loader

Principal

Furuncul

Umflături albe (cosuri) pe penis

Umflăturile albe de pe penis nu sunt întotdeauna un semn al unei boli grave. Ele pot apărea din mai multe motive. Și pentru a rezolva această problemă, trebuie să consultați un medic - urolog.

Astăzi am pregătit un material despre motivul pentru care pot apărea umflături albe pe penis, ce sunt și ce trebuie făcut pentru a scăpa de ele.

Motivele apariției

Umflături albe pe pielea penisului apar din mai multe motive. Și locația lor poate fi diferită.

Să enumerăm principalele cauze ale acestor cosuri mici..

Primul motiv comun este încălcarea regulilor de igienă. De asemenea, pot apărea erupții după rasul zonei inghinale..

Al doilea motiv care este tipic pentru adolescenți este tulburările hormonale care apar la această vârstă. Glandele sebacee încep să funcționeze mai intens. Grăsimea nu are timp să fie excretată din conducte și le înfundă.

Al treilea motiv este stagnarea smegmei. Aceasta este o greșeală obișnuită de igienă. Pentru a evita inflamația, se recomandă să faceți duș și să spălați bine organele genitale în fiecare dimineață și seară..

Al patrulea motiv este alimentația necorespunzătoare. Se observă că alimentele grase, prăjite și dulci provoacă în unele cazuri acnee nu numai pe față, ci și pe alte părți ale corpului, inclusiv pe penis.

Al cincilea motiv este lenjeria greșită. Motivul apariției este îmbrăcămintea sintetică. Este respirabil și nu absoarbe umezeala. Prin urmare, iritarea, roșeața și apariția acneei în zona genitală sunt adesea un model..

Al șaselea motiv este alergiile. Poate apărea pe orice - alimente, produse cosmetice, gel de duș, prezervative. Manifestările includ nu numai apariția cosurilor, ci și mâncărime, roșeață, umflături. Când apar aceste simptome, trebuie să luați un medicament pentru alergii, de exemplu, suprastin, și asigurați-vă că consultați un medic.

Cosurile albe de pe capul penisului pot apărea din alte motive. Poate fi psoriazis, infecție fungică, dermatită sau papilomavirus uman.

Tipuri de acnee

Cosurile albe de pe penis pot varia în mărime, formă și locație. Înainte de a începe tratamentul, este necesar să se determine ce a sărit pe organele genitale ale bărbatului.

Cosuri

Ușor roz, poate fi plat sau să iasă ușor deasupra pielii. Întotdeauna există un sigiliu în jur. Adesea, cosurile se transformă în răni. Apariția lor este un motiv pentru a consulta un medic - venerolog.

Acnee pe capul penisului

Coșurile albe de pe capul penisului indică prezența candidozei. Dacă sunt însoțite de mâncărime ușoară, atunci motivul poate fi atât alergii, cât și scabie..

Cosuri mici pe penis

Dacă apar coșuri mici, roz pal, iar pielea devine excesiv uscată și apare peeling, poate fi dermatită sau psoriazis.

Puncte negre

Umflaturile albe pot apărea în același timp cu punctele negre. Procesul inflamator, în acest caz roșeață, va lipsi. Acestea sunt comedoanele clasice, care sunt cele mai ușor de scăpat..

Bule

Coșurile de pe penis pot semăna cu vezicule mici care sunt umplute cu lichid. Această afecțiune este însoțită de mâncărime severă. În acest caz, medicul diagnostică herpesul genital..

Creșteri

Dacă există mici creșteri de culoare carne care nu deranjează în niciun fel, atunci vorbim despre simptomele papilomavirusului uman. Pot crește și crește în dimensiune, necesitând îndepărtarea cosmetică..

Negii pot apărea și ca creșteri. Cu toate acestea, culoarea lor este semnificativ diferită de culoarea pielii.

Umflături

Coșurile de pe glandul penisului pot apărea împreună cu umflături mici. Acestea sunt foci roz. Ele pot apărea dintr-o varietate de motive, dar cel mai adesea - după o mușcătură de păduchi pubian.

Granule Fordyce

Aceste umflături albe sunt numite și chisturi seboreice. Nu prezintă niciun pericol pentru sănătate, nu prezintă simptome și nu sunt transmise sexual.

Cel mai adesea, îndepărtarea este necesară numai dacă granulele sunt prea vizibile și de fapt provoacă un defect cosmetic..

Simptome

Acneea albă pe pielea penisului poate avea sau nu simptome suplimentare. Uneori un bărbat nu are plângeri, iar coșurile nu interferează cu stilul său de viață obișnuit.

Dar acest lucru nu este întotdeauna cazul. Dacă coșurile de pe cap sau de sub capul penisului încep să mănânce - acesta este primul semn că este timpul să consultați un specialist.

Alte simptome care nu trebuie ratate niciodată sunt:

 • Ardere.
 • Izolarea fluidului din bule.
 • Apariția rănilor deschise în locurile în care erau coșuri.
 • Creșterea ganglionilor limfatici inghinali.
 • Descarcare din penis.
 • Peelingul pielii.

Numai un medic după examinare și analiză va putea spune de ce a apărut acneea pe pielea penisului și ce să facă cu ele.

Acneea în zona genitală se dezvoltă în cele mai rare cazuri. Prin urmare, medicamentele pentru tratamentul acneei și acneei în cele mai multe cazuri nu ajută la tratarea erupțiilor cutanate în zona genitală. La urma urmei, motivul dezvoltării coșurilor albe poate fi complet diferit..

Ce sunt ei

Cosurile de pe penis sunt diferite. Ele pot fi localizate fie pe o anumită zonă, fie pe întregul organ simultan. Medicul ia în considerare nu numai localizarea coșurilor, ci și culoarea acestora și prezența descărcării.

Dacă cosurile sunt mici, albicioase și situate în jurul penisului glandului, acestea sunt aceleași granule Fordyce. Această afecțiune nu este considerată o boală, ci mai degrabă o caracteristică a corpului..

Dacă cosurile sunt mici și roșii, acesta este primul semn de sănătate proastă. Trebuie să consultați imediat un medic pentru un diagnostic..

Acneea a apărut pe penis. Ce fel de boală ar putea fi??

