mai mult, acneea roșie mică sau mare de pe capul penisului nu este tratată singură. Și bolile care au dus la apariția lor.

Tratament

În funcție de motivul pentru care a apărut acneea albă, apoasă, roșie pe capul penisului, pe penis sau pe scrot, sunt prescrise diferite tratamente:

În bolile infecțioase, medicamentele antivirale sau antifungice sunt prescrise pentru uz oral și extern (balanită, papilomavirus, molluscum contagiosum, herpes genital).

Boli de natură fungică (candidoză, tricofitoză perineală), de regulă, sunt tratate cu injecții antifungice, tablete și terapie externă - geluri, creme, unguente.

Erupții cauzate de nerespectarea igienei personale, purtarea de lenjerie intimă strânsă și sintetică, creșterea muncii glandelor sudoripare, supratensiunile hormonale nu trebuie tratate. Pentru a elimina erupția, trebuie să fiți mai atenți la igiena personală..

Alergiile, în urma cărora acneea a apărut în zona intimă, sunt tratate cu antihistaminice.

În plus, conform prescripției medicului, acneea este tratată cu dezinfectanți și agenți antiseptici..

Pentru boli precum HPV, molluscum contagiosum, psoriazis, pacienților li se prescriu în plus medicamente imunostimulante pentru efecte generale și locale..

Erupțiile de natură virală (papiloame, condiloame, moluște) care nu răspund la terapia medicamentoasă sunt îndepărtate. Există mai multe metode de eliminare:

 • excizie chirurgicală - utilizată pentru îndepărtarea neoplasmelor mari;
 • crioterapie - înghețarea cosului cu azot lichid;
 • expunerea la laser este o metodă nedureroasă și cea mai eficientă până în prezent, care previne apariția recidivelor, poate fi utilizată pentru a elimina erupțiile de natură virală la copii;
 • radioterapie - îndepărtarea neoplasmelor cu un radioelectrod subțire.

Cel mai mare pericol îl reprezintă erupțiile cutanate cauzate de cancer. Acestea necesită o cercetare atentă și un tratament complex, inclusiv chimioterapie.

Prevenirea

În majoritatea cazurilor, acneea penisului este doar o manifestare externă a unei afecțiuni care s-a dezvoltat în organism..

Este important să înțelegem că numai un medic cu experiență, după efectuarea unui examen și stabilirea unui diagnostic, știe cum să trateze boala..

Prin urmare, automedicația folosind remedii populare sau medicina alternativă nu poate fi categoric. Acest lucru poate duce la consecințe grave pentru organism în ansamblu..

Cosuri pe penis

Orice erupții care apar pe corp provoacă întotdeauna vigilență atât pacientului, cât și celor dragi, mai ales dacă apar pe organele genitale. Acneea pe penis este un fenomen destul de comun și poate apărea atât la un bărbat adult, cât și la un copil. Orice erupție necesită asistență medicală imediată, deoarece nu este întotdeauna inofensivă. O erupție cutanată poate apărea pe orice parte a penisului și prin localizare se poate judeca cât de periculoasă poate fi boala.

Acneea care apare la baza penisului sau a testiculelor indică consecințele microtraumelor pielii, o erupție cutanată pruriginoasă pe arborele penisului indică prezența paraziților sau o reacție alergică, iar dacă acneea apare pe cap, atunci putem presupune prezența bolilor cu transmitere sexuală.

Cauzele acneei

Erupțiile de pe membrana mucoasă și de pe pielea penisului pot arăta diferit și sunt cauzate de diverși factori patogeni. Principalele motive sunt:

 • nerespectarea regulilor de igienă personală;
 • lenjerie de corp sintetica;
 • tulburări hormonale;
 • boli cu transmitere sexuala;
 • reactii alergice;
 • consecințele hipotermiei etc..

Tipuri de acnee

 1. Acnee albă pe pielea penisului (acnee).
 2. Erupții purulente.
 3. Umflături apoase.
 4. Erupție pustuloasă.
 5. Cosuri mici rosii.

Bolile cu transmitere sexuală sunt principalele cauze ale erupțiilor

În plus, există:

Cititorii noștri recomandă

Cititorul nostru obișnuit a scăpat de PROSTATIT printr-o metodă eficientă. L-a testat singur - rezultatul este 100% - eliminarea completă a prostatitei. Este un remediu natural pe bază de miere. Am verificat metoda și am decis să vi-o recomandăm. Rezultatul este rapid. METODA EFICIENTĂ.

 • cosuri contagioase pe penis, care sunt cauzate de infecții cu transmitere sexuală;
 • acnee necontagioasă pe penis, a cărei apariție este cauzată de o defecțiune a anumitor organe sau sisteme ale corpului.

