loader

Principal

Acnee

Unguent pentru eczeme - o privire de ansamblu asupra celor mai eficiente remedii

Fotografie de pe site-ul zdravi.euro.cz

Aproape toate medicamentele externe au o listă destul de largă de contraindicații. Și odată cu utilizarea lor irațională și incorectă, probabilitatea efectelor secundare este mare. Prin urmare, tratamentul trebuie efectuat conform prescripției medicului în schema de dozare stabilită de acesta..

Tipuri de unguente

Gelurile, unguentele, cremele pentru eczeme și dermatite pot fi monocomponente sau combinate. Acestea constau doar din ingrediente sintetice sau conțin ingrediente de origine vegetală. Există două grupuri mari de medicamente în sortimentul de farmacii:

 • Hormonal. Astfel de unguente pentru eczeme pe picioare sau alte părți ale corpului nu sunt utilizate pentru patologii ușoare. Glucocorticosteroizii sunt incluși în regimurile de tratament numai atunci când este diagnosticat un proces inflamator acut.
 • Non-hormonale. Astfel de medicamente sunt mai sigure, dar în comparație cu glucocorticosteroizii topici, au efecte antiexudative și antiinflamatorii mai puțin pronunțate. Acestea sunt utilizate în principal pentru tratarea eczemelor, care se caracterizează prin simptome ușoare până la moderate..

Medicii prescriu adesea medicamente cu proprietăți antimicrobiene pacienților. Medicamentele antibiotice sunt utilizate atunci când este detectată o infecție bacteriană secundară. Iar cele mai eficiente creme și unguente sunt cele care conțin ingrediente cu diverse proprietăți farmacologice..

Reguli de selecție

După confirmarea diagnosticului de eczemă, este necesară eliminarea sau reducerea impactului factorilor provocatori. Sedativele sunt incluse în regimurile terapeutice, este exclus contactul cu alergeni și substanțe agresive. Și numai după eliminarea cauzelor unei boli grave, se efectuează tratament local.

Atunci când alegeți un unguent, cremă pentru eczeme pe mâini, picioare, față individual pentru pacient, medicul ia în considerare mulți factori. El se concentrează pe severitatea patologiei, severitatea simptomelor, vârsta pacientului. Medicul determină dozele optime, durata cursului terapeutic.

Ce mai ține cont de dermatolog:

 • Eczema, complicată de plâns persistent, necesită utilizarea de agenți de uscare, de exemplu, unguent salicilic sau Elocom.
 • Cu eczeme uscate, sunt necesare creme, unguente cu proprietăți hidratante. Acesta este Elidel, Radevit, Dexpanthenol. Pe eczeme uscate, puteți aplica preparate cu uleiuri cosmetice (Gistan), ale căror componente dețin în mod fiabil moleculele de apă în țesuturi.
 • Unguentul împotriva eczemelor de pe mâini și alte părți ale corpului ar trebui să fie multifuncțional, deoarece utilizarea acestuia poate reduce sarcina farmacologică a corpului.


Tratamentul se efectuează cu unguente incluse în diferite grupuri clinice și farmacologice. Ciupercile patogene și (sau) bacteriile patogene sunt adesea introduse în eroziunea formată. În astfel de cazuri, dermatologii completează regimurile terapeutice cu agenți externi cu antibiotice, antiseptice, antimicotice. Cu eczeme microbiene, medicii preferă medicamentele cu spectru larg, dintre care unul este Levomekol.

Prezentare generală a unguentelor hormonale

Cu eczeme acute generalizate, de multe ori nu este posibilă oprirea recidivei cu medicamente antiinflamatoare convenționale. Este necesară utilizarea unguentelor cu efect puternic, care sunt capabile să elimine simultan toate simptomele dureroase. Pacienților li se arată utilizarea glucocorticosteroizilor în doza minimă eficientă.

Dar uneori, odată cu natura sistemică a valului patologic, aplicarea zilnică a medicamentelor hormonale este necesară pentru terapia de susținere. Pentru eczeme, ajută atât unguentele monocomponente, cât și cele combinate. Acestea din urmă pot include, de asemenea, componente antimicotice și antimicrobiene..

Dermovate

Dermovate acționează ca un antiinflamator și antihistaminic. Previne producerea de mediatori din acid arahidonic care provoacă mâncărime, umflături și iritații ale pielii. Scăpați cu acest unguent de eczeme pe mâini, picioare, corp. Dar nu este de dorit să-l utilizați pentru a elimina erupțiile pe față. Aplicarea produsului pe pielea subțire și sensibilă poate provoca atrofia pielii..

Cursul tratamentului trebuie limitat, dacă este posibil, la cinci zile.

Sinaflan

Acest unguent pentru eczeme uscate este utilizat în principal în etapele inițiale ale dezvoltării sale. Cu ajutorul acesteia, este posibilă oprirea rapidă a inflamației, încetinirea dezvoltării unei reacții alergice. După 2-3 zile de tratament, starea pielii se îmbunătățește. Împreună cu inflamația, dispar și durerea, mâncărimea și iritarea. Trebuie avut în vedere faptul că componentele acestui unguent ieftin pătrund în circulația sistemică, prin urmare nu este prescris în timpul sarcinii și alăptării. Nu este folosit nici în terapia copiilor..

În prezența unor patologii hepatice și renale severe, Sinaflan trebuie utilizat numai sub supraveghere medicală..

Flucinar

Acesta este numele unui unguent care a fost sintetizat în urmă cu câteva decenii. Dar este încă foarte solicitat în practica dermatologică. Producătorul produce medicamentul sub formă de gel transparent și un unguent gros și mai dens. Acestea se caracterizează prin proprietăți pronunțate antiexudative, antipruriginoase, antialergice și antiinflamatoare. Flucinar este prescris pacienților cu orice formă de eczemă, inclusiv atunci când afectează scalpul.