În total, pot fi denumite peste o duzină de boli, în care pot apărea coșuri sau acnee pe penis. Și unele dintre ele nu sunt la fel de sigure pe cât par la prima vedere..

Candidoza

Această boală fungică apare nu numai la femei, ci și la bărbați. Ocazional, candidoza este însoțită de apariția de mici cosuri albe. Acest lucru se întâmplă atunci când:

 • Candidoza pielii netede. Coșurile apar în cutele dintre fese și în zona inghinală.
 • Cu o reacție alergică simultană.
 • Odată cu înfrângerea ciupercilor din genul Candida al penisului glandului.

Multe bule pot exploda și apar mici eroziuni care se îmbină într-un singur întreg.

Tricofitoza

Dacă un coș s-a târât pe penis, atunci poate fi suspectată și pecingine. Acesta este numele popular pentru trichophytosis. Leziunea este în mod clar limitată, cu formarea descuamării și apariția ulterioară a abceselor.

Tricofitoza este, de asemenea, o infecție fungică. Este posibil să se distingă candidoză de tricofitoză numai cu ajutorul analizei de laborator..

Herpes genital

De ce există acnee pe penis? Cauza poate fi herpesul genital. Principalele manifestări sunt apariția coșurilor mici - coșuri care au lichid în interior. După explozia bulei, apare un ulcer în acest loc. Când se atașează o infecție secundară, apar umflături, arsuri, durere, roșeață.

Este imposibil să eliminați virusul herpes din organism - aceasta este o boală cronică care se va manifesta din când în când. Singura soluție este creșterea imunității și încercarea de a evita răcelile..

Herpesul genital este transmis sexual.

Infecția cu papilomavirus uman

Un cos pe penisul unui bărbat poate apărea ca urmare a infecției cu virusul papilomului uman. Este adevărat, astfel de formațiuni pot fi numite acnee cu o întindere. Mai degrabă, sunt mici noduli de culoare carne, care se ridică deasupra pielii..

Este posibil să se detecteze infecția cu acest virus numai prin intermediul analizei. Unele tipuri de infecții cu HPV sunt periculoase, deoarece pot provoca cancer. Boala nu poate fi vindecată - virusul va rămâne în sânge pentru totdeauna. Puteți controla doar cantitatea acestuia și puteți lua măsuri pentru îmbunătățirea imunității.

Păduchii pubieni

De ce apar cosuri pe penis? Cauza poate fi păduchii pubieni. Sau mai degrabă mușcăturile de păduchi pubian. Primele manifestări sub formă de erupții cutanate apar în decurs de o lună de la momentul infecției.

De asemenea, printre simptome se numără mâncărimea severă, care nu se oprește ziua sau noaptea..

Sifilis

O caracteristică a sifilisului este absența completă a mâncărimii și descuamării pielii. Cosurile mici de pe penis pot fi haotice. Erupția are cel mai adesea o nuanță roșie sau albastră subtilă.

Pacientul nu simte durere. Dacă simțiți o astfel de papulă, atunci va fi densă și elastică.

La cea mai mică suspiciune de sifilis, este necesar să consultați un medic cât mai curând posibil pentru a preveni trecerea primei etape a bolii la a doua.

Cosuri primare și secundare

Cosurile primare de pe penis apar din următoarele motive:

 • Alergie la geluri de duș, șampoane sau alte produse de igienă.
 • Alergie la lenjeria de corp sintetică.
 • Reacție la prezervativele din latex.
 • Baie rară sau frecventă.
 • Alunițe mici care se pot frământa sau irita.
 • Tulburări ale sistemului hormonal.
 • Adolescent.
 • Stres.
 • Alimentație necorespunzătoare.

Acneea genitală secundară se dezvoltă ca urmare a bolilor - aftoasă, sifilis, herpes, scabie, păduchi pubian.

Diagnostic

Dacă un cos a sărit pe penis, un medic poate stabili cauza exactă a apariției acestuia..

Specialistul va emite o sesizare pentru analize de urină și sânge. Cu siguranță va trebui să luați un frotiu din uretra, care vă va ajuta să identificați rapid agentul cauzal al bolii. După stabilirea adevăratei cauze, tratamentul poate începe..

Dacă medicul suspectează cancer, poate fi necesară o biopsie a acneei..

Cum să scapi

Motivele apariției acneei pe penis pot fi foarte diferite. Aceasta înseamnă că tratamentul fiecărei boli va fi separat..

Cel mai simplu mod de a scăpa de umflăturile primare.

 • În caz de alergii, este necesar să aflați sursa și să vă asigurați că o eliminați. Luați medicamente precum suprastin sau fenistil timp de o săptămână. În viitor, se recomandă evitarea coliziunilor cu alergeni.
 • Dacă motivul s-a dovedit a fi lenjeria de corp sintetică, este necesar să o schimbați în bumbac și să vă asigurați că faceți duș de două ori pe zi.
 • Alimentația necorespunzătoare trebuie, de asemenea, corectată - adăugați mai multe fructe în meniu, renunțați la alimentele grase și prăjite, reduceți la minimum consumul de dulciuri.
 • La adolescenți, acneea hormonală nu este ușor de tratat. Aici este necesară consultarea unui endocrinolog, precum și numirea unor medicamente care vor ajuta la reducerea cantității de sebum secretat..

Cosurile albe secundare pe capul penisului sau pe alte zone ale pielii sunt tratate cu metode complet diferite..

Cu candidoză, trebuie să beți un curs complet de medicamente antifungice. Fondurile sunt utilizate pentru tratamentul local - creme, unguente, geluri. Același lucru se efectuează și în diagnosticul de trichofitoză. Terapia pentru aceste boli nu durează mai mult de o săptămână. Se recomandă creșterea imunității.

Dacă un cos a sărit pe penis ca urmare a unei infecții cu herpes, este necesar să beți un curs complet de aciclovir și, de asemenea, să tratați bulele cu același remediu. Cu un tratament adecvat și în timp util, este posibil să faceți față bolii în câteva săptămâni.

Dacă apare un cos pe capul penisului ca urmare a sifilisului, antibioticele nu mai sunt necesare. Tratamentul trebuie să înceapă cât mai devreme posibil și să urmeze instrucțiunile unui specialist.

În timpul tratamentului, este necesar să nu mai beți alcool, să respectați igiena și să evitați actul sexual.