Cosuri albe pe penis

Adesea acest tip de erupție cutanată este asociat cu modificări hormonale în adolescență. O erupție apare atunci când glandele sebacee nu pot face față excesului de producție de sebum. Adolescenții suferă de această boală mai des decât bărbații mai în vârstă.

Coșurile albe de pe penis se caracterizează prin absența durerii, mâncărimii sau roșeață. De obicei, acestea sunt cosuri subcutanate care au conținut alb. Uneori poate fi vorba de o singură acnee, dar în majoritatea cazurilor, mai multe cosuri apar pe penis..

Tratamentul special nu este de obicei necesar dacă procesul inflamator nu se dezvoltă. Este strict interzis să stoarceți acneea, deoarece este foarte ușor să infectați o infecție. Pentru a combate această erupție, trebuie să faceți duș cât mai des posibil, folosind produse pentru îngrijirea tenului gras. Acest lucru va permite porilor să nu se înfunde cu sebum..

Nu vă faceți griji dacă cosurile penisului sunt ușoare, au o dimensiune mică de aproximativ 2 mm în diametru și nu provoacă deloc disconfort. De obicei dispar singuri în câteva săptămâni. Dacă erupția rămâne pe pielea organului genital, în timp ce încă începe să doară sau să mănânce, atunci ar trebui să consultați imediat un medic. Cel mai probabil, această patologie a devenit un simptom concomitent al oricăror tulburări sistemice din organism..

Nu vă faceți griji dacă cosurile sunt ușoare, mici și nu sunt incomode

Un alt motiv pentru apariția coșurilor albe pe penis este firele de păr încarnate după o depilare nereușită. Astfel de erupții nu reprezintă o amenințare pentru sănătate. Dar acestea trebuie tratate cu soluții antiseptice, deoarece există un risc posibil de infecție. Dacă se pune întrebarea dacă este posibil să stoarceți acneea formată pe penis, atunci poate exista un singur răspuns, nu. Cu o procesare adecvată și respectarea tuturor măsurilor preventive, erupția cutanată dispare treptat.

O erupție destul de frecventă pe penis este coșurile mici de culoare carne. În majoritatea cazurilor, aspectul lor este asociat cu nerespectarea standardelor de igienă, dar poate indica și dezvoltarea unei reacții alergice, mai ales dacă acneea mâncărime. De obicei, această erupție dispare de la sine dacă omul începe să se îngrijească mai atent de el. Uneori este necesar să înlocuiți produsele de igienă convenționale cu hipoalergenice.

Prevenirea acneei albe

Pentru a preveni dezvoltarea erupțiilor de acest tip, va fi suficient să respectați câteva reguli simple. În primul rând, ar trebui acordată o atenție sporită igienei personale. Deoarece dezvoltarea acneei albe pe penis în cele mai multe cazuri apare la tineri în perioada de formare hormonală, este necesar să se prevină blocarea glandelor sebacee. Pentru a face acest lucru, trebuie să alegeți astfel de produse de igienă care sunt concepute pentru a îngriji tenul gras..

Un alt moment preventiv important este alegerea lenjeriei intime. Foarte des, materialele sintetice provoacă iritații și reacții alergice. Mai ales dacă o astfel de lenjerie intimă este, de asemenea, strânsă. Nu oferă acces normal la oxigen, ceea ce duce la așa-numitul efect de seră. Conținutul glandelor sebacee nu iese și este blocat. În plus, datorită frecării și umezelii constante, pielea organului genital este rănită, ceea ce duce la dezvoltarea iritației..

Este demn de remarcat faptul că, dacă acneea nu dispare cu o îngrijire igienică adecvată folosind agenți hipoalergenici și lenjerie intimă bine aleasă, aceasta înseamnă că cauza apariției lor poate fi cauzată de alți factori pe care doar un medic îi poate determina.

Acnee purulentă

Un reprezentant izbitor al proceselor purulente pe pielea organului genital este un furuncul. Există mai multe motive pentru care se dezvoltă un proces inflamator în foliculul de păr, provocând acnee:

 • tulburări în activitatea tractului gastro-intestinal;
 • lipsa vitaminelor;
 • boală metabolică;
 • scăderea imunității;
 • boli ale sistemului nervos.

Un reprezentant izbitor al proceselor purulente pe pielea organului genital este fierberea.

Apariția unui cos purulent pe organul genital indică faptul că în foliculul pilos se dezvoltă un proces inflamator purulent. Cea mai frecventă cauză a acestei patologii este infecția stafilococică. Boala se manifestă prin apariția pe piele a penisului a unui nodul umplut cu puroi și care se caracterizează printr-o durere ascuțită.

