loader

"Chloe": instrucțiuni de utilizare, recenzii ale medicilor și femeilor, analogi, fotografii

Funcția de fertilitate a unei femei îi amintește în mod constant de metodele contraceptive. La urma urmei, sarcinile nedorite afectează atât sănătatea fizică, cât și cea psihologică. Adesea femeia se gândește la metodele de protecție, alegând pentru ea cea mai confortabilă și mai sigură.

Importanța unei planificări familiale adecvate

Desigur, în timpurile moderne, relațiile libere se datorează maturizării timpurii a adolescenților, atât din punct de vedere fizic, cât și psihologic, astfel încât relațiile intime timpurii sunt un fapt al zilelor noastre. Majoritatea acestei probleme, chiar și cu multe tipuri de contracepție, este neglijentă. Dar ce putem spune despre tineri, când chiar și femeile mature își acordă puțină atenție sănătății lor! În ciuda cât de periculos este avortul pentru funcționarea corpului, mulți greșesc după greșeală. Ca urmare - infertilitate, tulburări psihologice și o grămadă de boli feminine.

Mini-băutură modernă: toate avantajele și dezavantajele

Deci, contraceptivele orale sunt pilule contraceptive hormonale. Cel mai adesea se numesc așa: mini-băut. Un blister de astfel de pastile poate conține pastile de la 21 la 28 de bucăți. Se iau pe rând până când ambalajul se termină. Adesea aportul începe în prima zi a ciclului menstrual. Dacă pachetul conține 21 de pastile, atunci se ia o pauză de șapte zile (în această perioadă, începe menstruația), dacă 28, nu se ia nici o pauză.

Mini-pastilele trebuie luate o dată pe zi în același timp. Este necesar să se monitorizeze îndeaproape acest lucru, deoarece întârzierea timp de câteva ore este plină de o slăbire a efectului contraceptiv al medicamentelor.

Multe femei folosesc astăzi mini-băuturi precum „Logest”, „Janine”, „Charosetta”, „Laktinet”, „Chloe”. Să ne oprim mai detaliat asupra ultimului contraceptiv. Mai mult, instrucțiunea recomandă utilizarea acestuia nu numai pentru contracepție pentru preparatul „Chloe”. Luați în considerare toate proprietățile acestui instrument.

Preparat combinat "Chloe": instrucțiuni de utilizare

Deci, acesta este un contraceptiv hormonal modern cu doze mici, care suprimă producția activă de androgeni în corpul feminin. Acestea din urmă contribuie la creșterea crescută a părului pe corpul femeii. Multe femei se confruntă cu această problemă. În limbajul medical profesional, acest fenomen sau dezechilibru hormonal fiziologic se numește hirsutism..

De asemenea, mini-a băut „Chloe” (recenziile femeilor confirmă acest lucru) reduc apariția acneei, acneei, reduc activitatea glandelor sebacee de pe față. Acest lucru face pielea mult mai curată și mai fină. Deci, acesta nu este doar un „Chloe” contraceptiv, a cărui instrucțiune este mai specifică despre proprietățile contraceptive, ci și un medicament care tratează menstruația dureroasă, un eșec al ciclului menstrual. Adesea aceste mini-pastile sunt prescrise pentru anemia cu deficit de fier..

Medicamentul "Chloe", instrucțiunile de utilizare (fotografia de mai jos) include aceste informații, este disponibil sub formă de tablete multicolore.

Comprimatele albe conțin lactoză monohidrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, amidon carboximetil de sodiu, oxid de aluminiu coloidal.

Tabletele portocalii plus componentele de mai sus includ acetat de ciproteronă 2 mg și etinilestradiol 0,035 mg.

Acetat de ciproceronă care afectează pozitiv nivelul hormonal prin inhibarea creșterii părului în exces, lucru abundent al glandelor sebacee.

Toate componentele combinate ale medicamentului "Chloe" (instrucțiunile de utilizare indică acest fapt) asigură inhibarea procesului de ovulație, cresc vâscozitatea mucusului intrauterin și tubar, ceea ce previne efectiv intrarea liberă a spermatozoizilor în cavitatea genitală. Acest contraceptiv nu este lipsit de dezavantajele sale, prin urmare este prescris doar de către medicul ginecolog curant.

Deoarece instrucțiunile nu sunt prea detaliate pentru pregătirea „Chloe”, recenziile multor femei se concentrează adesea pe regulile de admitere. Un interes deosebit este întrebarea ce trebuie făcut dacă pilula este luată târziu. Deci, aceste mini-pastile sunt luate din prima zi a ciclului menstrual. Încep să ia cu pastile albe, după ce termină se duc la portocaliu. Când ambalajul s-a terminat, porniți altul fără întrerupere. Și așa continuă până când femeia scapă de hirsutism, piele grasă și seboree. Durata tratamentului cu acest medicament este de trei până la patru luni. Dacă proprietățile contraceptive se potrivesc femeii, starea de sănătate este excelentă, ea poate fi protejată prin acest remediu pentru o perioadă de timp suficient de lungă.

Opiniile femeilor cu privire la orele de băut mini-Chloe sunt foarte contradictorii; recenziile ginecologilor recomandă să facă acest lucru înainte de culcare. Dimineața, în agitație, este întotdeauna ușor să ratezi momentul recepției, în timpul zilei există și multe distrageri, dar acasă înainte de culcare este cel mai confortabil moment pentru a te concentra asupra ta personal.

Dacă medicamentul este prescris pentru prima dată și nu a mai fost utilizat niciun alt contraceptiv, atunci trebuie luat din prima zi a menstruației. Se întâmplă ca comprimatele „Chloe” să fie luate după terminarea perioadei, caz în care ar trebui să utilizați prezervative suplimentare timp de două săptămâni..

În general, recepția nu ridică nicio întrebare semnificativă. Totul este destul de simplu - beți zilnic, în același timp, nu săriți să luați pastile, începeți cu pastile albe, apoi treceți la pastile portocalii, când se epuizează - începeți să beți un nou pachet de mini-pastile. Iată o instrucțiune destul de clară și scurtă pentru pregătirea „Chloe”.

Femeile cu experiență, care au ales de mult timp o metodă convenabilă de contracepție, care iau zilnic pilule contraceptive, sunt obișnuite cu autoorganizarea și nu uită de protecția eficientă a corpului lor. Această metodă este ideală pentru cuplurile căsătorite atunci când partenerul sexual nu se schimbă și există garanția că este sănătos..

Proprietatea pozitivă a medicamentului

La persoanele mai tinere, uitarea joacă adesea o glumă crudă. Instrucțiunile de utilizare avertizează despre controlul strict al consumului de pilule. Anularea admiterii este recomandată dacă sarcina a început deja sau dacă este diagnosticată dezvoltarea fetală ectopică.

Pastilele bicolore sunt foarte convenabile. Recepția continuă a acestora vă permite să începeți al doilea pachet la timp și să nu vă faceți griji dacă luați prima pastilă din pachetul următor cu întârziere. Această metodă convențională de contracepție este foarte populară la femei, mai ales că este cea mai accesibilă și extrem de eficientă, dacă totul se face așa cum recomandă instrucțiunile de utilizare medicamentului „Chloe”..

Recenziile multor femei includ informații că, în etapele inițiale ale utilizării contraceptivelor, pot apărea unele simptome neplăcute. Dacă acestea nu sunt prea pronunțate, puteți continua să utilizați produsul, dar dacă medicamentul vă afectează în mod negativ bunăstarea, acesta îl refuză. Un ginecolog ar trebui, de asemenea, să prescrie un alt contraceptiv.