Un cos adolescent este cel mai adesea rezultatul acneei. Tratamentul se efectuează atât cu unguente, cât și cu geluri, care se aplică zilnic pe zona afectată până când simptomele dispar complet.

Din metodele populare, infuziile și decocturile de mușețel, calendula, celandină vor fi eficiente.

Prevenirea

Pentru a evita apariția acneei pe penis, se recomandă să respectați următoarele reguli:

 • Faceți duș de două ori pe zi, spălând zona genitală cu un gel moale special.
 • Purtați doar lenjerie de corp din țesături naturale. Alegeți după mărime și nu folosiți chiloți sintetici. De asemenea, lenjeria intimă nu trebuie să strângă sau să strângă zona inghinală, ceea ce va cauza o circulație deficitară..
 • Începeți să mâncați conform tuturor regulilor, mâncați alimente prăjite și grase într-o cantitate minimă.

Cu un stil de viață sănătos, folosind prezervativul în timpul actului sexual și respectând regulile de igienă, riscul de acnee pe penis poate fi redus la minimum.

Autorul este Anna Mikhailova, dermatolog-cosmetolog din prima categorie, specialist al Academiei de Frumusețe Științifică. Mai ales pentru site-ul „Tratarea acneei”.

Cauze ale apariției, tipurilor și tratamentului acneei pe penis

Orice erupție pe organele genitale devine un motiv de îngrijorare. Coșurile de pe penis provoacă nu numai disconfort psihologic, ci aduc și disconfort fizic. Un bărbat poate prezenta mâncărimi și arsuri severe, precum și senzații dureroase într-un loc intim. Pentru a afla cauza exactă a acestui fenomen poate fi doar un medic care va diagnostica și va prescrie un tratament eficient.

Motivele apariției

Există două grupuri principale de cauze care contribuie la apariția erupțiilor cutanate. Acestea sunt împărțite în cele interne, care includ boli ale organelor interne și cele externe, adică cele care depind de factori externi. Primul grup include:

 • boli de natură neinfecțioasă, de exemplu, dermatită;
 • infecții cu transmitere sexuală (sifilis, gonoree);
 • tulburări hormonale. Sunt observate cel mai adesea în timpul adolescenței. Tinerii dezvoltă acnee datorită producției active de testosteron.
 • patologii care sunt asociate cu infecția fungică. Când sunt în contact cu pielea, acestea încep să se reproducă activ, ceea ce provoacă o erupție cutanată. Principalele boli includ candidoză și dermatomicoză;
 • boli, a căror dezvoltare este provocată de păduchii și căpușele pubiene. Nu sunt întotdeauna transmise sexual, este foarte posibil să vă infectați cu ele prin contactul cu o suprafață infectată, de exemplu, într-o saună.

Apariția coșurilor în zona intimă poate fi afectată de inflamația foliculilor de păr, precum și de acnee. De regulă, se află pe față, dar în cazuri rare poate apărea pe organele genitale..

Destul de des, bărbații tineri care au intrat în pubertate au umflături ale glandelor sebacee, drept urmare pot apărea coșuri albe asemănătoare coșurilor mici pe penis. Dacă un tânăr este sigur că nu s-a angajat în relații sexuale neprotejate, atunci nu ar trebui să vă fie frică de acest fenomen. Cu toate acestea, este încă necesar să consultați un urolog.

Printre motivele externe se numără:

 • Reacție alergică la produsele de igienă intimă, precum și la materialele din care a fost confecționată lenjeria sau prosopul;
 • Prezența microfisurilor care rezultă din frecarea sau iritarea pielii, în care se dezvoltă o infecție;
 • Nerespectarea regulilor de igienă personală. Neglijarea spălării zilnice sau folosirea produselor cosmetice de calitate scăzută pentru îngrijirea corpului va duce mai devreme sau mai târziu la numeroase acnee;
 • Dieta dezechilibrată. Un exces de alimente prăjite, afumate și grase din dietă poate provoca o scădere a imunității și apariția acneei în acest loc delicat..

Dacă apar coșuri roșii, roz, precum și neoplasme cu conținut purulent pe capul penisului, trebuie să contactați un specialist cu experiență cât mai curând posibil. Chiar și erupția aparent inofensivă a acneei poate provoca dezvoltarea unei patologii grave.

Natura erupției cutanate

Coșurile care apar pot varia ca mărime și culoare, pot arăta ca formațiuni uscate sau au o umplutură lichidă. Dar, de obicei, acestea sunt neoplasme cu caracter inflamator, care indică un proces patologic în corpul uman sau prezența unei boli cu transmitere sexuală.

Pe baza semnelor externe, experții află motivul prezumtiv al originii lor, precum și un posibil pericol pentru sănătate. Chiar și același tip de neoplasm poate indica patologii complet diferite..

Atunci când apare o erupție cutanată, majoritatea bărbaților sunt jenați să caute ajutor de la o unitate medicală, considerând că problema este delicată. Pacienții nu știu ce să facă cu o creștere a acneei și cum să amelioreze durerea. Nu vă auto-medicați, deoarece afecțiunea se poate agrava.

Acnee albă

Motivul principal pentru apariția lor este considerat nerespectarea regulilor de igienă. Erupțiile mici pot fi localizate nu numai pe penis și cap, ci și pe întreaga suprafață a scrotului. Acest tip de erupție cutanată este cel mai frecvent la sexul mai puternic. Uneori, rănile pot provoca mâncărime ușoară. Când apare o astfel de problemă și pentru a preveni inflamația, este necesar să se monitorizeze cu atenție igiena zonei intime. Dacă după 2 săptămâni acneea nu dispare singură, este mai bine să consultați un medic.

Al doilea factor care provoacă erupții albe este activitatea activă a glandelor sebacee. În majoritatea cazurilor, acest lucru se datorează dezechilibrelor hormonale. Apar umflături gălbui care acoperă suprafața trunchiului sau marginea inferioară a capului. Când fondul hormonal este restabilit, aceste creșteri inofensive dispar de la sine.

Dacă, după depilare, apare acnee albă sau roșie în zona inghinală, aceasta este o reacție a pielii la îndepărtarea mecanică a părului. Adesea acest tip de erupție provoacă mâncărime. De obicei, nu este necesar niciun tratament. La ras, se recomandă utilizarea unui gel special pentru igiena intimă, care are un efect antibacterian.