Un furuncul arată ca un coș mare pe penis și se poate dezvolta ca o patologie concomitentă cu leziuni ale pielii stafilococice sau ca o boală independentă. Pătrunderea agentului patogen este posibilă prin microtraumatisme minore, de exemplu, prin abraziuni minore datorate frecării lenjeriei, mai ales în sezonul cald. În plus, pot apărea leziuni ale pielii cu eczeme sau orice alte dermatoze..

În plus, hipotermia sau nerespectarea regulilor de bază ale igienei personale pot provoca apariția unui furuncul..

Este necesar să începeți tratarea acestei patologii cât mai curând posibil. Uneori, întârzierea poate provoca supurație mai severă, care va necesita o intervenție chirurgicală. Dar, în majoritatea cazurilor, puteți scăpa de fierbere cu metode conservatoare. Automedicația în acest caz nu este permisă, medicul prescrie o terapie complexă, care include utilizarea de medicamente antibacteriene și unguente pe bază de agenți care pot extrage conținut purulent. Îndepărtarea mecanică a cosurilor este strict interzisă.

Acnee roșie

Dacă un coș a sărit pe penis sau apar mai multe erupții roșii, atunci, cel mai probabil, un bărbat va fi diagnosticat cu o infecție genitală. Localizarea, tipul și numărul acneei depinde de ce fel de boală a cauzat apariția lor. În plus față de o erupție cutanată, o confirmare a unei infecții cu transmitere sexuală poate fi simptome precum:

 • mâncărime a penisului, precum și zona uretrei;
 • dureri de tragere în abdomenul inferior;
 • disconfort vizibil imediat după actul sexual.

Una dintre cauzele erupțiilor roșii este candidoză.

Una dintre cauzele erupțiilor roșii este candidoză, sau așa cum se numește și aftoasă. Boala la bărbați nu dă simptome atât de vii ca la femei, dar uneori se manifestă cu semne vizibile. Acneea cu această boală este localizată pe pielea preputului. Facilitează diagnosticul prezenței descărcării brânze din uretra. Dar, este posibil să nu fie, deoarece candidozele la bărbați sunt adesea asimptomatice. Prin urmare, o erupție roșie care apare pe penis ar trebui să fie un semnal pentru asistență medicală imediată..

Dacă unul sau mai multe cosuri apoase roșii ies pe capul penisului, atunci se poate presupune că bărbatul a dezvoltat virusul herpesului. Din păcate, această boală nu poate fi vindecată complet. Virusul este prezent în mod constant în sânge și, din când în când, se transformă într-o formă activă sub influența factorilor provocatori. În perioada în care apare acest tip de erupție, un bărbat ar trebui să se abțină de la actul sexual, deoarece există un risc de 100% de a-și infecta partenerul și să consulte imediat un medic..

O altă boală care provoacă apariția erupțiilor roșii este papilomavirusul uman. Este o infecție care este cel mai frecvent transmisă sexual. Boala se manifestă prin apariția unei negi roșii pe pielea organului genital. Infecția unui partener cu virusul papiloma în timpul actului sexual neprotejat este întotdeauna sută la sută. Prin urmare, boala necesită tratament imediat și, pentru întreaga perioadă de terapie, contactele sexuale trebuie oprite..

Dacă pe coș apare un coș tare de culoare roșie, atunci există pericolul real ca un bărbat să contracteze sifilisul. Deoarece această formațiune nu provoacă mâncărime, durere sau alte manifestări de disconfort, este pur și simplu ignorată. Faptul că un cos similar a apărut pe organele genitale sugerează că infecția a avut loc în ultimele trei luni. Aceasta durează perioada de incubație a agentului cauzal al sifilisului. Cu cât a trecut mai puțin timp după infecție, cu atât este mai mare probabilitatea unei vindecări reușite a bolii..

Deteriorarea de către paraziți

O erupție pe organele genitale poate fi cauzată de mușcăturile de păduchi pubian. Habitatul preferat al acestor paraziți este partea păroasă a scrotului și a pubisului. Dacă priviți cu atenție, puteți vedea multe ouă mici (nits) pe firele de păr. Practic, siturile de mușcătură sunt mici cosuri roșii, cu un punct negru în mijloc. Cele mai multe erupții cutanate se găsesc pe testicule și zona din apropierea bazei penisului. Erupția are mâncărimi foarte grave, mâncărime mai gravă noaptea. Diagnosticarea bolii este destul de ușoară. Inspecția vizuală de rutină este suficientă.