Blisterul pentru pilule contraceptive este invizibil și se potrivește în buzunarul chiar și al celei mai mici posete pentru femei.

Caracteristici ale administrării de mini-pastile contraceptive

Dacă medicamentul este utilizat pentru prima dată, atunci efectul său contraceptiv complet, aproape de sută la sută, începe la șapte zile după prima pastilă luată. Prin urmare, ar trebui să utilizați și o metodă de protecție suplimentară în prima săptămână..

Primele zile de internare pot fi supărătoare cu supărări intestinale, greață și chiar vărsături. Dacă s-au făcut greșeli în timpul recepției (pilula nu a fost băută la timp) și nu există perioade timp de două luni, trebuie efectuat un test de sarcină.

Tratamentul anomaliilor hormonale și fiziologice feminine cu ajutorul mini-băuturii Chloe durează trei până la patru luni. Aceasta este singura modalitate de a obține rezultate pozitive..

La ce ar trebui să fii atent?

Deci, în primul rând, instrucțiunea „Chloe” (și analogii acesteia) recomandă administrarea acestuia strict fără goluri pentru a obține un grad ridicat de protecție la nivel hormonal..

În al doilea rând, semnele unei stări de sănătate precare pot fi temporare la începutul aportului..

În al treilea rând, dacă efectele secundare sunt pronunțate, acestea refuză mini-pilula și, împreună cu ginecologul, aleg un alt medicament eficient.

Nu uitați că contraceptivele orale sunt prescrise femeilor care au deja copii. Nu este de dorit ca cei care nu au născut să folosească acest remediu ca contraceptiv.

Dacă doriți să rămâneți gravidă, ei refuză medicamentul. Restabilirea fertilității are loc în timpul pauzei de trei luni de la administrarea pilulelor contraceptive.

Medicamentul în cauză este conceput pentru contracepție și tratament numai pentru femei.

Contraindicații pentru administrarea contraceptivului "Chloe"

În ciuda eficienței și comodității de a lua mini-pastile, acestea nu sunt potrivite pentru toate femeile. Contraceptivul "Chloe" (instrucțiuni, recenziile medicilor se concentrează asupra acestui lucru) nu este recomandat în următoarele cazuri:

 • dacă este diagnosticată tromboza venoasă sau arterială;
 • dacă o femeie a suferit un atac de cord;
 • dacă există angină pectorală regulată;
 • este inacceptabil să luați pastile contraceptive în cazurile de diabet zaharat;
 • pentru migrene și tulburări neurologice, mini-pastilele nu sunt recomandate;
 • dacă o femeie are boli de ficat, inclusiv tumori;
 • dacă există formațiuni maligne în zona genitală și în sân;
 • dacă este diagnosticată sângerare vaginală frecventă;
 • nu este de dorit să luați aceste mini-băuturi atunci când alăptați;
 • nu este recomandat să luați pastile în timpul sarcinii.

O listă impresionantă și serioasă a afecțiunilor pentru care este contraindicat un contraceptiv conține instrucțiuni de utilizare pentru medicamentul "Chloe". Efectele secundare sunt, de asemenea, una dintre secțiunile care nu trebuie trecute cu vederea..

Reacții adverse posibile atunci când luați mini-pastile

La fel ca orice medicament, pastilele anticoncepționale Chloe (instrucțiunile de utilizare, recenziile medicilor confirmă acest lucru) nu sunt lipsite de proprietăți pentru a provoca sănătate precară. Principalele efecte secundare înregistrate de la internare includ greață, vărsături, diaree, tensiune și durere în zona pieptului, o creștere a volumului mameloanelor, descărcarea mamelonului de la acestea, dureri de cap, depresie, erupții cutanate alergice, intoleranță la lentilele de contact, retenție de lichide în corp manifestată prin edem.

Opinia expertului

Înainte de a începe să utilizați mini-pastile, trebuie să vă consultați cu medicul ginecolog pe care îl vedeți. La urma urmei, eficacitatea acțiunii lor depinde nu numai de componentele constitutive, ci și de multe procese fiziologice ale corpului feminin.

Dacă evaluați eficacitatea mini-băuturii, atunci ar trebui să luați în considerare numai recenziile profesionale ale medicamentului "Chloe" medicii. Este datoria lor de a identifica avantajele și dezavantajele, deoarece mulți ani de practică și observații dau naștere la concluzii constructive și recomandări pentru cel mai eficient tratament.

Dacă nu luați în considerare toate contraindicațiile atunci când luați, puteți provoca daune grave sănătății dumneavoastră. Acest contraceptiv este evaluat de medici ca o metodă de încredere care ajută la scăderea multor probleme de sănătate ale femeilor. Numai aici este numit după o examinare amănunțită a pacientului. Pentru cei mai mulți, este ideal pentru protejarea împotriva sarcinilor nedorite..

Medicamentul "Chloe": recenzii ale femeilor

Alegând personal un contraceptiv, mulți se consultă nu cu un medic, ci cu prietenii sau farmaciștii. Dar nu puteți prescrie mini-pastile pe cont propriu, așa cum spune instrucțiunile pentru prepararea „Chloe”. Recenziile femeilor despre aceste pastile sunt în mare parte pozitive. Atunci când luați mini-pastilele descrise, trebuie să fiți monitorizat în mod regulat de către un medic și să nu păstrați secretele afecțiunile sau întreruperile manifestate cu ciclul menstrual. Dacă medicamentul nu este adecvat, atunci medicul face ajustări și selectează un mijloc diferit, mai blând de contracepție fiabilă pentru corpul feminin.

Mini-băutura Chloe este o protecție fiabilă pentru multe reprezentante feminine, oferind sănătate fizică și pace morală. Medicamentul este vândut în farmacii cu prescripție medicală. Dacă doriți să obțineți efectul maxim din contraceptiv - consultarea și examinarea unui medic nu vă vor interfera, dar vă vor ajuta să faceți alegerea corectă și să vă aflați întotdeauna într-o formă fizică excelentă..

Mini-pastilele Chloe sunt produse în Franța de laboratorul Macors sau în Republica Cehă de Zentiva. Calitatea lor a fost dovedită de mulți ani de utilizare în practica medicală. Costul unui pachet al acestui contraceptiv este în medie de 700 de ruble. După cum puteți vedea, medicamentul nu este ieftin, dar eficiența sa ridicată îi determină pe mulți specialiști să îl prescrie femeilor..

Mini-băuturile moderne au permis sexului frumos să se gândească mai puțin la consecințele nefaste ale relațiilor intime. Încă o dată, ne concentrăm asupra faptului că contraceptivele orale nu protejează împotriva infecțiilor cu infecții cu transmitere sexuală. Prin urmare, ele sunt mai des utilizate de cuplurile căsătorite atunci când partenerul este unul, de încredere și sănătos..

Desigur, aceste mini-băuturi sunt, fără îndoială, o protecție fiabilă a corpului feminin la nivel fiziologic, dar numai dacă respectați toate regulile de administrare a acestora. Contraceptivele orale nu afectează creșterea în greutate a unei femei, nu sunt prescrise până la prima naștere și nu sunt prescrise persoanelor cu vârsta peste patruzeci de ani.