De asemenea, purtarea de lenjerie intimă strânsă din materiale sintetice provoacă spargeri. Aprovizionarea cu oxigen a organelor genitale scade. Medicii recomandă să purtați doar lenjerie intimă, la producția căreia au fost utilizate țesături naturale.

În plus, coșurile de natură purulentă se pot forma și ca urmare a unei boli infecțioase, de exemplu, herpesul genital și gonoreea. Astfel de formațiuni aduc de obicei senzații neplăcute proprietarilor lor:

 • descărcare din penis cu un miros specific;
 • durere în zona intimă și abdomenul inferior;
 • roșeață a capului și a penisului, formarea de umflături;
 • mâncărime și arsură.

O erupție de culoare carne poate fi cauzată de un proces malign. În acest caz, este necesară efectuarea unui examen histologic, care să dezvăluie o posibilă tumoare malignă..

Erupții apoase

În majoritatea cazurilor, cosurile de pe organele genitale, umplute cu un lichid galben sau transparent, se formează cu herpes genital în stadiul inițial al dezvoltării bolii. După un timp, veziculele încep să explodeze și provoacă dureri și mâncărimi insuportabile pacientului. În absența terapiei, febra și slăbiciunea generală se adaugă simptomelor externe..

De asemenea, o reacție similară poate fi observată la bărbații care sunt predispuși la manifestări alergice la lenjeria de corp sintetică și latex, precum și lubrifianții intimi. Alte semne indică alergii. Un bărbat se plânge de arsură și durere în perineu, umflături și roșeață în zona afectată, precum și apariția fisurilor în penis.

Un singur coș sau blister mare apare de obicei atunci când pielea inghinală și a penisului este rănită, de exemplu, ca urmare a frecării cu rufe sau a ciupirii pantalonilor cu un fermoar.

Erupție roșie

Formarea coșurilor roșii situate pe cap sau pe penis în sine, de regulă, indică prezența în organism a patologiei de natură fungică sau virală de origine. Poate fi, de asemenea, o boală venerică, în absența unui tratament adecvat, care să ducă la impotență și infertilitate..

Cele mai frecvente boli care provoacă apariția rănilor roșii:

 1. Herpes genital. Primele simptome externe ale patologiei sunt erupții cutanate mici, care în cele din urmă se transformă în acnee apoasă și sunt însoțite de roșeață, disconfort și mâncărime. Această infecție se transmite atât prin gospodărie, cât și sexual. În timp, coșurile se sparg și se transformă în răni deschise, apoi se vindecă. În absența tratamentului, se formează noi erupții cutanate în aceste locuri. Pacienții pot prezenta cistită sau uretrită.
 2. Candidoza. Boala se caracterizează prin formarea de mici răni roșii sau roșeață pe pielea zonei perineale. În plus, patologia este însoțită de mâncărime, arsură și descărcare albă din penis. Cel mai adesea, acneea apare în zona capului. Boala nu se manifestă mult timp. Stresul, schimbările climatice, hipotermia și scăderea sistemului imunitar pot provoca simptome de candidoză..
 3. Sifilis. Este considerată una dintre cele mai periculoase boli cu transmitere sexuală. În prima lună după infecție, bărbații se plâng de mici coșuri roșii pe cap, arborele penisului și inghinală. Leziunile sunt nedureroase și au margini dure. Apoi se măresc și se transformă în răni cu o suprafață lucioasă, care încep să se răspândească la picioare și la palme. O complicație a bolii este deteriorarea organelor interne și a sistemelor corpului..
 4. Gonoree. Perioada de incubație durează până la 10 zile, iar apoi apar primele simptome. Acestea includ formarea de mici umflături roșii pe cap, care provoacă mâncărime, umflarea penisului și durere la urinare. Din uretra iese o descărcare gălbuie cu miros neplăcut. După un timp, ulcerul se formează la locul acneei. În absența terapiei, este posibilă trecerea bolii la stadiul cronic. Corpul dezvoltă procese care duc la infertilitate, la deteriorarea organelor vizuale, precum și la articulații.

Apariția unui coș roșu mare poate însemna formarea unui furuncul. Localizarea sa obișnuită este inghinala și zona de sub cap. Simptomele paralele sunt considerate o creștere a temperaturii corpului și dureri intense la locul neoplasmului.

Punctele mici, roz pal pe piele, care sunt fulgi, indică afecțiuni ale pielii, cum ar fi dermatita și psoriazisul.

Metode de tratament

Dacă apare acnee sau erupție cutanată pe orice parte a zonei intime, nu puteți efectua singuri terapia. Singura decizie corectă în această situație ar fi contactarea unui urolog, dermatolog sau venerolog. Un medic calificat va efectua un examen, va afla natura patologiei și va prescrie tratamentul adecvat.

În funcție de motivele apariției acneei pe cap sau trunchiul penisului, este prescrisă o terapie diferită:

 • Bolile infecțioase necesită utilizarea medicamentelor antivirale sau antibacteriene pentru uz oral sau extern (herpes genital, papilomavirus).
 • Erupțiile cauzate de neglijarea igienei personale, purtarea lenjeriei de corp sintetice, dezechilibrului hormonal sau creșterea muncii glandelor sudoripare, nu sunt de obicei necesare pentru a fi tratate. Pentru a elimina acneea, ar trebui să monitorizați cu atenție puritatea corpului..
 • Patologiile de natură fungică (candidoză) sunt tratate cu injecții antifungice, precum și pastile și medicamente destinate terapiei externe - creme și unguente.
 • Reacțiile alergice care duc la formarea acneei pe penis sunt eliminate cu antihistaminice.

În plus, conform indicațiilor medicului curant, astfel de formațiuni sunt tratate cu agenți antiseptici. În psoriazis, virusul papilomului uman, pacienților li se prescriu medicamente imunostimulatoare generale și locale ca tratament suplimentar. O erupție virală care nu răspunde la tratament este de obicei îndepărtată chirurgical sau cu laser.

Cel mai mare pericol îl reprezintă acneea care a apărut din cauza dezvoltării cancerului. Acestea necesită cercetări amănunțite și utilizarea unui tratament complex, inclusiv chimioterapie.