Un alt parazit care provoacă erupții pe organele genitale este acarianul cu mâncărime. De obicei mușcăturile sale sunt reprezentate de mici vezicule apoase, care mâncărim insuportabil. În același timp, pacienții observă că locurile de mușcătură au fost zgâriată atât de grav încât a fost chiar imposibil să adormiți. Diagnosticul se face prin examinare vizuală și analiză de laborator, care examinează conținutul apos al cosului.

Acneea pe penis: cauze și tratament

Dacă acneea feței și a corpului este în principal asociată cu o defecțiune a glandelor sebacee și semnalează doar ocazional probleme grave de sănătate, atunci apariția acneei pe organele genitale este întotdeauna un simptom alarmant. În mod normal, membranele mucoase sunt protejate în mod fiabil de pătrunderea și reproducerea microorganismelor. Elementele inflamatorii de pe penis reprezintă un motiv pentru o vizită imediată la medic, deoarece reprezintă un pericol pentru sănătatea reproductivă a unui bărbat..

Tipuri de acnee și motivele apariției lor

Autodiagnosticul și automedicația sunt permise numai într-o situație în care cosurile sunt izolate și asociate cu o încălcare a igienei. În toate celelalte cazuri, ar trebui să consultați un urolog sau un venerolog. Pentru a evalua cât de periculoase pot fi anumite elemente inflamatorii, ce medic și cât de curând trebuie să contactați, este necesar să evaluați natura erupției cutanate și să le comparați cu alte simptome.

alb

Acesta este poate cel mai inofensiv tip de acnee care apare în zona genitală. Dacă pacientul are doar bile albe mici și dente pe cap sau pe pielea trunchiului penisului care nu sunt inflamate, nu au areolă roșie și nu sunt dureroase la atingere, atunci au apărut ca urmare a blocării glandelor sebacee. Astfel de formațiuni sunt asemănătoare cu comedoanele de pe față. Ca urmare a unei igiene precare, a contactului cu lenjerie intimă foarte densă sau sintetică, sebumul se acumulează în interiorul porilor, înfundă foliculul pilos și formează un chist gras sub piele.

Important! Cele mai tipice comedoane din zona genitală pentru adolescenți. Un fond hormonal instabil provoacă o activitate excesivă a glandelor sebacee. După sfârșitul pubertății, mai multe chisturi grase de pe penis pot fi un semnal al unei perturbări a sistemului endocrin..

roșu

Orice roșeață indică un proces inflamator în curs.

Punctele roșii și petele de pe penis pot rezulta din:

 • Reacție alergică la produsele de igienă, pulbere de spălare sau lubrifianți. În acest caz, erupția are margini neclare, mănâncă și se desprinde când se usucă..
 • Candidoza este o infecție fungică care se răspândește atât la membrana mucoasă a capului, cât și la uretra. Cu aftele, se observă pete roșii cu margini zimțate și descărcare albă din penis.
 • Activitatea vitală a paraziților precum păduchii pubieni sau acarienii mâncărime. Când sunt infectate, apar mici puncte roșii pe pielea organelor genitale și în jurul lor, care sunt însoțite de mâncărime severă și arsură.
 • Boli cu transmitere sexuală, cum ar fi sifilisul, în care există coșuri mici, roșii, lucioase, cu o structură densă.

Purulent

Apariția pustulelor cu conținut purulent abundent apare cel mai adesea din cauza infecției unei răni mici sau a porilor cu stafilococ. Ca urmare a înmulțirii bacteriilor, se dezvoltă un furuncul. Abcesul crește rapid, foarte dureros la atingere. Inflamările purulente izolate mici nu ar trebui să cauzeze îngrijorare. În cazul în care fierberea este mare sau există multe astfel de erupții purulente, este necesar să solicitați ajutor unui chirurg cât mai curând posibil.

Mic

Tinerii confundă adesea caracteristicile destul de normale ale ameliorării capului mucos cu acneea. Leziuni roz, nedureroase, care nu măresc de-a lungul marginii capului - aceasta este norma anatomică. Dacă, totuși, există creștere și apariția de noi elemente, cel mai probabil bărbatul a întâlnit negi genitale sau papilom. Acestea sunt formațiuni benigne, care, cu toate acestea, necesită observarea de către un specialist, deoarece în unele cazuri pot degenera în cancer.

Un alt lucru este dacă coșurile mici sunt însoțite de mâncărime, arsuri și umflături ale țesuturilor. În acest caz, este evident că pacientul a suferit o reacție alergică sau o infecție. Pentru un diagnostic mai precis, este necesară o consultație de specialitate.