Contraceptivul Chloe vă permite să abordați corect problema planificării familiei și puteți oricând să reluați fertilitatea dacă doriți. Acest medicament nu poate fi numit cel mai eficient. Astăzi, o gamă largă de contraceptive orale sunt oferite în farmacii. Corpul fiecărei femei este individual, prin urmare, opțiunea ideală este selectată pentru fiecare dintre ele, analizând imaginea generală a sănătății sale.

Analogii contraceptivului „Chloe” sunt mini-pastilele „Erica-35”, „Diane-35” și „Bellune-35”. Aceste contraceptive sunt, de asemenea, prescrise doar de un medic după o examinare amănunțită și examinarea corpului feminin..

Dacă sunteți în căutarea unei metode eficiente și convenabile de protecție împotriva sarcinii nedorite, acordați-vă atenția „Chloe”.

Recenzii ale pastilelor contraceptive Chloe ale medicilor

Chloe: 1 recenzie a medicului, 9 recenzii ale pacienților, instrucțiuni de utilizare, analogi, infografii, 1 formă de eliberare.

Recenzii ale medicilor despre Chloe

Evaluare 3,8 / 5
Eficienţă
Calitatea prețului
Efecte secundare

Acetatul de ciproteronă, care face parte din acest contraceptiv, este unul dintre cei mai eficienți antiandrogeni cu un puternic efect cosmetic. Se utilizează pentru acnee, hirsutism și alopecie androgenă, efect maxim după 12 luni de utilizare, minim - după 3 luni.

Recenzii despre pacientul Chloe

Am început să beau „Chloe”, imediat mi-a început o erupție pe toată fața, pieptul mă doare ireal, sângele se întâmplă de 3 săptămâni. Nu vă sfătuiesc.

Ginecologul m-a sfătuit să folosesc pilulele contraceptive Chloe, întrucât la programarea medicului, am împărtășit problema creșterii excesive a părului după sarcină și naștere. Am mai luat și contraceptive orale, confruntate cu diverse efecte secundare. Dar acest medicament mi-a schimbat părerea: starea pielii s-a îmbunătățit, zilele critice au devenit absolut nedureroase, nu m-am îngrășat în exces. Mi-am amintit despre problema mea inițială un an mai târziu. Observ că creșterea părului în locuri nedorite este nesemnificativă, dar sa oprit.

Aceste pastile mi-au fost prescrise de un ginecolog din cauza perturbărilor hormonale din organism. Acestea. Le-am achiziționat inițial pentru tratament, nu ca contraceptiv. Ambalajul este conceput pentru un aport zilnic lunar. Blisterul cu tablete în sine are o cantitate convenabilă cu zilele săptămânii pentru ușurință în utilizare. Comprimatele pentru administrare în timpul menstruației au o culoare diferită. Când luați pastile hormonale, în primul rând, pielea a devenit mai bună! Am uitat deloc de orice inflamație. Ca contraceptiv, soțul meu și cu mine am încercat să nu verificăm)) Contactul sexual a fost întrerupt. Apropo, un alt plus. Dacă doriți, puteți „împinge” ușor data sosirii menstruației cu câteva zile. Foarte convenabil, mai ales când pleci în vacanță. Am folosit „Chloe” timp de 2 ani, nu am luat pauze. Exact această perioadă a fost prescrisă de medic. Nu s-a observat nicio creștere în greutate. Apropo, cu alegerea corectă a medicamentelor, nu ar trebui să apară probleme cu creșterea în greutate. Vreau să menționez că astfel de medicamente pot fi selectate numai de un medic, după ce ți-ai primit testele.

Ginecologul meu mi-a prescris medicamentul „Chloe” pentru erupții cutanate, suferind încă din adolescență. Ciclul a fost bine. Dar nu mi s-a potrivit. Problema acneei aproape a câștigat, dar din punct de vedere emoțional, totul a devenit rău. Brusc schimbări de dispoziție, a început irascibilitatea, am încetat să mă recunosc. Și apoi mi-am dat seama că totul era din drog. Hormoni, ce să mai spun. Se pare că și „Chloe” nu mi s-a potrivit, deoarece medicul nu a prescris corect medicamentul. Nimeni nu m-a trimis la teste. Se pare că toți medicii ginecologi recomandați prin tastare. „Chloe” nu mi s-a potrivit și nu mi-a plăcut!

Medicul a sfătuit să ia două medicamente "Chloe", pentru contracepție și îmbunătățirea stării pielii feței. Înainte de asta aveam experiență cu alte contraceptive orale, totul era întotdeauna minunat. Așa că am început să beau „Chloe” fără nici o umbră de îndoială. Dar se pare că acest medicament nu mi s-a potrivit deloc. Starea pielii s-a deteriorat foarte mult, există o mulțime de acnee inflamată, pielea strălucește deja cu grăsime. Dar mai presus de toate eram îngrijorat de descărcare, care a durat aproape întregul ciclu. Și în pauza de șapte zile, mi-a durut foarte tare stomacul. În plus, s-a schimbat și starea emoțională generală. Așa că nu mi-a plăcut preparatul „Chloe”.

Am început să iau acest medicament așa cum mi-a fost prescris de un medic. Încă din prima lună, a început să se îngrașe. În prima perioadă a menstruației, am experimentat dureri cumplite, menstruația a fost foarte abundentă (acest lucru nu a fost cazul înainte). În a doua lună, aparent, corpul este deja obișnuit cu acest medicament, iar menstruația a fost aproape nedureroasă. În plus, acneea de pe spatele meu a dispărut. Un blister foarte convenabil cu pastile. Datorită faptului că mai întâi bei pastile timp de 21 de zile, care conțin hormoni, iar apoi timp de 7 zile bei pastile „goale”. Nu este nevoie să numărați înapoi când să o luați de la capăt. Acum, luând aceste pastile hormonale, nu am dureri în timpul menstruației, nu m-am mai îngrășat, sănătatea mea a revenit la normal!

Am luat acest medicament așa cum a fost prescris de un medic împotriva acneei. În prima lună după ce am luat-o, am slăbit trei kilograme (ceea ce este bine), dar am fost bolnav aproape o săptămână, practic nu puteam mânca. În al treilea ciclu, a apărut o descărcare maro. După ce am citit forumurile, am decis să nu mai iau. Nu exista nicio modalitate de a ajunge la doctor. Apoi a plecat, s-a schimbat în „Belarus”.

După nașterea a doi copii, a apărut problema contracepției. Prin încercări și erori, mi s-a prescris medicamentul Chloe. Acestea sunt singurele pastile contraceptive care au funcționat pentru mine. Îi beau de trei ani cu scurte întreruperi. Pentru mine, efectele secundare ale acestui medicament sunt minime. Nu m-am ingrasat, libidoul meu este normal, dar au aparut probleme cu venele. Trebuie să facem prevenirea varicelor.

M-am familiarizat cu drogul „Chloe” anul trecut. După sarcină, menstruația nu și-a revenit, iar ginecologul a prescris acest medicament, desigur, după examinare și trecerea testelor necesare. Mi-a fost repartizat timp de 9 luni, dar am renunțat la curs în luna a cincea. Personal, drogul nu mi s-a potrivit. De fiecare dată când ambalajul se termina și se apropia momentul menstruației, mă îmbolnăveam de o răceală, atât de puternică încât nici antibioticele nu ajutau. La început mi s-a părut că este o coincidență, dar după 3 ori la rând am fost convins. Am citit o mulțime de recenzii pe diverse site-uri, toată lumea are efecte secundare diferite, iar unii nu le-au avut deloc. Medicamentul este lăudat de adolescenții care au probleme cu pielea, dar personal nu am observat nicio îmbunătățire nici cu pielea, nici cu părul și unghiile. Dacă vorbim despre menstruație, atunci acestea au apărut la timp, dar au durat 8-9 zile. În general, medicamentul și-a îndeplinit funcția - ciclul este restabilit, dar cu ce cost!