Dacă apare o erupție pe organele genitale, bărbații trebuie să excludă actul sexual în timpul tratamentului. Dar, în cazuri extreme, puteți utiliza metode contraceptive de barieră. Pentru a ameliora simptomele, experții recomandă să faceți o baie caldă de 2 ori pe zi. În timpul scăldatului, trebuie să utilizați săpun sau gel antibacterian, iar apoi să tratați leziunile cu agenți antiseptici.

Cosuri pe penis: cosuri pe pielea penisului

La aproape fiecare întâlnire cu un urolog, medicul poate auzi o întrebare despre apariția acneei pe penis. Mai mult, astfel de erupții nu trebuie neapărat să vorbească despre vreo boală gravă. Pe de altă parte, o erupție pe penis poate fi, de asemenea, un semn al unei boli cu transmitere sexuală și există destule.

Acneea poate fi complet nedureroasă și poate da anumite senzații subiective, de exemplu, poate fi durere sau mâncărime. Acest tip de erupție, chiar și cu o dorință puternică, nu poate fi atribuit unui disconfort minor..

Dacă acneea duce la mâncărime și durere, acest lucru perturbă fluxul vieții intime, poate provoca unele disfuncții sexuale, până la disfuncții erectile. Să nu uităm de disconfortul psihologic, care poate duce la depresie. În general, acest tip de acnee nu poate fi subestimat..

Care sunt tipurile de acnee de pe penis

Coșurile de pe penis pot fi destul de variate atât în ​​ceea ce privește grila de dimensiuni, cât și în ceea ce privește culoarea. Cele mai frecvente cosuri sunt de culoare alb-roz, care practic nu provoacă niciun disconfort. Acest lucru este descris în detaliu în articolul despre cosurile albe..

Dacă cosurile sunt turnate aproape de baza penisului, atunci acest lucru poate fi direct legat de evoluția proceselor inflamatorii în foliculii de păr pubieni. În acest caz, cea mai frecventă infecție poate fi cauza inflamației. Acest tip de erupție cutanată se numește ostiofoliculită..

Apropo, în adolescență, la adolescenți, o astfel de erupție poate fi localizată chiar și pe capul penisului și, în acest caz, va fi pur și simplu asociată cu o furtună hormonală care are loc în adolescență în timpul pubertății..

Coșurile care sunt situate pe corpul penisului mai aproape de capul său sunt întotdeauna mai mici în dimensiune decât coșurile de la baza penisului.

Important! Dacă acneea nu dispare singură în decurs de două săptămâni și provoacă senzații dureroase cu disconfort și senzație de arsură și mâncărime, atunci trebuie să contactați un dermatolog.

Este interesant faptul că dacă acneea cu cap albicios este turnată pe penis, atunci nu este deloc nevoie de tratamentul lor, motivul apariției lor este în nerespectarea banală a normelor de igienă personală a organelor genitale..

Acneea poate fi, de asemenea, roșie și albă, apoasă, mică și mare, se poate revărsa pe preput și pe pielea penisului, pe cap. Este important să deosebim acneea de negii de pe penis, care au propriile simptome și pericole.

Cauzele acneei pe penis

Dacă mici coșuri albe sunt turnate pe penis, acestea pot fi considerate ca un semn de igienă insuficientă. Cu toate acestea, astfel de cosuri pot indica, de asemenea, că o boală infecțioasă începe să se dezvolte în organism..

De obicei, o astfel de erupție cutanată poate fi caracterizată prin următoarele simptome:

 • Erupțiile provoacă mâncărime și arsuri.
 • Există disconfort în zona penisului.
 • Puteți simți un sindrom de durere limpede atât la suprafața penisului, cât și la nivelul abdomenului inferior.

Toate aceste simptome indică în mod clar necesitatea imediată de a consulta un medic. Dacă testele nu evidențiază infecția, atunci cauza unei astfel de erupții poate fi la un iritant extern, în acest caz, la lenjeria de corp sintetică. Sinteticele provoacă adesea reacții alergice. Deci, trebuie doar să schimbați lenjeria de corp din sintetic în bumbac. Există o mulțime de informații despre acnee albă pe penis pe site-ul nostru și poate fi utilă pentru pacient.

Dacă acneea roșie este turnată pe penis, atunci acest lucru semnalează cel mai adesea că un bărbat a devenit proprietarul unei boli cu transmitere sexuală.

În primul rând, o astfel de acnee apare cu candidoză masculină. Cu această boală, nu numai acneea roșie poate fi găsită pe preput, ci și pete roșii mari. Boala se caracterizează printr-o descărcare brânză din uretra, care acoperă preputul și glandul penisului.

Dacă coșurile roșii seamănă cu coșurile apoase, atunci acesta este primul semn exterior al herpesului. Din păcate, herpesul genital nu poate fi vindecat complet, dar este necesar să înveți despre herpes cât mai mult posibil. Herpesul, după ce a pătruns în corpul uman, rămâne cu el pentru tot restul vieții sale, aflându-se într-o stare de hibernare. Activarea virusului are loc cu o scădere a imunității și cu o serie de alți factori. Rețineți că apariția acneei apoase cu herpes suspectat necesită atenție și tratament obligatoriu.

În general, acest tip de cosuri nu ar trebui să dispună un bărbat spre autodiagnostic, deoarece această abordare duce doar la complicații și, dacă există o boală de natură virală sau infecțioasă, atunci fără diagnostic, aceasta va continua să se dezvolte.

Uneori, erupțiile roșii pot fi confundate cu manifestarea papilomavirusului uman. Când apare un neg negru, acesta va trebui eliminat, deoarece prezența acestuia va duce nu numai la disconfort, ci și la faptul că omul va răspândi virusul.

O altă cauză periculoasă a unei erupții pe penis poate fi sifilisul. Pe lângă faptul că se caracterizează prin apariția șancrului și a ulcerelor, poate fi prezentat și sub formă de acnee roșie. Este important aici să nu confundați aceste manifestări cu chancroid..

De obicei, acneea roșie cu sifilis apare în primele trei luni după infecție și, dacă pur și simplu le ignorați în tot acest timp, atunci acestea intră în stadiul de erupții extinse care acoperă nu numai zona genitală, ci afectează și anusul, picioarele și palmele unei persoane..