Lorinden A și C.

Aceste medicamente eficiente diferă ușor în compoziția ingredientelor active. Principalul ingredient activ al ambelor medicamente este glucocorticosteroidul flumetazonă. Lorinden A conține, de asemenea, acid salicilic, care poate exfolia solziile keratinizate ale pielii.

Medicamentul stimulează formarea de celule tinere și sănătoase, prin urmare este prescris pacienților cu eczeme acute avansate.

Advantan

Este adesea folosit pentru tratarea eczemelor uscate. Compoziția sa este reprezentată de un ingredient activ - aceponatul de metilprednisolonă. În ciuda originii hormonale, unguentul este relativ sigur, utilizat în tratamentul copiilor de un an. În practica clinică, nu au fost identificate cazuri de atrofie cutanată, chiar și în timpul utilizării prelungite a Advantan.

Ftorocort

Ingredientul activ al medicamentului este triamcinolona. Glucocorticosteroidul prezintă puternice efecte antiinflamatoare, antialergice, decongestionante și antiproliferative. Crema pentru eczeme și alte dermatite este utilizată cu prudență și sub supraveghere medicală. Are o listă largă de contraindicații și un ușor exces de doze poate afecta negativ starea pielii, poate provoca hiperpigmentare și modificări atrofice.

Elokom

Un agent extern este disponibil sub formă de unguent, cremă, emulsie. Mecanismul acțiunii antialergice și antiinflamatorii se datorează capacității de a inhiba eliberarea mediatorilor inflamatori.

Toate formele de dozare pot fi utilizate în tratamentul neurodermatitei la copii cu vârsta peste 2 ani. Elokom se descurcă bine cu edemul inflamator și erupțiile cutanate, reduce rapid severitatea senzațiilor dureroase și a mâncărimilor.

Belosalik

Agentul cu betametazonă este utilizat pentru tratamentul eczemelor subacute și cronice care sunt sensibile la terapia locală cu glucocorticosteroizi. El face față rapid tuturor manifestărilor alergice ale bolii. Unguentul are proprietăți antiinflamatorii, antipruriginoase, antiproliferative, keratolitice și antimicrobiene. Conține acid salicilic, care curăță eficient leziunile de solzi.

Celestoderm-B

Ingredientul activ al unguentului este glucocorticosteroidul betametazona. Celestodermul devine adesea medicamentul de primă alegere în tratamentul eczemelor la copii și adulți. Inhibă eliberarea de citokine și mediatori inflamatori, blochează biosinteza acizilor arahidonici. Unguent pentru eczeme pe mâini, picioare și alte părți ale corpului elimină mâncărimea, roșeața pielii, ceea ce duce la recuperarea sa accelerată. Produsul nu este gras, nu lasă urme pe haine.

Prednison

Acesta este unul dintre cele mai bune unguente pentru eczeme, care este ieftin, dar ameliorează rapid inflamația. Este relativ sigur și a fost utilizat în practica pediatrică de la vârsta de doi ani. Un agent extern reduce permeabilitatea capilară datorită eliberării de histamină, inhibă activitatea fibroblastelor și formarea de colagen. Dar este interzisă utilizarea acestuia pentru patologia complicată de o infecție bacteriană..

Revizuirea unguentelor non-hormonale

Utilizarea unguentelor non-hormonale pentru eczeme se practică întotdeauna în etapele inițiale ale terapiei. Doar în absența unui efect terapeutic pronunțat, pacienților li se prescriu glucocorticosteroizi locali. Preparatele fără hormoni au un efect mult mai moale, cruțător, asupra corpului uman.

Chiar și cu pătrunderea ingredientelor lor în fluxul sanguin, reacțiile adverse sunt rareori observate. Mai jos este o prezentare generală a agenților eficienți cu diferite proprietăți farmacologice - antimicrobiene, antiseptice, vindecătoare.

Eplan

Acest medicament se află în fruntea listei cu unguente non-hormonale pentru eczeme, datorită eficacității sale și, în același timp, siguranței ridicate. Utilizarea acestuia vă permite să restabiliți pielea deteriorată de patologie în cel mai scurt timp posibil. Eplana se caracterizează printr-un efect regenerant, antiinflamator, antiedem. De asemenea, medicii dermatologi îl prescriu pacienților pentru a preveni dezvoltarea infecțiilor bacteriene, virale sau fungice..

Naftaderm

Acesta este un unguent non-hormonal, a cărui compoziție activă este reprezentată doar de uleiul Naftalan. Prezintă o activitate de înmuiere, absorbție, analgezic și antiseptic. Naphtadermul ameliorează rapid inflamația, stimulează vindecarea accelerată a dermei și epidermei, elimină mâncărimea dureroasă.

Un dezavantaj semnificativ al medicamentului este mirosul specific, care pare neplăcut pentru mulți pacienți.

Fenistil

Medicamentul cu maleat de dimetinden este un reprezentant al grupului clinic și farmacologic al blocanților receptorilor de histamină. Este un antagonist competitiv al histaminei cu efecte antialergice și antipruriginoase. În cursul tratamentului, există o scădere a permeabilității capilare crescute, care este adesea provocată de reacții alergice. Practicarea utilizării unguentului pentru eczeme pe picioare, brațe, mai rar - pe față și gât.