Eliberați formularele

DozareAmbalareDepozitareVânzareTermen de valabilitate
28; 84

Instrucțiuni de utilizare Chloe

Scurta descriere

Chloe este un contraceptiv combinat cu efect antiandrogen. Include derivatul de progesteron sintetic ciproteron și analogul sintetic de estradiol etinilestradiol. Ciproteronul este capabil să interacționeze cu receptorii androgeni, concurând cu androgeni naturali sintetizați în cantități mici în corpul feminin. Prin inactivarea receptorilor de androgen, reduce manifestările androgenizării, permițând tratamentul bolilor asociate cu formarea excesivă de androgeni sau hipersensibilitate la acești hormoni ai receptorilor de organe țintă. Chloe reduce secreția crescută a glandelor sebacee, care joacă un rol important în dezvoltarea acneei și seboreei. 3-4 luni de tratament cu medicamente sunt de obicei suficiente pentru a elimina complet erupția existentă, creșterea părului gras și a pielii. Manifestările unui alt semn de seboree - pierderea crescută a părului - sunt, de asemenea, reduse. Utilizarea chloe la femeile aflate la vârsta fertilă ajută la atenuarea manifestărilor hirsutismului (creșterea creșterii părului corporal), dar acest efect devine vizibil doar după câteva luni de farmacoterapie regulată. În plus, ciproteronul inhibă producția de gonadotropine prin nipofiză și previne ovulația, care oferă medicamentului un efect contraceptiv. Etinilestradiolul potențează efectul ciproteronului asupra ovulației, în timp ce face mucusul cervical mai vâscos, ceea ce previne mișcarea spermei către uter și oferă un efect contraceptiv.

Odată cu utilizarea Chloe, ciclul menstrual devine mai regulat, algomenoreea este prevenită, pierderea de sânge în timpul menstruației scade, ceea ce reduce riscul apariției anemiei cu deficit de fier. Doză unică - 1 comprimat. Rata de frecvență a admiterii - 1 dată pe zi la intervale regulate. Înainte de a lua medicamentul, o femeie trebuie să fie supusă unui examen medical (incluzând o examinare a glandelor mamare și o examinare citologică a răzuirilor colului uterin și a canalului cervical). Trebuie excluse tulburările de sarcină și hemostază. Cu un curs prelungit de medicamente, este necesar să se efectueze controale medicale de control la fiecare șase luni. Utilizarea Chloe crește semnificativ riscul apariției trombozei venoase și a emboliei pulmonare. Acest risc crește la vârsta înaintată, la femeile care fumează și la femeile supraponderale. precum și la femeile cu ereditate împovărată în prezența tromboembolismului venos la rudele apropiate. Dacă ratați o doză programată de medicament, pilula uitată trebuie luată cât mai curând posibil. Dacă întârzierea este mai mică de 12 ore, eficacitatea contracepției medicale nu scade. În practica pediatrică, medicamentul poate fi utilizat numai după prima sângerare menstruală. Chloe nu este utilizat în perioada postmenopauză..

Farmacologie

Medicament contraceptiv oral monofazic cu doză mică combinat cu activitate antiandrogenică. Mecanismul de acțiune se datorează medicamentului său steroid antiandrogen constituent - acetat de ciproteronă și estrogen oral - etinilestradiol.

Are capacitatea de a se lega competitiv de receptorii de androgeni naturali (inclusiv testosteron, dihidroepiandrosteron, androstendion), care se formează în cantități mici în corpul femeilor, în principal în glandele suprarenale, ovare și piele. Prin blocarea receptorilor de androgeni din organele țintă, reduce fenomenul de androgenizare la femei (datorită întreruperii proceselor mediată de complexele hormon-receptor la nivelul principalelor mecanisme intracelulare). Astfel, devine posibilă tratarea bolilor cauzate de producția crescută de androgeni sau sensibilitatea specifică la acești hormoni..

Pe fondul administrării medicamentului, activitatea crescută a glandelor sebacee scade, ceea ce joacă un rol important în apariția acneei și seboreei. După 3-4 luni de terapie, erupția existentă dispare de obicei. Părul și pielea grasă excesive dispar chiar mai devreme. De asemenea, reduce căderea părului, care însoțește adesea seboreea..

Terapia Chloe ® la femeile de vârstă reproductivă reduce manifestările clinice ale formelor ușoare de hirsutism; cu toate acestea, efectul tratamentului trebuie așteptat numai după câteva luni de utilizare.

Împreună cu proprietățile antiandrogenice, acetatul de ciproteronă are o activitate gestagenică care imită proprietățile hormonului corpului galben. Inhibă secreția de hormoni gonadotropi de către glanda pituitară și inhibă ovulația, care provoacă un efect contraceptiv.

Întărește efectele centrale și periferice ale acetatului de ciproteronă asupra ovulației, menține o viscozitate ridicată a mucusului cervical, îngreunând pătrunderea spermei în cavitatea uterină și contribuind la asigurarea unui efect contraceptiv de încredere..

În timp ce luați medicamentul, ciclul devine mai regulat, menstruația dureroasă este mai puțin frecventă, intensitatea sângerării scade, riscul de anemie cu deficit de fier scade.

Farmacocinetica

După administrarea medicamentului în acetat de ciproteronă, este complet absorbit din tractul gastro-intestinal. Cmax în plasma sanguină este atinsă după 1,6 ore și este de 15 ng / ml. Biodisponibilitatea este de 88%.

Acetatul de ciproteronă se leagă aproape complet de albumina plasmatică din sânge, în stare liberă este de aproximativ 3,5-4%. Deoarece legarea de proteine ​​este nespecifică, modificările nivelului globulinei de legare a steroizilor sexuali (SHBG) nu afectează farmacocinetica acetatului de ciproteronă.

Biotransformat prin hidroxilare și conjugare, principalul metabolit este derivatul 15b-hidroxil.

Farmacocinetica acetatului de ciproteronă este bifazică: T1/2 este de 0,8 ore și respectiv 2,3 zile pentru prima și a doua fază. Clearance-ul plasmatic total este de 3,6 ml / min / kg. Este excretat în principal sub formă de metaboliți prin rinichi și prin intestine într-un raport de 1: 2, o mică parte - neschimbată prin intestine. Până la 0,2% din doza de acetat de ciproteronă se excretă în laptele matern. T1/2 pentru metaboliții acetatului de ciproteronă este de 1,8 zile.

După administrarea medicamentului, etinilestradiolul este absorbit rapid și complet din tractul gastro-intestinal. Cmax este de aproximativ 80 pg / ml și se obține după 1,7 ore. Biodisponibilitatea este de aproximativ 45%, are o variabilitate individuală semnificativă.

Legarea proteinelor plasmatice (albumina) este ridicată: doar 2% sunt în formă liberă în plasmă.

Etinilestradiolul crește sinteza hepatică a SHBG și a globulinei care leagă corticosteroizii (CABG) cu utilizare continuă. În timpul tratamentului cu Chloe®, concentrația serică de SHBG crește de la aproximativ 100 nmol / L la 300 nmol / L, iar concentrația serică de CSH crește de la aproximativ 50 μg / ml la 95 μg / ml.