Următorul motiv pentru apariția acneei roșii este ciuperca. Mai precis, este o infecție fungică a trichofitozei, în care coșurile mari roșii apar individual pe penis. Motivele dezvoltării acestei ciuperci sunt următoarele:

 • Transpirație excesivă.
 • Folosirea materialului sintetic în lenjeria de corp.
 • Respectați regulile igienei intime.
 • Obezitatea.
 • Dezvoltarea urticariei sau căldurii spinoase.

În plus, aspectul ciupercii poate fi direct legat de păduchii pubieni și de borrelioza transmisă de căpușe..

În plus față de toate motivele de mai sus, o erupție pe penis poate fi pur și simplu rezultatul unei alimentații necorespunzătoare. Astfel, pentru a identifica cu exactitate cauza, va trebui totuși să vizitați un dermatolog sau venerolog..

Tratamentul acneei peniene

Prima condiție pentru tratamentul unei erupții pe penis este întotdeauna un diagnostic precis, pe baza căruia pot fi dezvoltate regimuri de terapie. Abia după diagnostic puteți începe să prescrieți medicamente.

Dacă vorbim despre candidoză, atunci este suficient să luați un curs de medicamente antimicotice. Poate fi unguente și creme pentru uz extern. În acest ritm, tratamentul durează doar câteva zile și nu provoacă disconfort la pacient..

În ceea ce privește herpesul genital, atunci, așa cum am spus deja, nu poate fi vorba de o vindecare completă. În acest caz, vorbim doar despre un tratament care va ameliora simptomele, erupțiile cutanate și va transfera herpesul genital înapoi într-o stare latentă.

Tratamentul implică utilizarea medicamentelor antivirale, la care se pot adăuga medicamente imunomodulatoare. În plus, pacienții sunt sfătuiți să nu fie expuși riscului de hipotermie. Agenții antivirali locali pot fi folosiți și ca agenți suplimentari..

Important! În nici un caz nu este recomandat să vă ocupați de îndepărtarea acneei de pe penis, stoarceți-le. Acest lucru poate provoca răspândirea infecției în fluxul sanguin..

Dacă cauza erupției cutanate este cauzată de păduchii pubieni, atunci aceasta este cea mai simplă dintre toate bolile, cu care este foarte ușor de rezolvat. Există un număr mare de produse antiparazitare în vânzare. Mai mult, pentru distrugerea completă a paraziților, este suficientă chiar și o lubrifiere a zonei pubiene, după care acneea este pătată cu o soluție antiseptică. Ajunge.

Cu trichofitoză, acneea este tratată inițial folosind terapie antifungică. Dacă motivul este alergiile, atunci trebuie doar să utilizați antihistaminice. Odată cu transpirația crescută, va trebui să acordați mai multă atenție igienei.

Ce trebuie făcut dacă apare acnee pe penis

Cosurile de pe penis sunt adesea motivul pentru care barbatii se prezinta la medic..

Aceste erupții fac să se suspecteze cea mai gravă, unele boli infecțioase grave, dar de fapt sunt adesea complet inofensive..

Să încercăm să ne dăm seama când să tragem alarma și ce să facem dacă un bărbat a observat cosuri pe organele genitale.

 • Toate informațiile de pe site au doar scop informativ și NU SUNT UN ghid de acțiune!
 • Doar un DOCTOR poate furniza un DIAGNOSTIC EXACT!
 • Vă rugăm să nu vă automedicați, ci să vă programați cu un specialist!
 • Sănătate pentru tine și pentru cei dragi!

Caracteristici:

Prin acnee, ne referim de obicei la orice erupție pe piele care seamănă cu umflături..

Cu toate acestea, pot fi albicioase sau roșii, dure sau apoase..

Acneea nu are limite de distribuție pe pielea umană, iar zona genitală externă nu face excepție..

Acneea penisului poate apărea atât la baza acestuia, cât și pe corpul penisului și chiar pe cap.

Foto: mică erupție pe cap

 • De obicei, acestea sunt elemente mici, pot fi mai mari dacă sunt situate mai aproape de partea pubiană a corpului.
 • De asemenea, acneea acoperă rar dens întreaga piele a penisului, de obicei grupuri de 3-5 bucăți.

Apariția erupțiilor pe penis este destul de clară despre motivul apariției lor, dar nu este surprinzător faptul că acneea care apare îi face pe bărbați să fie anxioși..

De obicei, o consultație cu un medic pune rapid totul la punct..

Soiuri

Coșurile de pe penis pot fi roșii (cu semne de inflamație) sau albe. Acneea albă se numește așa din cauza capului albicios care pătrunde prin stratul de piele.

De obicei sunt în siguranță, dar ar trebui să aruncați o privire atentă la aspectul lor..

roșu

Acneea roșie este adesea însoțită de simptome suplimentare - mâncărime, arsură, durere.

Acest lucru se datorează unui proces inflamator care începe să se dezvolte în conductele glandelor sebacee sau straturile superioare ale pielii..

Nu toate prezintă un pericol pentru sănătate, dar ar trebui luate în serios..

 • Erupțiile roșii de la baza penisului apar ca o reacție la supraîncălzire sau igienă deficitară. Este suficient să transpiri mult și să nu te speli la timp pentru ca astfel de coșuri să pună partea pubiană și pielea penisului. Acestea nu reprezintă o amenințare pentru sănătate, dar igiena ar trebui consolidată.
 • Un cos mare roșu - un furuncul - poate apărea la baza penisului sau chiar sub piele. Provoacă durere, temperatura corpului poate crește, iar ganglionii limfatici inghinali pot crește. Ar trebui să consultați imediat un medic, deoarece într-o stare neglijată, astfel de elemente sunt îndepărtate chirurgical.
 • Alte erupții roșii de diferite tipuri (pete, apos, ulcer, elemente inflamate separate) sunt de obicei simptome ale infecțiilor fungice sau virale. Astfel se pot manifesta bolile cu transmitere sexuală. În acest caz, este necesară consultarea medicului.

alb

Coșurile albe de pe penis nu ar trebui, de obicei, să fie un motiv de îngrijorare.

Arată ca niște noduli mici de culoarea pielii sau puțin mai ușori.