Liniment balsamic după Vishnevsky

Este posibil să tratați cu succes eczemele de pe mâini și alte părți ale corpului cu unguente, a căror acțiune a fost testată în timp. Cel mai eficient dintre ele este linimentul balsamic Vishnevsky cu un miros foarte specific. Medicamentul prezintă activitate antiseptică, antiinflamatoare, anti-exudativă, dezinfectantă. Se bazează pe o compoziție echilibrată a remediului extern, care include gudron de mesteacăn și xeroform, ulei de ricin.

Dexpantenol

Un stimulent puternic pentru pielea afectată de inflamație. Imediat după pătrunderea componentei principale în țesuturi, se încep procesele de refacere a acestora. În același timp, un unguent pentru tratarea eczemelor de pe picioare și alte părți ale corpului înmoaie pielea, împiedică evaporarea umezelii de pe suprafața sa. Dexpantenolul este utilizat de obicei în patologia lentă ca adjuvant. În tratamentul eczemelor acute, este utilizat în etapa finală a terapiei.

Radevit

Acest remediu este întotdeauna pe lista celor mai eficiente unguente pentru eczeme pe mâini care afectează pielea dintre degete. Are un efect hidratant pronunțat, contribuie la conservarea umidității în țesuturi, care este necesară regenerării lor. Radevit conține o combinație de vitamine liposolubile - ergocalciferol, retinol, tocoferol. Substanțele biologic active previn distrugerea prematură a celulelor de către radicalii liberi.

Gistan

Gistan este un medicament sub formă de cremă, sigur chiar și pentru copii și pacienții debilitați. Compoziția sa este reprezentată de fitoextracte de plante medicinale, uleiuri cosmetice și esențiale, grăsimi și vitamine solubile în apă. Aceștia saturează pielea cu substanțe bioactive utile și oxigen molecular, accelerează recuperarea acestuia. Unguentul se descurcă bine cu erupții alergice mari și mici.

Unguent salicilic

În cazul eczemelor plângătoare, este recomandabil să utilizați acest remediu special. Se caracterizează prin proprietăți keratolitice pronunțate. După prima aplicare, se observă exfolierea pielii, care are un efect pozitiv asupra regenerării sale. Acest compus chimic are, de asemenea, un efect antiseptic, antimicotic, dezinfectant. Unguentul salicilic previne introducerea bacteriilor și ciupercilor în focarele inflamatorii.

Balsam de psilo

Medicamentul este eliberat sub forma unui gel transparent cu miros plăcut. Conține difenilramină, care acționează pentru blocarea receptorilor H1. Psylo-balsamul aproape imediat după aplicare elimină mâncărimea, reduce umflarea țesuturilor, răcește ușor și usucă pielea afectată. Acest unguent poate trata cu succes eczemele cronice de la picioare, brațe, față, scalp..

Levomekol

Medicamentul este utilizat pentru tratarea eczemelor microbiene pe picioare, brațe și, dacă este necesar, pe față. Medicamentul combinat cu metiluracil și cloramfenicol are efecte antiinflamatoare, bacteriostatice, de vindecare a rănilor. Este activ împotriva microorganismelor gram-pozitive și gram-negative. Principalele componente ale Levomekol pătrund adânc în țesuturi fără a deteriora membranele biologice, stimulând procesele de regenerare. Prin urmare, remediul devine adesea medicamentul de primă alegere în tratamentul eczemelor pe picioare și alte zone ale corpului..

Există diferențe în alegerea unguentului pentru eczeme pe față, mâini și picioare?

Nu toate unguentele pentru eczeme pe degete, picioare, corp pot fi utilizate pentru tratarea unei boli localizate pe față. Acest lucru este valabil mai ales în legătură cu medicamentele hormonale. Chiar și utilizarea pe termen scurt a glucocorticosteroizilor poate provoca efecte secundare multiple. Acestea includ următoarele condiții patologice:

 • senzație de arsură, mâncărime, piele uscată;
 • foliculita;
 • hipertricoza;
 • erupții acneice;
 • dermatită periorală;
 • macerarea pielii;
 • atrofie.

Unele dintre aceste efecte secundare sunt ireversibile. De exemplu, o cremă pentru eczeme uscate pe mâini sau picioare, atunci când este aplicată pe față, poate provoca modificări de pigmentare. Se vor forma zone deschise sau întunecate care, datorită locației lor, nu pot fi mascate de îmbrăcăminte. Cel mai bine este să frotiți daune cu agenți non-hormonali. Și numai în caz de inflamație acută pot fi utilizate preparate hormonale cu efect de economisire (Lokoid, Afloderm).

Contraindicații

Unguentele pentru eczeme pe față, picioare, mâini nu sunt utilizate dacă pacienții au intoleranță individuală la ingredientele active sau auxiliare. Marea majoritate a agenților hormonali sunt contraindicați în timpul sarcinii, în special în stadiile incipiente.

În timpul alăptării, medicamentele cu glucocorticosteroizi pot fi prescrise numai dacă remedii locale mai sigure sunt ineficiente. Cu prudență, unguentele cu glucocorticosteroizi, antibioticele sunt utilizate în prezența unor patologii severe ale ficatului, rinichilor, tractului gastro-intestinal.

Lista de remedii externe eficiente pentru eczeme care afectează mâinile, picioarele, fața, scalpul este destul de largă. Dar alegerea celui mai potrivit remediu trebuie încredințată medicului. El va prescrie toate studiile instrumentale și de laborator necesare pentru a stabili cauza bolii. Acest lucru vă va permite să alegeți imediat medicamentul potrivit, ceea ce va avea un efect pozitiv asupra momentului recuperării..