În procesul de absorbție și „prima trecere” prin ficat, etinilestradiolul suferă un metabolism intens.

Farmacocinetica etinilestradiolului este bifazică: T1/2 1-2 ore, respectiv aproximativ 20 de ore. Clearance-ul plasmatic este de aproximativ 5 ml / min / kg. Etinilestradiolul este excretat din organism sub formă de metaboliți: aproximativ 40% - prin rinichi, 60% - prin intestine. Până la 0,02% din doza de etinilestradiol se excretă în laptele matern.

Formular de eliberare

Comprimate filmate de două tipuri.

Comprimate, filmate, galben-portocalii, rotunde, biconvexe (21 buc. În blister).

1 filă.
etinilestradiol35 mcg
acetat de ciproteronă2 mg

Excipienți: lactoză monohidrat - 68,8 mg, povidonă - 2 mg, amidon carboximetil de sodiu (tip A) - 1,5 mg, dioxid de siliciu coloidal anhidru - 0,188 mg, oxid de aluminiu coloidal - 0,04 mg, stearat de magneziu - 0,375 mg.

Compoziție înveliș: colorant Opadry Yellow II OY-L-32901 (Opadry II Yellow OY-L-32901) - 3 mg (lactoză monohidrat, hipromeloză 2910, dioxid de titan, macrogol 4000, oxid de fier galben, oxid de fier negru, oxid de fier roșu, apa purificata).

Comprimate (placebo) albe, rotunde, biconvexe (7 buc. În blister).

Excipienți: lactoză monohidrat, povidonă, amidon carboximetil de sodiu (tip A), dioxid de siliciu coloidal anhidru, oxid de aluminiu coloidal, stearat de magneziu.

28 buc. - blistere (1) - pachete de carton.
28 buc. - blistere (3) - pachete de carton.

Dozare

Medicamentul trebuie administrat pe cale orală, 1 comprimat / zi. Comprimatul se ia fără mestecare și se spală cu o cantitate mică de lichid. Se recomandă administrarea medicamentului în același timp, de preferință după micul dejun sau cină.

În absența administrării de contraceptive hormonale în luna precedentă

Chloe ® se administrează în prima zi a ciclului (adică în prima zi a sângerării menstruale) utilizând tableta din ziua corespunzătoare a săptămânii din pachetul calendaristic. Este permis să începeți să luați în zilele 2-5 ale ciclului menstrual, dar în acest caz se recomandă utilizarea suplimentară a unei metode contraceptive de barieră în primele 7 zile de administrare a pastilelor din primul pachet.

Aportul zilnic al medicamentului se efectuează folosind comprimatele din ambalajul calendarului secvențial în direcția săgeții imprimate pe folie până când toate comprimatele sunt luate. După terminarea luării tuturor celor 21 de comprimate galben-portocalii din pachetul calendaristic, trebuie să luați restul de comprimate albe în următoarele 7 zile. În ultimele 7 zile ale ciclului de tratament (28 de zile), ar trebui să apară sângerări menstruale (ca urmare a întreruperii tratamentului). Sângerarea menstruală începe de obicei la 2-3 zile după cea de-a 21-a zi a ciclului medicamentos. Următorul pachet trebuie început a doua zi după ce pastilele din pachetul anterior au fost complet luate, indiferent dacă sângerarea continuă sau nu..

Când treceți de la un contraceptiv combinat (contraceptiv oral (OCP), inel vaginal sau plasture contraceptiv)

Ar trebui să începeți să luați Chloe ® a doua zi după ce ați luat ultimul comprimat activ al medicamentului anterior, dar în niciun caz mai târziu de a doua zi după pauza obișnuită de 7 zile (pentru medicamentele care conțin 21 de comprimate). Mai mult, conform schemei descrise mai sus.

Dacă pacientul a luat contraceptivul anterior zilnic timp de 28 de zile, Chloe ® trebuie luat după ce a luat ultima pastilă inactivă. Chloe ® trebuie administrat în ziua în care inelul vaginal sau plasturele contraceptiv este îndepărtat, dar nu mai târziu de ziua în care urmează să fie introdus un nou inel sau să fie aplicat un nou plasture..

La trecerea de la contraceptivele care conțin doar progestogeni („mini-pastile”, forme injectabile, implanturi, un contraceptiv intrauterin care eliberează progestogen)

Când treceți de la „mini-pili”, luarea Chloe ® poate fi pornită fără întrerupere.

Când utilizați contraceptive injectabile, Chloe ® trebuie luat din ziua în care urmează să se facă următoarea injecție..

Când treceți de la un implant, Chloe ® trebuie utilizat în ziua îndepărtării acestuia.

În toate cazurile, este necesar să utilizați o metodă contraceptivă suplimentară de barieră în primele 7 zile de la administrarea medicamentului.

După un avort în primul trimestru de sarcină, o femeie poate începe să utilizeze Chloe ® imediat. În acest caz, nu este nevoie de metode contraceptive suplimentare.

După naștere, în absența alăptării sau a avortului în al doilea trimestru de sarcină, medicamentul trebuie luat în zilele 21-28. Dacă recepția începe mai târziu, este necesar să utilizați o metodă contraceptivă suplimentară de barieră în primele 7 zile de utilizare a medicamentului.

Dacă o femeie a avut relații sexuale între naștere sau avort, atunci înainte de a începe să luați Chloe ®, sarcina trebuie exclusă mai întâi sau este necesar să așteptați prima menstruație.

Luând pastile ratate

Pilula ratată trebuie luată cât mai curând posibil, următoarea pastilă la ora obișnuită. Dacă ați întârziat 12 ore, fiabilitatea contracepției poate fi redusă. Cu cât sunt omise mai multe pastile și cu cât trecerea este mai aproape de pauza de pastile de 7 zile, cu atât este mai probabilă sarcina. În acest caz, puteți fi ghidat de următoarele două reguli de bază:

-administrarea medicamentului nu trebuie întreruptă niciodată mai mult de 7 zile;

-pentru a obține suprimarea adecvată a reglării hipotalamo-hipofizo-ovariene, sunt necesare 7 zile de consum continuu de medicamente.

În consecință, următoarele recomandări pot fi date dacă întârzierea administrării pastilelor este mai mare de 12 ore (intervalul de la administrarea ultimei pastile este mai mare de 36 de ore).

Prima săptămână de administrare a medicamentului

O femeie ar trebui să ia ultima pastilă ratată imediat ce își amintește (chiar dacă asta înseamnă să ia două pastile în același timp). Următorul comprimat trebuie luat la ora obișnuită. În plus, ar trebui să utilizați o metodă contraceptivă de barieră pentru următoarele 7 zile. Dacă actul sexual a avut loc în decurs de o săptămână înainte de a sări peste pilulă, trebuie luată în considerare probabilitatea de sarcină.

A doua săptămână de administrare a medicamentului

O femeie ar trebui să ia ultima pastilă ratată imediat ce își amintește (chiar dacă asta înseamnă să ia două pastile în același timp). Următorul comprimat trebuie luat la ora obișnuită.

Cu condiția ca femeia să ia pastilele în mod corect în cele 7 zile anterioare primei pilule ratate, nu este necesar să se utilizeze măsuri contraceptive suplimentare. În caz contrar, precum și atunci când săriți două sau mai multe pastile, trebuie să utilizați în plus metode contraceptive de barieră (de exemplu, prezervativ) timp de 7 zile.