Foto: mici erupții albe

 • Majoritatea apar din cauza unui blocaj al glandelor sebacee. În acest caz, pielea penisului se acoperă cu mici umflături. Această afecțiune nu provoacă niciun disconfort bărbatului, iar coșurile dispar în timp, menținând în același timp un nivel suficient de curățenie a penisului.
 • Chisturile sebacee pot apărea și pe pielea penisului. Motivul lor se află și în blocarea glandelor sebacee, doar secretul lor se acumulează în cantități mari și devine dens. În acest caz, tuberculul are o nuanță gălbuie. Aceste chisturi sunt, de asemenea, inofensive și sigure. În cazuri rare, acestea se pot inflama sau crește în dimensiune, apoi trebuie să vizitați un medic.
 • La adolescenți, o erupție albicioasă poate apărea pe penisul glandului sub piele care îl acoperă. Ele apar într-o perioadă de schimbări hormonale rapide și sunt asociate cu dezvoltarea activă a glandelor, care în viitor vor secreta lubrifiant pentru corola capului. Uneori, aceste coșuri rămân pe viață, dar nu interferează cu actul sexual sau provoacă alte inconveniente..
 • Un cos purulent alb la baza părului indică inflamația foliculului. Acest lucru se poate întâmpla din cauza igienei precare sau a îndepărtării mecanice a părului.
 • Micile creșteri dense care pot apărea pe capul penisului vor fi deja un motiv serios pentru a consulta un medic. Au un vârf ascuțit sau chiar mai multe dintre ele. Așa se poate manifesta o boală cu transmitere sexuală - negii genitali. Acestea cauzează disconfort în timpul actului sexual și este periculos să le lăsați nesupravegheate..

Video: „Herpes genital”

Locații de localizare

Coșurile pot apărea pe orice parte a penisului.

Cele mai mari sunt situate mai aproape de bază, pe cap sunt de obicei mici.

Există un număr mic de fire de păr pe piele care acoperă penisul, astfel încât acneea poate apărea aici din aceleași motive ca și în restul corpului - blocarea glandelor sebacee, inflamația foliculului de păr.

Pe cap

Acneea albă și roșie pe capul penisului poate apărea cu același grad de probabilitate.

Dar aici ar trebui să le acordați o atenție specială..

Și dacă un cos alb sub preput poate fi în continuare sigur, atunci roșu este probabil o problemă serioasă..

Creșterile elastice, verucile genitale, de asemenea, apar în primul rând pe capul penisului, în apropierea uretrei.

O erupție pe cap este de obicei inconfortabilă, deoarece există mult mai multe terminații nervoase aici decât în ​​cealaltă parte a penisului. Acesta este un motiv obișnuit pentru bărbați să meargă la medic..

Cosuri pe penis

Acneea pe penis este o formațiune inflamatorie de formă rotundă sau neregulată, care iese deasupra suprafeței pielii, cu o etiologie diferită de apariție. Pot avea o structură, un tip și simptome însoțitoare diferite. Pentru a afla cauza și a scăpa de o astfel de patologie, este suficient să contactați un specialist îngust, să faceți un examen și să treceți testele. Acest lucru va ajuta la stabilirea unui diagnostic precis și la tratamentul necesar..

Principalele cauze ale acneei pe penis

Apariția acneei pe penis este un semnal alarmant pentru un bărbat și un motiv pentru a consulta un medic cât mai curând posibil. Orice formațiuni de pe penis indică stări patologice în sistemul genito-urinar și necesită consultarea cu un urolog sau venerolog. Etiologia erupțiilor cutanate poate fi foarte diferită:

 • Nerespectarea regulilor de igienă personală.
 • Lenjerie intimă strânsă.
 • Tulburări hormonale.
 • Boli cu transmitere sexuala.
 • Boli virale.
 • Infectie cu bacterii.
 • Leziuni fungice.
 • Reactii alergice.
 • Boli oncologice.

Această problemă poate apărea în copilărie, adolescență și maturitate. Pe baza apariției acneei, a conținutului acestora, a localizării pe penis, precum și a altor simptome caracteristice, medicul poate pune un diagnostic prezumtiv.

Coșurile de pe penis cauzează adesea disconfort unui bărbat, atât fizic, cât și psihologic. Acest lucru interferează cu o viață sexuală activă și provoacă îngrijorare pentru sănătatea dumneavoastră. Mulți se rușinează de problema lor și merg la medic într-o stare deja neglijată.

Care sunt acneea penisului

În funcție de cauza acneei la nivelul organului genital masculin, erupția cutanată poate avea o culoare, tip, dimensiune și conținut diferite. Cel mai adesea acestea sunt cosuri albe, roșii sau transparente, care pot aduce disconfort sau, dimpotrivă, nu provoacă niciun inconvenient..

Acnee albă pe penis

Aceasta este cea mai frecventă plângere la bărbații de toate vârstele. Cea mai frecventă cauză de mici umflături albe este igiena personală deficitară. În acest caz, ele pot fi localizate pe toată lungimea penisului, pe cap și pe scrot. Această afecțiune nu necesită tratament, dar nici nu poate fi declanșată, deoarece dezvoltarea microflorei patogene într-un mediu confortabil pentru aceasta poate provoca inflamații și disconfort suplimentare..

Următoarea cauză sigură a acneei este granulele Fordyce sau papulele perlate. Acestea sunt chisturi mici, de culoare deschisă sau gălbuie, care ies ușor deasupra suprafeței pielii penisului sau la marginea inferioară a glandului. Sunt absolut inofensive și apar din cauza muncii excesive a glandelor sebacee, de obicei acest lucru apare pe fondul unui val hormonal la adolescenți în timpul pubertății.

Coșurile albe la baza firelor de păr de pe pubis, scrot și penis sunt foliculită. Apare în timpul epilării mecanice și este o variantă normală. Acneea nu necesită tratament, dar este mai bine să folosiți geluri de igienă intimă masculine cu o compoziție bactericidă.

Dacă un bărbat poartă lenjerie de corp sintetică, atunci apariția acneei cu conținut purulent este un simptom al unei reacții alergice. Și dacă lenjeria este strânsă, atunci o scădere a aportului de oxigen creează un mediu favorabil dezvoltării agenților patogeni, care poate provoca și erupții cutanate. Pentru a rezolva această problemă, trebuie doar să purtați lenjerie intimă din bumbac..