Lista unguentelor non-hormonale populare pentru tratamentul dermatitei și eczemelor

În tratamentul bolilor inflamatorii ale pielii, cum ar fi dermatita și eczemele, remediile locale sunt utilizate pe scară largă sub formă de unguente, creme și geluri. Acestea sunt aplicate pe zonele deteriorate ale pielii conform schemei prescrise de medic. Dermatita este o tulburare a pielii care poate fi cauzată de diverse cauze. În funcție de origine, poate fi simplu, de contact, atopic, medicinal. Eczema apare ca o erupție pe piele cu mâncărime, roșeață și ulcerație. Există forme uscate și plângătoare ale acestei boli. Unguentele non-hormonale pentru eczeme și dermatite sunt prescrise după clarificarea diagnosticului exact.

Tratamente topice pentru eczeme și dermatite

Toate mijloacele pentru uz extern sunt împărțite în mod convențional în două grupe: medicamente hormonale și non-hormonale.

Fiecare dintre ele are propriile sale avantaje și dezavantaje:

 • Cu un grad ușor până la moderat de dezvoltare a bolii, unguentele non-hormonale pentru eczeme și dermatite sunt utilizate cu succes. Avantajul lor indubitabil este o bună tolerabilitate, siguranță și un număr mic de efecte secundare. Alegerea medicamentelor depinde în totalitate de cauza bolii, deci este important să stabiliți corect diagnosticul.
 • În cazul unui curs sever al bolii, manifestări severe de inflamație, precum și cu recăderi regulate, medicamentele hormonale sunt mai des utilizate. Au un efect antiinflamator rapid și fiabil, dar au o mulțime de restricții și contraindicații, precum și efecte secundare. Pentru utilizarea medicamentelor hormonale, sunt necesare justificări serioase, iar scopul și utilizarea acestora se efectuează sub supravegherea constantă a unui specialist. În acest caz, medicamentele non-hormonale pot fi incluse simultan în regimul de tratament ca mijloace auxiliare..

Tratamentul cu agenți non-hormonali este mai sigur și mai puțin riscant. După stabilirea diagnosticului, medicul selectează medicamente adecvate pentru rezolvarea unei probleme specifice. În cazuri dificile, aceste medicamente sunt prescrise în terapie combinată împreună cu alte medicamente..

Unguente regeneratoare

Formele de dozare pentru uz extern cu efect regenerant promovează activ vindecarea suprafeței corporale deteriorate în locurile în care apar dermatite sau erupții cutanate. Acestea activează metabolismul celular și sunt adesea utilizate în terapia complexă, simultan cu alte forme de dozare sau în stadiul final.

Bepanten

Principalul ingredient activ al acestei creme este dexpantenolul, vitamina B5. Compoziția ușoară, fără grăsime, permite ca această cremă să fie folosită atât pentru tratamentul pielii uscate, cât și pentru îngrijirea zilnică. Ameliorează inflamațiile minore, tratează dermatita, reface pielea după arsuri solare, vindecă crăpături, abraziuni, protejează pielea de iritanții externi.

Protopicus

Rolul agentului principal îl joacă substanța tacrolimus sub forma unui monohidrat. Unguentul este conceput pentru a restabili funcțiile pielii, vindeca rapid rănile minore și daunele. De asemenea, acest remediu eficient ameliorează mâncărimea și reduce descuamarea. Protopic nu provoacă atrofie a pielii și poate fi prescris copiilor în tratamentul dermatitei atopice.

Solcoseril

Gel transparent pe bază de apă conceput pentru vindecarea rănilor, ulcerelor și a altor leziuni ale pielii. Un remediu eficient este utilizat pentru a trata dermatita și eczema, precum și o serie de alte boli. Se prepară dintr-o substanță găsită în sângele vițeilor. Particularitatea Solcoseryl este că nu poate fi utilizată pentru a trata inflamația înainte ca suprafața plăgii să fie complet dezinfectată. În caz contrar, există riscul de a reține agenții patogeni în interiorul epidermei în timpul vindecării forțate a suprafeței acesteia.

Unguente hidratante și hrănitoare

Balsamurile pielii sunt utile în special în cazul eczemelor uscate, precum și în momentul recuperării după tratamentul cu alte medicamente. Regenerarea țesuturilor este însoțită de obicei de uscarea leziunilor, iar pentru a restabili funcțiile pielii, este necesar să o hidratăm și să o saturăm cu substanțe utile. Unguentele și cremele cu efect nutritiv ajută la restabilirea funcțiilor pielii și îmbunătățesc activitatea ulterioară.

Zori

Crema Floralisin face față cu succes problemelor pielii, exprimate sub formă ușoară până la moderată. Acest produs, pe lângă principalul ingredient activ, conține un complex de substanțe naturale biologic active. Un medicament ieftin vândut la o farmacie veterinară este eficient în tratarea majorității afecțiunilor pielii. Stimulează vindecarea rănilor și metabolismul în țesuturi, hrănește și înmoaie pielea, o hidratează bine. Un analog al acestei creme numit Forța pădurii este vândut într-o farmacie obișnuită și costă mult mai mult..

Losterin

Unguentul pe bază de Naftalan are un efect pronunțat de înmuiere, vindecare a rănilor și hidratare. Este utilizat în terapia complexă a dermatitei seboreice și atopice. Acest remediu este recomandat de medici ca medicament terapeutic și profilactic pentru creșterea pielii uscate a mâinilor și picioarelor, precum și pentru tratamentul infecțiilor bacteriene necomplicate..

Unguente de uscare

Aceste unguente și creme ajută la depășirea efectului de înmuiere a ulcerelor pe piele, care interferează cu procesul de regenerare. În multe cazuri, asociat cu zgârierea rănilor cauzate de mâncărime, devine necesară ameliorarea inflamației și în același timp uscarea suprafeței. În plus, utilizarea unor astfel de formulări este relevantă în cazul tratamentului eczemelor plângătoare..