A treia săptămână de administrare a medicamentului

Riscul de sarcină crește datorită viitoarei întreruperi a administrării pastilelor, cu toate acestea, dacă în timpul celor 7 zile care preced prima pastilă omisă, toate pastilele au fost luate corect, nu este necesar să se utilizeze metode contraceptive suplimentare.

1. O femeie ar trebui să ia ultima pastilă ratată cât mai curând posibil, imediat ce își amintește (chiar dacă asta înseamnă să luați două pastile în același timp). Următoarele pastile se iau la ora obișnuită până la sfârșitul pastilelor din pachetul actual. Următorul ambalaj trebuie început imediat. Sângerarea de întrerupere este puțin probabilă până la epuizarea celui de-al doilea pachet, dar în timpul administrării comprimatelor pot să apară sângerări prin depistare și spargere..

2. Femeia poate, de asemenea, să nu mai ia pastilele din ambalajul curent. Apoi ar trebui să ia o pauză timp de 7 zile, inclusiv în ziua în care pilula a fost sărită, și apoi să înceapă să ia pastilele din noul pachet. Dacă unei femei îi lipsește o pastilă și apoi nu are sângerări de sevraj în timpul unei pauze, sarcina ar trebui exclusă.

Recomandări pentru tulburări gastro-intestinale

Dacă o femeie a vărsat în decurs de 3 până la 4 ore după administrarea medicamentului, absorbția substanțelor active poate fi incompletă. În acest caz, trebuie să vă concentrați asupra recomandărilor atunci când săriți o pastilă.

Modificare în ziua sângerării menstruale

Pentru a întârzia apariția sângerărilor menstruale, o femeie ar trebui să continue să ia pastile dintr-un nou pachet de medicament imediat după ce toate pastilele din pachetul anterior au fost luate, fără întrerupere. Comprimatele din acest nou pachet pot fi luate atât timp cât femeia dorește (până când pachetul se termină). În timp ce ia medicamentul din cel de-al doilea pachet, o femeie poate prezenta pete sau sângerări uterine. Reîncepeți să luați Chloe® dintr-un pachet nou după pauza obișnuită de 7 zile.

Pentru a muta ziua apariției sângerărilor menstruale la o altă zi a săptămânii, o femeie ar trebui
scurtează următoarea pauză de pilule câte zile vrea. Cu cât intervalul este mai scurt, cu atât este mai mare riscul ca ea să nu aibă sângerări de întrerupere și, ulterior, să aibă pete de sângerare și sângerări inovatoare în timp ce ia al doilea pachet (la fel ca atunci când ar dori să întârzie debutul sângerării menstruale).

În tratamentul afecțiunilor hiperandrogenice

Durata internării este determinată de gravitatea bolii. După dispariția simptomelor, se recomandă administrarea medicamentului timp de cel puțin încă 3-4 luni. În caz de recidivă la câteva săptămâni sau luni după finalizarea cursului, se poate efectua terapie repetată cu Chloe ®. Dacă medicamentul este reluat (după o pauză de 4 săptămâni sau mai mult), trebuie luat în considerare riscul crescut de TEV.

Copii și adolescenți

Chloe ® este indicat numai după menarhă..

Pacienți în postmenopauză

Chloe ® nu este indicat după menopauză.

Disfuncție hepatică

Chloe ® pentru femeile cu boli hepatice severe până când testele funcției hepatice revin la normal.

Disfuncție renală

Chloe ® nu a fost studiat în mod specific la pacienții cu insuficiență renală. Datele disponibile nu sugerează ajustarea dozei în astfel de cazuri.

Supradozaj

Simptome: greață, vărsături, ușoare sângerări vaginale.

Tratament: se efectuează terapia simptomatică. Nu există un antidot specific.

Interacţiune

Cu utilizarea simultană a Chloe ® cu inductori ai enzimelor microsomale hepatice (hidantoine, barbiturice, primidonă, carbamazepină și rifampicină; precum și, eventual, cu oxcarbazepină, topiramat, felbamat și griseofulvin), eliminarea etinilestradiolului și ciproteronului poate duce la sau scăderea fiabilității contracepției.

Atunci când este utilizat simultan cu ampicilina, rifampicina și tetraciclinele, fiabilitatea contraceptivă a Chloe scade.

Efecte secundare

Determinarea frecvenței reacțiilor adverse: foarte des (≥1 / 10); deseori (≥1 / 100 până la ®)

Din partea sistemului cardiovascular: tulburări tromboembolice venoase, tulburări tromboembolice arteriale, accident vascular cerebral, creșterea tensiunii arteriale.

Din partea metabolismului: hipertrigliceridemie, toleranță la glucoză afectată sau influență asupra rezistenței la insulină periferică.

Din sistemul digestiv: tumori hepatice (benigne și maligne), afectarea funcției hepatice, pancreatită, colecistită.

Din partea pielii și a țesuturilor subcutanate: cloasma.

Reacții alergice: la femeile cu angioedem ereditar, estrogenii exogeni pot provoca sau agrava simptomele angioedemului.

Din sistemul nervos și organele senzoriale: vedere încețoșată, amețeli.

Apariția sau agravarea condițiilor, a căror legătură cu utilizarea PDA-urilor (de care aparține medicamentul Chloe ®) nu este de netăgăduit: icter și / sau mâncărime asociate cu colestază; formarea pietrelor în vezica biliară; porfirie; lupus eritematos sistemic; sindromul hemolitic uremic; Coreea lui Sydenham; herpes în timpul unei sarcini anterioare; pierderea auzului asociată cu otoscleroza; Boala Crohn; colită ulcerativă; cancer cervical.

Frecvența diagnosticării cancerului de sân la femeile care utilizează COC (de care aparține medicamentul Chloe ®) a crescut foarte ușor. Cancerul de sân este rar observat la femeile cu vârsta sub 40 de ani, excesul de frecvență este neglijabil în raport cu riscul general de cancer de sân. Relația cauzală a apariției cancerului de sân cu utilizarea PDA nu a fost stabilită.

Indicații

 • contracepție la femeile cu simptome androgenice.

Bolile dependente de androgen la femei:

 • acnee, în special formele lor pronunțate, însoțite de seboree, inflamație cu formarea de noduri (acnee papulo-pustuloasă, acnee nodular-chistică);
 • alopecie androgenă;
 • forme ușoare de hirsutism.