Cu toate acestea, acneea albă poate apărea și din motive mai grave. Acneea purulentă a penisului este caracteristică herpesului, gonoreei, candidozei și a altor boli cu transmitere sexuală. De obicei, o astfel de acnee provoacă o mulțime de senzații neplăcute pentru un bărbat și are simptome însoțitoare:

 • durere;
 • mâncărime;
 • ardere;
 • descărcare neobișnuită din uretra;
 • miros neplăcut de descărcare;
 • umflarea și roșeața țesuturilor;
 • durere la nivelul abdomenului inferior;
 • disconfort după actul sexual.

Oncologia poate provoca, de asemenea, acnee albă pe penis, caz în care medicul trebuie să trimită pacientul pentru examinare histologică.

Dacă acneea nu dispare în decurs de două săptămâni, numărul sau dimensiunea lor crește, acestea încep să se răspândească pe tot corpul sau au semne de boli cu transmitere sexuală, dar trebuie să contactați imediat un venerolog sau urolog..

Blistere pe penis

Cel mai adesea, vezicule pe penis sunt un semn de herpes genital chiar la debutul bolii, atunci când conținutul cosului este umplut cu un lichid transparent sau gălbui. O astfel de acnee poate fi localizată de-a lungul întregii lungimi a penisului, pe cap, scrot sau în zona anală, de obicei sunt nedureroase, dar atunci când se sparg, provoacă mâncărimi și arsuri. Aceste simptome sunt combinate cu o senzație de oboseală și febră..

Balanita alergică determină formarea de vezicule de lichid pe piele. Aceasta ar putea fi o reacție la latexul din care sunt fabricate prezervativele sau la diferiți lubrifianți. Această afecțiune este însoțită de alte simptome: roșeață, umflături și fisuri în penis, durere și arsură..

Un singur blister poate apărea atunci când pielea delicată a penisului este ciupită, cum ar fi un fermoar din pantaloni sau blugi..

Acnee roșie pe penis

Multe boli de natură virală și fungică determină formarea acneei roșii pe penis. Adesea acestea sunt boli cu transmitere sexuală, care, în absența unui tratament adecvat, pot duce la afectarea funcției sexuale, impotență și chiar infertilitate:

 • Herpes. La un anumit stadiu al herpesului genital, puteți găsi răni mâncărime roșii care cauzează o mulțime de inconveniente pacientului. Lipsa tratamentului poate provoca cistita și uretrita.
 • Candidoza este, de asemenea, însoțită de mici erupții roșii sau pete roșii. De asemenea, se caracterizează prin descărcare brânză abundentă din uretra și mâncărime severă..
 • Sifilis. Răniile roșii strălucitoare cu o suprafață netedă strălucitoare sunt un semn clar al acestei boli cu transmitere sexuală. Dacă aveți o astfel de educație, trebuie să contactați imediat un venerolog.
 • Gonoreea, ureaplasmoza, micoplasmoza, trichomoniaza și chlamydia sunt boli infecțioase care se manifestă ca acnee roșie pe penis. Sunt însoțite de descărcare specifică din uretra, un miros neplăcut de descărcare, durere și senzație de arsură la urinare.
 • Molluscum contagiosum este o boală virală care determină formarea de papule roșii cu o fosă în interior.
 • Tricofitoza este o infecție fungică a pielii penisului care rezultă din purtarea de lenjerie de corp sintetică strânsă și igiena necorespunzătoare a organelor genitale.
 • Papilomavirus uman. Coșurile arată ca niște formațiuni roz, ascuțite, care pot fi unice sau se pot îmbina în „piepteni de cocoș”.
 • Psoriazisul poate apărea și sub formă de erupții sau pete roșii..
 • Balanita și balanopostita. Aceasta este o inflamație a penisului datorită influenței diferiților agenți externi. Însoțit de erupții cutanate roșii pe penisul glandului, hiperemie și umflături.
 • Mușcăturile de păduchi pubian lasă umflături roșii în zona pubiană.
 • Leziuni cutanate de cancer.

Această lungă listă poate fi continuată cu multe alte boli. Procesele patologice care determină formarea acneei roșii pe penis au diferite scheme de tratament. Prin urmare, numai un venerolog sau un dermatolog poate prescrie o terapie adecvată după examinarea rezultatelor testului..

Tratamentul acneei peniene

Nu ar trebui să tratați niciodată acneea peniană pe cont propriu. Acest lucru poate provoca probleme și mai grave, inclusiv impotența sau infertilitatea. Singura soluție corectă este să contactați un specialist. În funcție de originea acneei, un urolog, venerolog sau dermatolog poate face față problemei. Etiologia formațiunilor se află în timpul diagnosticului cu normă întreagă și este susținută de teste de laborator.

Din ce motiv a cauzat apariția erupțiilor cutanate, este prescrisă diverse terapii medicamentoase:

 • Pentru leziunile infecțioase, medicamentele antibacteriene sau antivirale sunt prescrise intern sau extern.
 • Bolile fungice necesită terapie antifungică sub formă de tablete sau unguente.
 • Acneea cauzată de igiena personală deficitară și purtarea lenjeriei greșite nu trebuie tratată. Dar ar trebui să fii mai atent la toaleta organelor genitale..
 • Reacțiile alergice care provoacă acnee pe penis sunt tratate cu antihistaminice.
 • Acneea cu etiologie diferită poate fi tratată cu soluții antiseptice sau dezinfectante sau cu unguente (fucorcin, verde strălucitor).
 • Erupțiile care apar din cauza cancerului necesită o cercetare atentă și un tratament suplimentar cu chimioterapie.

Tratamentul complex cu medicamente care cresc imunitatea, probioticele și alte medicamente este adesea prescris. Unele formațiuni sunt îndepărtate chirurgical, cu laser, criocongelare sau alte metode moderne.

Cu siguranță nu merită să te lupți singur cu erupții pe penis, în special cu remedii populare și medicină alternativă. Organul genital este doar o manifestare externă a bolii care circulă în organism. Bolile cu transmitere sexuală pot provoca probleme cu potența și spermatogeneza, privând un bărbat de plăcerea de a face sex și de a avea copii. Referindu-se la timp la un specialist, un bărbat asigură sănătatea corpului său. Cu toate acestea, este întotdeauna mai bine să preveniți dezvoltarea bolii decât să o tratați..