Apos

Pustulele mici umplute cu lichid limpede sunt cel mai probabil un simptom al herpesului genital. Este o infecție virală care afectează membranele mucoase. Mai multe tulpini de herpes genital sunt cunoscute de medicină. Toate, odată intrate în celulă, sunt încorporate în ADN și rămân alături de purtător pe viață. Cu toate acestea, cu o imunitate care funcționează normal, boala nu se manifestă în niciun fel. Numai cu o scădere a proprietăților protectoare ale corpului la locul infecției primare și alături, apar vezicule dureroase, care vor trece după 3-5 zile.

Pe cap sau pe piele?

Localizarea acneei pe penis contează. Pielea trunchiului, deși subțire, are o structură similară cu cea a feței sau a oricărei alte părți a corpului. Este alimentat abundent cu sudoare și glande sebacee, are foliculi de păr activi și latenți, iar epiderma îndeplinește funcții de protecție. Orice erupție pe pielea penisului poate fi considerată acnee, alergii sau mușcături de paraziți..

Aspectul cosurilor pe cap este mult mai alarmant. Această parte a bărbăției este complet acoperită cu membrane mucoase. În mod normal, este curat, umed, roz deschis, fără nicio formațiune și placă. Nu degeaba medicii evaluează atât de atent starea membranelor mucoase la diagnosticarea problemelor de sănătate la un pacient. Orice erupție pe membrană mucoasă este un semn al unei infecții grave sau al unei reacții alergice severe. Acest lucru indică o încălcare a imunității naturale și pătrunderea agenților patogeni. Membranele mucoase iritate rănite deschid o intrare rapidă pentru agenții patogeni în sistemul circulator, ceea ce înseamnă că poate fi necesar să se trateze nu numai manifestările locale.

Tratament

Este necesar să abordați rațional și sistematic soluția problemelor asociate cu apariția acneei pe penis. Nu intrați în panică și nu recurgeți la remedii populare netestate, ezitând să căutați un ajutor real de la un medic. Există mai multe etape importante în diagnostic și tratament care vor trebui parcurse indiferent de vârstă, sexualitate și natura bolii..

Igienă

Indiferent cu care este asociată acneea penisului, va trebui să reconsiderați abordarea igienei. În primul rând, este mai bine să schimbați detergentul cu unul specializat cu un pH mai neutru, fără săpun, coloranți și parfumuri. În al doilea rând, spălați bine organele genitale și pielea din jurul lor dimineața și seara, precum și după fiecare act sexual. După urinare, este mai bine să folosiți șervețele intime. În al treilea rând, pentru timpul de recuperare, este mai bine să renunțați la lenjeria intimă strânsă și sintetică, la îmbrăcămintea foarte densă și strânsă.

La un medic

Bărbații ar trebui să fie supuși unui examen preventiv de rutină de către un urolog - androlog o dată pe an înainte de vârsta de 35 de ani și de două ori pe an în anii următori. Dacă aveți vreo descărcare de gestiune din penis, erupții cutanate, sigilii sau deformări ale membranei mucoase, trebuie să consultați un specialist. În funcție de diagnostic, medicul va prescrie tratament, măsuri preventive, îngrijire sau dietă. Auto-medicația este inacceptabilă, deoarece orice infecție se poate răspândi rapid și poate pătrunde în prostată, vezică și rinichi. Rularea infecțiilor poate duce la consecințe grave: deteriorarea sistemului urinar, infertilitate, impotență.

Majoritatea infecțiilor care provoacă acnee peniană la bărbați sunt tratabile. Chiar și bolile generalizate severe pot fi tratate cu diagnostic precoce.

concluzii

Coșurile de pe penis nu indică întotdeauna o boală gravă. Uneori, aceasta este doar o încălcare a igienei sau modificări ale nivelurilor hormonale. Cu toate acestea, bărbații ar trebui să fie atenți la sănătatea lor, să fie examinați și tratați la timp..

Vă rugăm să evaluați acest articol.

Faceți clic pe inimă pentru a vota.

Evaluare generală 5/5 Votat: 1

Niciun vot încă. Vei fi primul!

Păcat că nu ți-a plăcut articolul. Vom încerca să-l îmbunătățim în funcție de feedback-ul dvs..

Cum să vă îmbunătățiți textul?

Vă rog să-mi spuneți cum putem îmbunătăți articolul?