Contraindicații

 • utilizarea simultană cu alte contraceptive hormonale;
 • tromboză și tromboembolism, incl. antecedente (tromboză venoasă profundă, embolie pulmonară, infarct miocardic, tulburări cerebrovasculare, cum ar fi accident vascular cerebral);
 • afecțiuni premergătoare trombozei (inclusiv atacuri ischemice tranzitorii, angina pectorală);
 • factori de risc multipli sau severi pentru tromboza venoasă sau arterială (inclusiv boli cardiace valvulare complicate, fibrilație atrială, boli ale arterelor cerebrale sau coronare; hipertensiune arterială necontrolată, dislipoproteinemie severă, endocardită bacteriană subacută, imobilizare prelungită, intervenție chirurgicală pe partea inferioară extremități, operații neurochirurgicale, traume extinse, fumat peste 35 de ani, obezitate cu un IMC mai mare de 30 kg / m 2);
 • a identificat predispoziția ereditară sau dobândită la tromboza venoasă sau arterială,
  de exemplu, rezistența la proteina C activată (APC), deficitul de antitrombină III, deficitul de proteină C, deficitul de proteină S, hiperhomocisteinemia și prezența anticorpilor antifosfolipidici (anticorpi anticardiolipină, anticoagulant lupic);
 • diabet zaharat cu angiopatie diabetică;
 • boală hepatică severă în prezent sau în antecedente sau disfuncție hepatică severă nu mai devreme de 6 luni de la normalizarea indicatorilor funcției hepatice;
 • tumori hepatice (benigne și maligne);
 • tumori maligne hormonodependente sau suspiciunea acestora, incl. tumori ale glandei mamare sau organelor genitale (inclusiv în istorie);
 • sângerări din vagin de etiologie neclară;
 • pancreatită cu hipertrigliceridemie severă (inclusiv antecedente);
 • o istorie de migrenă, care a fost însoțită de simptome neurologice focale;
 • sarcina sau suspiciunea de aceasta;
 • perioada de alăptare;
 • hiperbilirubinemie congenitală (sindroamele Gilbert, Dubin-Johnson și Rotor);
 • vârsta peste 40 de ani;
 • hiperprolactinemie;
 • intoleranță la lactoză, deficit de lactază, sindrom de malabsorbție a glucozei / galactozei;
 • hipersensibilitate la componentele medicamentului.

Dacă oricare dintre aceste afecțiuni se dezvoltă pentru prima dată în timpul tratamentului cu Chloe ®, medicamentul trebuie întrerupt imediat..

Chloe ® nu este destinat utilizării la bărbați.

Chloe ® trebuie utilizat cu precauție în epilepsie, depresie, colită ulcerativă, boli ale ficatului și vezicii biliare, miom uterin, mastopatie, coreea, tetanie, porfirie, scleroză multiplă, vene varicoase, tuberculoză, boli de rinichi, în adolescență (fără ovulație regulată cicluri), dislipoproteinemie, anemie falciformă, icter idiopatic sau prurit în timpul unei sarcini anterioare, otoscleroză cu insuficiență auditivă în timpul unei sarcini anterioare.

Caracteristici ale aplicației

Aplicare în timpul sarcinii și alăptării

Utilizarea medicamentului este contraindicată în timpul sarcinii, sarcinii suspectate și în timpul alăptării.

Cerere pentru încălcări ale funcției hepatice

Utilizarea medicamentului este contraindicată pentru boli sau anomalii severe ale funcției hepatice, tumori hepatice (inclusiv în antecedente), hiperbilirubinemie congenitală (Gilbert, Dubin-Johnson, sindroame Rotor), icter idiopatic sau mâncărime în ultima sarcină..

Medicamentul trebuie utilizat cu precauție în afecțiunile ficatului și ale vezicii biliare..

Cerere pentru afectarea funcției renale

Medicamentul trebuie utilizat cu precauție în caz de boală renală..

Utilizarea la pacienții vârstnici

Instrucțiuni Speciale

Înainte de a utiliza Chloe ®, este necesar să efectuați un examen medical general (inclusiv glandele mamare și examenul citologic al mucusului cervical), să excludeți sarcina, tulburările sistemului de coagulare a sângelui. Cu utilizarea prelungită a medicamentului, examinările de control preventiv trebuie efectuate la fiecare 6 luni..

Dacă sunt prezenți factori de risc, riscul potențial și beneficiul așteptat al terapiei trebuie evaluate cu atenție și discutate cu femeia înainte de a începe medicamentul..

Dacă severitatea crește, se intensifică sau la prima manifestare a oricăreia dintre condițiile sau factorii de risc enumerați mai jos, medicamentul poate fi necesar să fie întrerupt.

Utilizarea Chloe ® duce la un risc crescut de apariție a tromboembolismului venos (TEV), comparativ cu riscul la femeile care nu iau medicamentul. Riscul suplimentar de TEV este cel mai mare în primul an de utilizare a Chloe® sau când este reluat după o pauză de 4 sau mai multe săptămâni. TEV în 1-2% din cazuri poate fi fatală. Incidența aproximativă a TEV atunci când se iau contraceptive orale cu o doză mică de estrogen (mai puțin de 50 mcg etinilestradiol) este de până la 4 la 10.000 de femei pe an, comparativ cu 0,5-1 la 10.000 de femei care nu iau COC. În același timp, frecvența TEV atunci când se iau PDA este mai mică decât frecvența TEV asociată cu sarcina (6 la 10.000 de femei gravide pe an).

Studiile epidemiologice au arătat că incidența TEV este de 1,5 până la 2 ori mai mare la femeile care iau Chloe® comparativ cu PDA-urile care conțin levonorgestrel și este similară pentru PDA-urile care conțin desogestrel / gestoden / drospirenonă. Pacienții cu sindromul ovarului polichistic au un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare. Studiile epidemiologice au arătat, de asemenea, o legătură între utilizarea contraceptivelor hormonale și un risc crescut de tromboembolism arterial (infarct miocardic, atacuri ischemice tranzitorii).

Tromboza altor vase, și anume venele și arterele ficatului, mezenterul, rinichii, creierul sau retina, a fost raportată extrem de rar la persoanele care iau contraceptive hormonale..

Pacientul trebuie avertizat că, dacă apar simptome de tromboză venoasă sau arterială, consultați imediat un medic. Aceste simptome includ durere unilaterală a membrelor inferioare și / sau edem; durere bruscă severă în piept cu sau fără radiații la brațul stâng; scurtare bruscă a respirației; atac brusc de tuse; orice durere de cap neobișnuită, severă și prelungită; creșterea frecvenței și severității migrenelor; pierderea bruscă parțială sau completă a vederii; diplopie; vorbire neclară sau afazie; ameţeală; colaps cu / sau fără sechestru parțial; slăbiciune sau pierdere semnificativă a sensibilității care apare brusc pe o parte sau într-o parte a corpului; tulburări de mișcare; simptom complex „abdomen acut”.

Riscul de TEV crește:

- odată cu creșterea vârstei;

- la fumat (cu fumat intens și cu vârsta în creștere, riscul crește în continuare, mai ales la femeile cu vârsta peste 35 de ani. Femeile cu vârsta peste 35 de ani ar trebui să fie sfătuite cu tărie să renunțe la fumat dacă doresc să ia Chloe ®);

- cu antecedente familiale împovărate (adică, cu antecedente de cazuri de tromboembolism venos la o vârstă relativ mică la părinți sau rude apropiate). Dacă se suspectează o predispoziție ereditară, o femeie ar trebui să consulte un specialist înainte de a decide cu privire la orice contracepție hormonală;

- cu imobilizare prelungită, intervenții chirurgicale la extremitățile inferioare, operații neurochirurgicale sau traume extinse. În aceste situații, este necesar să întrerupeți utilizarea (în cazul unei operații planificate, cel puțin 4 săptămâni) și să nu o reluați până la 2 săptămâni după restabilirea completă a activității motorii. Dacă utilizarea Chloe ® nu a fost întreruptă în prealabil, trebuie luată în considerare terapia antitrombotică;

- cu obezitate (IMC peste 30 kg / m 2).