Unguent de zinc

Remediu tradițional pentru toate tipurile de leziuni ale pielii. Componenta principală este oxidul de zinc. Cel mai frecvent unguent prescris pentru eczeme pe mâini. Un remediu ieftin potrivit pentru toate tipurile de probleme dermatologice care nu sunt asociate cu uscarea excesivă a pielii.

Unguent salicilic

O farmacie la fel de cunoscută cu un efect pronunțat de uscare are mai multe proprietăți utile simultan. Unguentul salicilic este un antiseptic, antiinflamator și favorizează regenerarea celulară. Este prescris în stadiile inițiale ale bolii în condiții dermatologice necomplicate. Substanța activă poate pătrunde în straturile profunde ale dermei, prin urmare, utilizarea unguentului este limitată și necesită prudență. Contraindicațiile sunt sarcina și bolile renale..

Agenți imunomodulatori

Preparatele acestui grup redau bariera naturală de protecție a pielii și întăresc imunitatea locală. Acestea previn atașarea infecțiilor secundare în timpul tratamentului bolilor dermatologice.

Viferon

Un remediu imunitar popular sub formă de unguent este utilizat pe scară largă pentru tratamentul și prevenirea ARVI și a gripei. Este, de asemenea, eficient pentru restabilirea rezistenței pielii inflamate la infecții virale și bacteriene. Acest remediu este contraindicat numai pentru cei care au o sensibilitate crescută la interferoni..

Timogen

O cremă imunomodulatoare care poate ameliora rapid roșeața și mâncărimea în caz de reacții alergice sau recidive de eczeme cronice. Influențează procesul de refacere a filmului protector, îmbunătățește bariera antimicrobiană de pe suprafața pielii. Astfel de medicamente sunt puternice și ar trebui utilizate numai conform indicațiilor medicului..

Pantalfamarin

Gelul pe bază de apă este fabricat din substanțe extrase din coarnele (coarnele) maralului. Gelul îmbunătățește microcirculația sângelui în epidermă, îmbunătățește starea țesuturilor și stimulează funcțiile de protecție. De asemenea, are un efect protector împotriva radiațiilor solare, a temperaturilor ridicate și a uscăciunii excesive a aerului, care poate fi relevantă pentru eczeme uscate și multe tipuri de dermatită..

Unguente antibacteriene

Medicamentele bactericide acționează direct asupra cauzei bolii, distrugând microflora patogenă. În unele cazuri, infecția apare sub forma unei complicații a inflamației de natură hormonală sau alergică, apoi cremele antibacteriene sunt prescrise ca parte a terapiei complexe.

Eplan

Principala componentă activă a acestei compoziții este glicofanul. Are o serie de proprietăți utile: bactericide, vindecarea rănilor, efecte analgezice. Această cremă ieftină este utilizată pentru a trata o gamă largă de afecțiuni ale pielii, inclusiv eczeme și dermatite de diferite origini. Nu este utilizat pentru infecții fungice.

Levomekol

Antibiotic combinat de acțiune complexă pentru aplicare externă. Componenta sa, cloramfenicolul, are un spectru larg de acțiune împotriva bacteriilor. O altă substanță, metiluracilul, crește nivelul imunității locale, stimulează procesele de vindecare a rănilor și regenerarea celulară. Levomekol nu este prescris concomitent cu alte medicamente externe.

Agenți antifungici

Efectul fungicid al cremelor și al unguentelor din acest grup vă permite să ameliorați inflamația și iritația cauzate de infecțiile fungice. În unele cazuri, astfel de medicamente ajută la procesele inflamatorii de natură inexplicabilă..

Exoderil

Este produs sub formă de unguent și soluție, ingredientul activ este naftifina. Unguentul este un fungicid fiabil cu spectru larg. Utilizarea sa este indicată în cazurile de dermatomicoză inflamatorie, candidoză, pitiriazis versicolor. Forma soluției este mai potrivită pentru acele cazuri în care nu se recomandă aplicarea de substanțe grase pe suprafața afectată.

Alifie

Unguentele lichide concepute pentru a fi aplicate pe o suprafață deteriorată se numesc liniment. Cel mai adesea sunt frecate într-un loc dureros, dar uneori sunt aplicate sub un bandaj datorită structurii fluide și caracteristicilor acțiunii..

Liniment balsamic după Vishnevsky

Cel mai faimos remediu din acest grup nu este fără motiv atât de popular printre locuitorii țării noastre. Linimentul Vishnevsky face față unei liste largi de probleme dermatologice grave. Conține gudron de mesteacăn, care conferă unguentului un miros specific, precum și xeroform și substanțe auxiliare. Acest instrument trebuie aplicat cu atenție, pentru a proteja membranele mucoase ale ochilor și gurii. Linimentul are un efect iritant asupra lor..

Homeopatie

Remediile homeopate ajută la restabilirea unui echilibru sănătos al sistemelor corpului și la echilibrarea acestora. Eficacitatea metodelor homeopate în general este pusă la îndoială de mulți medici și profesioniști din domeniul medical, dar nici aceste medicamente nu au efecte secundare. Acest grup include: Kalium, Antimonium, Berberis, Oleander și altele.

Metode de aplicare și regimuri de tratament

Unguentele pentru bolile de piele sunt prescrise de un dermatolog. De asemenea, el determină regimul de tratament, uneori prescrie un set de medicamente pentru uz intern și extern. În funcție de diagnostic și de severitatea manifestărilor bolii, zonele cu probleme sunt lubrifiate cu unguente non-hormonale de 2 de 3 ori pe zi. Tratamentele topice se aplică de obicei pe pielea curată și uscată de eczeme sau dermatite..