Acneea pe penis: cauze și metode de tratament

Acneea este un simptom alarmant, indicând faptul că nu totul este în ordine în corp. Acneea la penis la bărbați este un motiv bun pentru a vă reconsidera stilul de viață și pentru a consulta de urgență un medic. Motivele acestui fenomen sunt variate: de la iritații banale ale pielii la infecții cu transmitere sexuală. Auto-medicarea în acest caz nu poate ajuta, ci dăunează, de aceea se recomandă să nu amânați vizita la medic.

Care medic să contacteze?

Cosurile de pe organele genitale pot fi simple sau multiple, dureroase sau nu neplăcute

Este aproape imposibil să ne dăm seama de ce acneea a apărut pe penis de unul singur, cu excepția cazurilor în care erupția cutanată a devenit vizibilă imediat după deteriorarea mecanică a pielii (bărbierit, zgâriere cu unghiile). Singura decizie corectă pe care trebuie să o ia un bărbat este să facă o programare la un medic. Într-o problemă atât de delicată precum acneea mare pe penis, un dermatovenerolog vă va ajuta să înțelegeți. Acest specialist tratează orice boli de piele, inclusiv infecțioase. De asemenea, competența medicului include identificarea și tratamentul bolilor cu transmitere sexuală..

Diagnosticul se bazează pe:

 • inspecţie;
 • răzuire din zona pielii afectate;
 • transiluminare cu o lampă Wood;
 • test de sange.

Costul primei întâlniri cu un dermatovenerolog depinde de regiune și clinică. În orașele mari, prețul începe de la 600 de ruble. O analiză de răzuire și un test de sânge vor costa mai multe sute de ruble. Prețul suplimentar al serviciilor va depinde de necesitatea unor analize suplimentare. Deci, analiza PCR pentru detectarea paraziților intracelulari (chlamydia) costă aproximativ 1.500 de ruble, examinarea microscopică a unui frotiu urogenital - de la 150 de ruble.

Ce trebuie să faceți înainte de a vizita un medic?

Cosurile mici de pe penis sunt o problemă enervantă care poate fi însoțită de disconfort sever. Primul lucru pe care orice om ar trebui să-l amintească este că nu poate fi încercat să se vindece singur..

Diagnosticul trebuie pus doar de către un specialist. Antisepticele pot fi utilizate înainte de a vizita medicul pentru a preveni răspândirea infecției pe pielea sănătoasă sau sedative pentru ameliorarea mâncărimii.

Acasă aveți nevoie de:

 • monitorizați cu atenție igiena organelor genitale;
 • folosiți produse speciale pentru igiena intimă a bărbaților pentru spălare, dar nu și săpun obișnuit;
 • tratați organele genitale cu un antiseptic - clorhexidină sau miramistină;
 • folosiți metode populare sigure.

Tratamentul antiseptic se efectuează după fiecare spălare. Pentru a face acest lucru, umeziți un tampon de bumbac cu medicamente și tratați zona erupției cutanate. Clorhexidina și Miramistina nu au fost alese întâmplător - aceștia sunt agenți antiseptici aprobați pentru utilizare pe membrana mucoasă, deoarece nu provoacă senzație de arsură și nu irită pielea subțire.

Pentru a ameliora mâncărimea, puteți utiliza:

 • compresă rece;
 • decoct de mușețel;
 • decoct de calendula;
 • comprimat antihistaminic.

Decocțiile de mușețel și calendula au un efect calmant și ameliorează umflarea și mâncărimea. Pastilele pentru alergii pot ajuta la eliminarea simptomelor dacă acneea roșie a penisului este rezultatul urticariei sau al dermatitei alergice.

Ce sa nu faci?

Cu diverse erupții pe penis, este interzis să faci sex fără contraceptive

Cosurile apoase de pe penis nu trebuie stoarse. Unele tipuri de erupții cutanate sunt manifestări ale unei boli infecțioase. Deteriorarea cosurilor de pe glandul penisului poate răspândi această infecție pe pielea sănătoasă..

 • practicați sex neprotejat;
 • utilizați unguente antibacteriene;
 • atinge pielea cu mâinile murdare;
 • tratați penisul cu orice medicament, cu excepția unui antiseptic.

Există multe tipuri de acnee peniană. Unele dintre ele sunt complet sigure și ușor de tratat, iar altele sunt rezultatul bolilor cu transmitere sexuală. În al doilea caz, este important să renunți la intimitate până la momentul în care bărbatul este examinat de un medic. Dacă cosurile sunt cauzate de sifilis sau infecție cu herpes, există un risc ridicat de infectare a partenerului în timpul actului sexual.

Antibioticele, corticosteroizii și alte medicamente pentru erupțiile cutanate nu trebuie utilizate singure până la o vizită la un medic. Acest lucru poate denatura tabloul clinic, ceea ce va duce la un diagnostic incorect..