Riscul de complicații tromboembolice arteriale sau de accident cerebrovascular este crescut:

- odată cu creșterea vârstei;

- la fumat (cu fumat intens și cu vârsta în creștere, riscul crește în continuare, mai ales la femeile cu vârsta peste 35 de ani. Femeile cu vârsta peste 35 de ani ar trebui să fie sfătuite cu tărie să renunțe la fumat dacă doresc să ia Chloe ®);

- cu hipertensiune arterială;

- cu boli ale valvelor inimii;

- cu fibrilație atrială;

- cu antecedente familiale împovărate (adică, în prezența unui istoric de cazuri de tromboză arterială la o vârstă relativ mică la părinți sau rude apropiate). Dacă se suspectează o predispoziție ereditară, o femeie ar trebui să consulte un specialist înainte de a decide cu privire la orice contracepție hormonală..

Tulburările circulatorii periferice pot apărea și în cazul diabetului zaharat, lupus eritematos sistemic, sindrom uremic hemolitic, boală inflamatorie cronică a intestinului (și anume boala Crohn sau colită ulcerativă) și anemie falciformă.

Trebuie luat în considerare riscul crescut de tromboembolism în perioada postpartum.

O creștere a frecvenței sau severității atacurilor de migrenă în timpul utilizării Chloe ® (care poate fi un vestitor al accidentului cerebrovascular) este baza retragerii imediate a medicamentului.

Nu există un consens cu privire la rolul potențial al varicelor și al tromboflebitei superficiale în dezvoltarea tromboembolismului venos.

Factorii biochimici care pot indica predispoziție ereditară sau dobândită la tromboza venoasă sau arterială includ rezistența la proteina C activată (APC), hiperhomocisteinemia, deficitul de antitrombină III, deficitul de proteină C, deficitul de proteină S, anticorpii antifosfolipidici (anticorpi anticardiolipan).

La evaluarea raportului risc / beneficiu, medicul trebuie să ia în considerare faptul că tratamentul adecvat al patologiei de bază poate reduce riscul de tromboză. Femeile care iau Chloe ® ar trebui să fie educate cu privire la necesitatea comunicării în timp util
medicului curant despre cazul dezvoltării posibilelor simptome de tromboză. În caz de tromboză sau suspiciune de apariție a acesteia, tratamentul cu Chloe® trebuie întrerupt. Având în vedere teratogenitatea coagulanților (cumarine), ar trebui să începeți să utilizați metode contraceptive adecvate.

Femeile cu hipertrigliceridemie în timp ce iau COC (cu antecedente familiale ale acestei afecțiuni) pot crește riscul de a dezvolta pancreatită.

Relația dintre aportul de CPC și hipertensiunea arterială nu a fost stabilită. Dacă apare hipertensiune arterială persistentă, Chloe ® trebuie anulat și trebuie prescris un tratament antihipertensiv adecvat. Luarea unui contraceptiv poate fi continuată cu normalizarea tensiunii arteriale.

Dacă apar disfuncții hepatice, poate fi necesară întreruperea temporară a Chloe® până când parametrii de laborator revin la normal. Icterul colestatic recurent, care se dezvoltă pentru prima dată în timpul sarcinii sau al utilizării anterioare a hormonilor sexuali, necesită întreruperea tratamentului cu COC.

Deși MMR au un impact asupra rezistenței la insulină și a toleranței la glucoză, de obicei nu este necesară ajustarea dozei de medicamente hipoglicemiante la pacienții cu diabet zaharat. Cu toate acestea, această categorie de pacienți ar trebui să fie sub supraveghere medicală atentă..

Femeile cu tendință la cloasma în timp ce iau PDA trebuie să evite expunerea prelungită la soare și expunerea la radiații ultraviolete.

Dacă femeile cu hirsutism dezvoltă simptome recent sau au crescut semnificativ, ar trebui luate în considerare alte cauze în diagnosticul diferențial, cum ar fi o tumoră producătoare de androgen, disfuncție congenitală a cortexului suprarenal..

În timpul tratamentului cu Chloe ®, uneori pot să apară sângerări neregulate (sângerări prin depistare sau sângerări inovatoare), în special în primele luni de tratament. Prin urmare, evaluarea oricărei sângerări neregulate trebuie făcută numai după o perioadă de adaptare de aproximativ 3 cicluri.

Dacă sângerările neregulate se repetă sau se dezvoltă după cicluri regulate anterioare, atunci trebuie luate în considerare cauzele non-hormonale și trebuie luate măsuri de diagnostic adecvate pentru a exclude neoplasmele maligne (inclusiv chiuretajul diagnostic al cavității uterine) sau sarcina. În unele cazuri, sângerarea de sevraj poate să nu se dezvolte în timpul unei pauze de pilule. Dacă pastilele sunt luate neregulat sau în absența a două sângerări menstruale la rând, sarcina trebuie exclusă înainte de a continua să luați medicamentul.

Este posibil să se modifice rezultatele testelor cutanate alergice, o scădere a concentrației de LH și FSH. Datorită faptului că efectul contraceptiv se manifestă pe deplin în a 7-a zi de la începutul administrării medicamentului, în prima săptămână sunt recomandate metode contraceptive non-hormonale suplimentare..

Se recomandă prescrierea medicamentului după naștere în absența alăptării numai după finalizarea primului ciclu menstrual normal.

Tratamentul trebuie oprit cu 3 luni înainte de sarcina planificată..

Cu diaree și vărsături, efectul contraceptiv este redus (fără oprirea medicamentului, este necesar să se utilizeze metode contraceptive non-hormonale suplimentare).

Există rapoarte despre o ușoară creștere a riscului de a dezvolta cancer de col uterin cu utilizarea prelungită a COC. Conexiunea cu recepția PDA nu a fost dovedită. Rămâne controversat în ce măsură aceste constatări sunt asociate cu patologia cervicală sau cu caracteristicile comportamentului sexual (utilizarea mai rară a metodelor de contracepție barieră). Cel mai semnificativ factor de risc pentru cancerul de col uterin este infecția persistentă cu papilomavirus uman. O meta-analiză a 54 de studii epidemiologice a arătat că există un risc relativ ușor crescut de a dezvolta cancer de sân diagnosticat la femeile care iau COC (risc relativ 1,24). Riscul crescut dispare treptat în decurs de 10 ani după ce încetați să luați aceste medicamente. Datorită faptului că cancerul de sân este rar observat la femeile cu vârsta sub 40 de ani, creșterea numărului de diagnostice de cancer de sân la femeile care iau în prezent COC sau le-au luat recent este nesemnificativă în raport cu riscul general al acestei boli. Legătura sa cu PCC nu a fost dovedită. Creșterea observată a riscului poate fi, de asemenea, o consecință a unui diagnostic mai devreme de cancer de sân la femeile care utilizează COC. Femeile care au folosit vreodată COC au stadii anterioare ale cancerului de sân decât femeile care nu le-au folosit niciodată.

În cazuri rare, pe fondul utilizării CPC, s-a observat dezvoltarea tumorilor hepatice, care, în unele cazuri, au condus la sângerări intra-abdominale care pun viața în pericol. Acest lucru trebuie luat în considerare atunci când se face un diagnostic diferențial în caz de durere severă la nivelul abdomenului, ficat mărit sau semne
sângerări intraabdominale.

Utilizarea COC poate afecta rezultatele studiilor de laborator, inclusiv indicatori biochimici ai eficienței ficatului, glandei tiroide, glandelor suprarenale și rinichilor, asupra concentrației proteinelor plasmatice din sânge, de exemplu, globulina care leagă corticosteroizii, precum și asupra compoziției lipidelor / lipoproteinelor din sânge, a indicatorilor metabolismului carbohidraților și indicatori ai sistemului de coagulare a sângelui. Cu toate acestea, abaterile rămân, de obicei, în intervalul normal de laborator..