 • Agentul este distribuit ușor într-un strat subțire pe întreaga suprafață a locului dureros și apoi lăsat în aer liber până la absorbția completă.
 • Uneori, la recomandarea unui medic, se aplică un bandaj steril de tifon peste zona tratată..
 • Cursul tratamentului este în medie de 7-14 zile, în unele cazuri procedurile trebuie repetate până la 3 săptămâni sau până la recuperarea completă.
 • În absența unui rezultat vizibil sau identificarea efectelor negative, medicamentul trebuie înlocuit.

Pentru tratamentul afecțiunilor cutanate obișnuite, cum ar fi dermatita necomplicată și eczema timpurie, sunt potrivite unguentele non-hormonale. Gama de medicamente este destul de mare, iar costul acestora în rețeaua de farmacii este destul de accesibil. Avantajul acestei metode de tratament este că efectul este punctual asupra zonelor afectate ale corpului și nu are un efect sistemic. Dacă medicamentul este selectat corect, puteți face față bolii fără a utiliza medicamente complexe care au efecte secundare grave..

Unguente și creme pentru eczeme

Unguentele și cremele pentru eczeme formează baza terapiei complexe pentru boală. Viteza și posibilitatea recuperării pacientului depind de agentul extern selectat corect. Toate medicamentele topice pot fi împărțite în hormonale, non-hormonale și antibacteriene.

Medicamente hormonale pentru eczeme

Cremele și unguentele hormonale sunt produse topice care conțin corticosteroizi sintetici sau naturali.

Cele mai renumite unguente hormonale utilizate pentru eczeme includ:

 • Sinalar,
 • Advantan,
 • Unguent de prednisolon,
 • Soderm,
 • Afloderm,
 • Dexametazona,
 • Galcinonida,
 • Fluorocinolonă,
 • Unguent cu hidrocortizon,
 • Dexametazona,
 • Lorinden,
 • Sinaflan,
 • Triderm,
 • Dermovate,
 • Locoid etc..

Crema cu hormoni trebuie prescrisă numai de un dermatolog. Auto-medicația duce adesea la complicații și imunitate suplimentară a eczemelor la corticosteroizi.

Unguent de prednisolon

Prednisolonul este un analog sintetic al substanțelor hormonale care sunt produse de cortexul suprarenal. Acționează (prin mediatori) asupra prostaglandinelor, reducând concentrația acestora în centrul inflamației.

Numărul maxim de zile pentru utilizarea prednisonului pentru eczeme este determinat de medic. Dacă recomandările nu sunt respectate, pacientul poate deveni dependent. Dacă în perioada specificată remediul nu a ajutat, acesta este înlocuit cu altul. Utilizarea unguentului de prednisolon la copii este posibilă numai sub supraveghere medicală. Medicamentul este contraindicat la copiii cu vârsta sub 1 an..

Advantan

Advantan este un medicament hormonal prescris pentru eczeme. Substanța activă a medicamentului este metilprednisolonă. Efectul aplicației este vizibil în câteva ore de la aplicarea produsului în zona cu probleme.

Advantan vine în 3 forme principale:

 • Unguent:
  • formă grasă care conține ulei de ricin (prescris în principal pentru eczeme uscate);
  • baza clasica;
 • Emulsie, care este utilizată pentru formele acute de dermatoze.
 • Cremă pe bază de apă care hidratează în mod activ derma.

Dermovate

Dermovate pentru eczeme este prescris atunci când alte remedii nu pot ajuta. Cel mai adesea este utilizat în tratamentul eczemelor plângătoare..

Dermovate este capabil să pătrundă în sânge, deci trebuie utilizat cu mare atenție. Atunci când patați produsul pe o zonă mare a corpului, poate apărea un efect secundar sub formă de atrofie a grăsimii subcutanate..

Remedii externe non-hormonale pentru eczeme

Unguentele non-hormonale sunt mai puțin eficiente decât cele hormonale, dar pot fi utilizate pentru o perioadă de timp aproape nelimitată..

Cele mai renumite medicamente non-hormonale utilizate extern pentru eczeme includ:

 • Bepanten,
 • Eplan,
 • unguent de zinc,
 • Capac de piele,
 • Magnipsor (nu este de dorit să-l utilizați pentru eczeme plângătoare),
 • Pantenol,
 • Aurobin,
 • Pantoderm,
 • Losterina etc..

Unguentele din acest grup pot fi prescrise gratuit copiilor și femeilor însărcinate. Desigur, fiecare remediu are propriile sale contraindicații și nuanțe de utilizare, dar cel mai adesea se datorează intoleranței individuale la oricare dintre componentele medicamentului.

Bepanten plus

Substanța activă a Bepanten este dexpantenolul, care este transformat în acid pantotenic în celulele pielii și promovează vindecarea ulcerelor. Preparatul conține, de asemenea, lanolină, care hidratează pielea, ulei de migdale, care înmoaie derma și clorhexidină, care are efect antiseptic. Bepanten Plus ajută pielea să se regenereze rapid în eczeme. Această cremă poate fi utilizată chiar și la bebeluși.

Unguent sau pastă de zinc

Unguentul (pasta) de zinc usucă pielea, adsorbe substanțe nocive și dezinfectează zonele dureroase. Substanța activă a medicamentului este oxidul de zinc. Cel mai adesea, acest unguent este prescris în stadiul de plâns al eczemelor. Este deosebit de eficient în timpul perioadei în care veziculele cu conținut seros se rup și lichidul este turnat. Acest medicament este mai sigur, prin urmare poate fi utilizat pentru tratarea dermatozelor la femeile gravide și copii, deși sub supravegherea unui medic..