Tipuri de acnee și motivele apariției lor

Cosurile genitale pot arata diferit. Deoarece există multe motive pentru această reacție dermatologică, acneea ia multe forme diferite..

O listă aproximativă a tipurilor de erupții cutanate și motivele care le determină:

 • acnee nodulară roșie pe penis - alergie;
 • cosuri roșii, inflamate pe capul penisului - o infecție virală;
 • acnee densă albă pe penis - chisturi ale glandelor sebacee;
 • mici cosuri albe pe capul penisului - o infecție fungică;
 • acnee albă pe arborele penisului - lipome;
 • cosuri apoase pe pielea penisului - herpes sau sifilis;
 • acnee purulentă pe arborele penisului - o infecție bacteriană;
 • inflamație la locul creșterii părului - foliculită.

Acestea sunt doar cauze ipotetice ale erupției cutanate. În unele cazuri, poate exista un tip combinat de erupție cutanată, care se manifestă simultan prin mai multe tipuri de acnee.

Reactii alergice

Alergiile se pot manifesta ca erupții pe orice parte a corpului. Dacă pielea corpului este afectată, se diagnostică urticarie sau dermatită alergică. Simptomele acestor tulburări sunt aproape aceleași: sunt umflături și roșeață a pielii, acnee nodulară mică pe penis la bărbați, mâncărime severă. În caz de alergii, pot apărea vezicule mici - bule cu conținut alb sau transparent.

Cauzele unei erupții alergice pe penis:

 • purtarea de lenjerie de corp sintetică;
 • reacția la coloranții din țesături;
 • iritarea produselor de îngrijire personală;
 • intoleranță la lubrifianți.

Modul de tratare a acneei alergice pe penis depinde de severitatea simptomelor. Primul pas este oprirea contactului cu iritantul..

Foliculita si firele de par incarnate

Foliculita penisului se dezvoltă datorită activității vitale a bacteriilor agenților cauzali ai infecției nespecifice

Coșurile de la baza penisului, unde crește părul, pot apărea din cauza foliculitei. Această boală se caracterizează prin inflamația foliculului de păr. Cauzele acneei în zona de creștere a părului de pe penis sunt transpirația abundentă sau îndepărtarea necorespunzătoare a părului. Inflamația se dezvoltă atunci când o infecție intră în foliculul pilos.

Cu această boală, apare o erupție de acnee mare, cu conținut vizibil alb sau verzui. Poate exista o acnee sau un cos pe penis sau mai multe dintre ele apar simultan. Când este apăsat, se simte durerea, pielea din jurul cosului se inflamează și se înroșește.

O altă cauză a unei erupții pe zonele păroase ale inghinei sunt firele de păr încarnate. Dacă un păr este tăiat sau rupt incorect în timpul depilării, acesta începe să crească adânc în piele. Rezultatul este o ușoară inflamație. Dacă priviți cu atenție, puteți vedea o linie de păr în interiorul elementelor erupției cutanate. Un cos poate fi doar roșu și inflamat sau alb..

O cauză obișnuită a erupțiilor cutanate este iritarea de la ras. La unii bărbați, părul este amplasat la baza penisului și poate acoperi 1/3 din lungimea acestuia. Deoarece pielea din această zonă este foarte delicată, bărbieritul o poate deteriora, rezultând mici cosuri apoase. Iritarea este însoțită de mâncărime severă și disconfort la mers.

Inflamația glandelor sebacee

Dacă există noduli albi dens pe penis, inflamația glandelor sebacee este o cauză probabilă. Cu această încălcare, se formează o cavitate mare, umplută cu sebum - secreția glandelor sebacee. Când se apasă, devine inflamat și dureros. Astfel de coșuri de pe pielea penisului seamănă cu acneea - sunt localizate profund, inflamate și au o structură densă..

Micile cosuri de pe penis care seamănă cu umflături sunt adipoase sau lipome. Nu se inflamează, nu fac rău și sunt aproape invizibile cu ochiul liber. De fapt, acesta este un mic cheag de sebum care pur și simplu nu și-a găsit drumul spre suprafață.

Acnee virală

Dacă acneea apare pe penis, este important să se excludă imediat natura virală a apariției lor. Acest lucru se poate face numai prin teste de laborator. Motive posibile:

 • infecție cu virusul herpesului;
 • infecția cu virusul papilomului uman (HPV);
 • infecție cu sifilis.

Cu herpesul genital, pe penis apar coșuri mici, roșii, apoase. Se rănesc, izbucnesc la cele mai mici daune, ceea ce provoacă mâncărime severă.