Eplan

Eplan este un medicament complex eficient împotriva diferitelor dermatoze. Substanța sa activă este glicolanul.

De asemenea, preparatul conține:

 • Trietilen glicol (lichid dezinfectant);
 • etilcarbitol (acțiune antimicrobiană);
 • glicerol.

Eplan are următoarele proprietăți:

 • vindecarea ranilor,
 • antiinflamator,
 • calmant,
 • antipruriginoase,
 • antimicrobian,
 • detoxifiere.

Unguente antibacteriene pentru eczeme

Unguentele antibacteriene pentru eczeme sunt utilizate în 2 cazuri:

 1. Dermatita este cauzată de agenți patogeni.
 2. O infecție bacteriană s-a alăturat eczemei.

Cei mai cunoscuți agenți externi includ:

 • Unguent de tetraciclină,
 • Locacorten,
 • Unguent pentru eritromicină,
 • Oflokain,
 • Pimafukort,
 • Hioxizon,
 • Oxycort,
 • Levomekol,
 • Celestoderm,
 • Mupirocină etc..

Acestea pot fi utilizate numai conform indicațiilor unui medic..

Levomekol

Levomekol poate fi utilizat pentru eczeme la pacienți de orice vârstă din motive medicale, dar nu se recomandă combinarea acestuia cu alte medicamente pentru dermatită.

 • cloramfenicol,
 • oxid de polietilenă,
 • metiluracil.

Înainte de a începe utilizarea la toate categoriile de pacienți, trebuie să vă asigurați că nu există reacții alergice la Levomekol.

Pimafukort

 • sulfat de neomicină (antibiotic aminoglicozidic);
 • natamicină (antibiotic macrolidic);
 • hidrocortizon (component hormonal).

Datorită acestui fapt, instrumentul luptă perfect nu numai împotriva bacteriilor gram-pozitive și gram-negative, ci și împotriva ciupercilor..

Mupirocin

Mupirocina se mai numește Bonderm sau Bactroban. Agentul suprimă funcțiile de reproducere ale bacteriilor. Medicamentul practic nu intră în sânge și, prin urmare, poate fi utilizat pentru eczeme la pacienții cu diferite patologii cronice.

Tratament cu remedii populare acasă

De asemenea, vă puteți face propriile unguente pentru eczeme. Mai jos sunt câteva rețete eficiente.

Unguent de gudron

 • 100 de grame de gudron obișnuit de mesteacăn;
 • 4 gălbenușuri de ou, crude;
 • 50 de grame de smântână naturală.

Ingredientele trebuie combinate și bătute. Aplicați amestecul rezultat pe leziunile eczematoase, păstrați-l pe piele până când se usucă complet și formează o crustă. Zona poate fi acoperită cu tifon, astfel încât unguentul să nu păteze hainele.

Unguent cu oțet și ouă

Un ou de pui proaspăt, crud, trebuie scos din coajă, pus într-un borcan de sticlă transparent și acoperit cu 50 de grame de oțet obișnuit de masă (de preferință 3%). Borcanul trebuie închis cu grijă cu un capac și așezat într-un loc întunecat și răcoros (dar nu în frigider!).

După o zi, adăugați 1 lingură în borcan. grăsime de porc nesărată. Conținutul borcanului trebuie amestecat până se obține o consistență omogenă, după care unguentul rezultat se aplică pe piele timp de o oră. După spălarea remediului, derma poate fi lubrifiată cu cremă pentru copii fără impurități și parfumuri.

Unguent cu usturoi și morcov

Pentru a pregăti produsul veți avea nevoie de:

 • 1 morcov fiert mare;
 • 3 căței de usturoi;
 • 100 de grame de smântână (20%).

Usturoiul se trece printr-o presă de usturoi, iar morcovii se dau pe răzătoare fină. Combinați și amestecați toate ingredientele. Unguentul trebuie aplicat imediat după preparare pe zonele dureroase ale pielii. Produsul trebuie păstrat pe piele timp de 1-2 ore..

Eczema video

Videoclipul oferă o rețetă simplă pentru un unguent eczemă pe care oricine îl poate face singur. Pentru a-l prepara, veți avea nevoie de miere, o capsulă de vitamina E, ceară de albine, unt și ulei de lavandă..

Prognoza

Când tratați eczemele, trebuie să respectați recomandările medicale și să utilizați numai acele creme și unguente care au fost prescrise de medicul dumneavoastră. De asemenea, înainte de a utiliza noul produs, trebuie să efectuați un test de alergie..

15 cele mai bune remedii pentru eczeme

Leziunile eczematoase ale pielii sunt boli cronice cu un curs instabil. Perioada latentă este înlocuită de o exacerbare, care va fi oprită de unguentele de farmacie pentru eczeme și medicina tradițională. Alegerea medicamentului depinde de forma patologiei pielii, etiologia și intensitatea semnelor clinice.

Unguentele pentru eczeme trebuie alese cu atenție în funcție de gradul de patologie

Terapia generală medicamentoasă

Terapia patogenetică este principalul tip de tratament, fără de care este imposibil să se vindece eczema pe mâini. Acest tip de terapie vizează nivelarea sau slăbirea influenței negative a mediului extern sau a funcțiilor modificate ale organelor interne.

Când este diagnosticată eczema pe degete, tratamentul include adesea terapie nespecifică desensibilizantă: autohemoterapie, transfuzie de sânge, hirudoterapie, lactoterapie.

În eczeme severe, se efectuează hemosorbția, enterosorbția și plasmafereza.