HPV se manifestă prin formarea de mici papile în jurul penisului glandului. Astfel de neoplasme nu sunt acnee, ci sunt o consecință a modificărilor structurii epidermei. Există multe tulpini ale acestui virus care se manifestă în moduri diferite. Cu HPV, se pot forma veruci pe cap, papiloame pe axul penisului sau creșteri papilare mari la baza penisului.

Sifilisul provoacă coșuri mici, apoase, adânc în piele. Se rănesc când sunt apăsate..

Toate aceste boli sunt transmise sexual. După ce ați găsit astfel de simptome, ar trebui să refuzați actul sexual pentru a nu vă infecta partenerul.

Aceste boli sunt periculoase și necesită tratament în timp util..

Ciuperca genitală

Candidoza este o boală frecventă care este la fel de frecventă la bărbați și femei.

Micile cosuri albe de pe capul penisului se pot datora unei infecții fungice. Aftele sau candidoza penisului este însoțită de formarea unei plăci brânze pe cap, o erupție cutanată mică, mâncărime și descărcare din uretra.

Dezvoltarea acestei boli este facilitată de: boli cronice, imunitate slabă, infecție cu o ciupercă de la un partener. Pentru un diagnostic precis, este necesar să treceți un frotiu din uretra.

Infectie cu bacterii

Unele tipuri de acnee pe penis apar ca urmare a infecției bacteriene. Cel mai adesea vorbim despre furuncule. Ele apar exclusiv pe piele; nu există pe cap (pe membrana mucoasă). Acestea sunt abcese mari purulente care durează foarte mult. Cauza dezvoltării este acțiunea Staphylococcus aureus. Pielea din jurul unei asemenea acnee devine foarte inflamată, se înroșește, devine fierbinte la atingere. Cosurile rosiatice pe penis si furunculele rosii la baza penisului trebuie tratate numai dupa consultarea unui medic.

Tratament medicamentos

Modul în care puteți scăpa de acnee pe penis depinde de cauza apariției acestora. Pentru alergii, antihistaminicele sunt utilizate sub formă de tablete și geluri. Pentru urticaria severă, poate fi recomandată medicația cu corticosteroizi.

Inflamația foliculului este tratată cu agenți antibacterieni. Aplicați Levomekol, liniment Vishnevsky și alți analogi. Tratamentul antiseptic este obligatoriu. Cu o infecție virală, sunt necesare medicamente antivirale și imunomodulatori. Antibioticele sunt inutile în aceste cazuri..

Pentru infecțiile fungice, se utilizează antimicotice locale - Cremă Candide, Clotrimazol, Pimafucin. În cazurile severe, se prescriu suplimentar tablete de fluconazol și medicamente pentru stimularea imunității.

Ce trebuie făcut dacă un cos pe penis este o consecință a dermatitei depinde de severitatea simptomelor. În unele cazuri, utilizarea antisepticelor este suficientă, cu inflamație severă, se utilizează corticosteroizi sau unguente antiinflamatoare nesteroidiene.

Interventie chirurgicala

Dacă un coș mare și dureros a sărit pe penis, acesta este posibil un fierbere. Astfel de erupții sunt tratate cu promptitudine. Medicul deschide cavitatea cu un bisturiu și o curăță de puroi. Apoi aplicați unguent antibacterian direct pe rană și faceți un pansament. Procedura în sine nu durează mai mult de 10 minute și se efectuează sub anestezie locală.

Acneea cauzată de acumularea de grăsime (acnee nodulară pe penis) poate fi, de asemenea, tratată chirurgical. Acest tratament este de obicei prescris pentru lipoamele mari care continuă să crească..

Remediile populare

Cosurile de pe penis sunt adesea tratate cu salvie.

Medicina tradițională știe cum să trateze acneea pe penis, dar medicamentele sunt încă mai eficiente în tratarea acestei probleme delicate. Din remediile populare, este permisă utilizarea decocturilor de plante medicinale - mușețel, calendula, salvie, scoarță de stejar. Puteți utiliza această metodă doar ca auxiliar, dar nu ca principală..

Recomandările medicilor

După ce ați înțeles cauzele acneei și metodele de tratare a acestora, se recomandă să vă reconsiderați obiceiurile pentru a preveni repetarea problemei. Medicii sfătuiesc să respecte o serie de reguli:

 • spălați organele genitale de două ori pe zi;
 • purtați lenjerie intimă din țesături naturale;
 • utilizați metode contraceptive de barieră;
 • evitați contactul cu produse chimice de uz casnic și produse de igienă personală care conțin ingrediente nenaturale;
 • folosiți numai aparate de ras de unică folosință la ras.