Se prescriu biostimulanți: injecții de curs de aloe sau extract de placentă, 1,0-1,5 ml.

În cazul tulburărilor nevrotice severe, sunt prescrise următoarele:

 • medicul poate prescrie bromură de sodiu pe cale orală, 5-15 ml 3 r / zi
 • bromcamphor, de asemenea, trei r / zi timp de 2 săptămâni
 • numai așa cum este prescris de un medic tranchilizante în doze mici - Nosepam, Fenozepam, Chlozepid nu mai mult de 10 zile
 • sedative pe bază de plante - Novopassit, Persen, Valerian, tinctură de bujor, Sedasen

Enterosorbanți și medicamente pentru a reduce intoxicația:

 • Dintre sorbanții energetici, se pot distinge Polyphepan, Multisorb, Enterosgel, Polysorb, Atoxil, filtrul STI (instrucțiuni), de asemenea, într-un curs scurt de cel mult 10 zile
 • Injecții intravenoase de tiosulfat de sodiu 10-20 perfuzii de 10 ml. sau clorură de calciu
 • Pentru eczeme micotice, soluție de hexametilenetetramină
 • Gluconat de calciu intramuscular 10-20 injecții

Terapia hormonală

Eczema persistentă a degetelor, între degete, este tratată cu medicamente hormonale, care sunt utilizate numai conform indicațiilor medicului, într-un curs scurt, cu o retragere treptată a medicamentului și numai în cazuri de extremă necesitate. Administrarea de corticosteroizi are efecte secundare grave și o serie de contraindicații, poate contribui la dezvoltarea proceselor infecțioase, la exacerbarea bolilor cronice, deoarece reduce imunitatea (vezi unguente hormonale pentru psoriazis).

Utilizarea lor prelungită sau frecventă necontrolată este deosebit de periculoasă. Când eczema este localizată doar pe mâini, degete, vă puteți limita la utilizarea doar a agenților hormonali locali, dar în cazul generalizării procesului inflamator, se poate prescrie și terapia hormonală orală, nu durează mai mult de 10-15 zile în doze moderate, controlate:

 • corticotropină 40 de unități pe zi (800-1000 de unități pe curs)
 • prednison 20-40 mg zilnic
 • triamcinolonă 10 mg pe zi
 • dexametazonă 2,5 comprimate pe zi

Vitaminoterapia

Vitaminoterapia este indicată pentru tratamentul oricărui tip de eczemă pe mâini. Cu toate acestea, având în vedere cele mai recente cercetări efectuate de oamenii de știință, preparatele care conțin vitamine sintetice ar trebui tratate cu mare atenție (a se vedea daunele vitaminelor sintetice):

 • Vitamina E (soluție de ulei)
 • Acid ascorbic și nicotinic
 • Vitamine B în injecție
 • Acid folic

Antihistaminicele sunt indicate pentru orice tip de eczemă pe mâini:

 • Într-un proces acut, este indicată administrarea parenterală de difenhidramină, cloropiramină, prometazină
 • Cu severitate moderată, 1 comprimat în 2 săptămâni 3 r / zi
 • Apoi puteți utiliza medicamente din a doua și a treia generație, cum ar fi ebastină (Kestin 300 ruble. 10 buc), cetirizină (Tsetrin 150 ruble. Zyrtec, Zodak, Parlazin), Loratadin (Clarisens, Claritin, Lomilan, Lorahexal, Loratin), fexofenadine (Telfast, Feksadin) desloratadină (Erius, Lordestine, Desal) vezi lista completă a medicamentelor pentru alergii.
 • De asemenea, este posibil să se utilizeze Ketotifen - stabilizatori ai membranelor mastocitare

Imunomodulatori

După un proces acut, când manifestările inflamatorii cedează persoanelor cu afecțiuni de imunodeficiență, numai sub controlul unui imunolog și al unei imunograme, sunt prezentate următoarele imunomodulatoare, a căror utilizare trebuie luată cu precauție (vezi medicamente pentru creșterea imunității):

 • Stimulanți ai fagocitozei, printre care se numără Polyoxidonium, Likopid, Prodigiosan
 • Timomimetice sunt Timogen, Timalin, Immunofan
 • Conform indicațiilor, este posibil să se utilizeze - humus vitros, soluție de humisol, Plasmol, extract de placentă, acestea pot fi utilizate pentru a trata eczemele de pe mâini și corp doar într-un proces cronic..

Cu disbioză, indigestie

Atunci când eczema este combinată cu pancreatită, se prescriu alte boli ale tractului gastro-intestinal, gastroduodenită, săruri biliare, preparate enzimatice, pepsină - acestea sunt pancreatină, hermitală, creonă, festală, solizimă, enzimală, Panzinorm forte, Micrasim, Pangrol, Gastenorm, Pepfiz, Biozyme. Dacă eczemele de pe mâini sunt însoțite de o încălcare a microflorei intestinale (vezi tratamentul disbiozei intestinale), se utilizează cursuri de probiotice, cum ar fi Hilak Forte, Lactobacterin, Bifiform, Rio flora immuno (vezi lista suplimentelor alimentare și a probioticelor, analogii Linex).

Cu eczeme microbiene

În prezența unui proces purulent cu eczeme microbiene, se utilizează agenți antibacterieni. Pentru eficacitatea maximă a tratamentului, este mai bine să pre-semănați flora și să determinați rezistența și sensibilitatea agentului patogen al eczemelor la antibiotice specifice. Macrolide, cefalosporine de a doua generație, fluorochinolone și aminoglicozide sunt frecvent utilizate. Când se atașează o infecție fungică, medicamentele antifungice în tablete sau tratamentul local cu antimicotice - unguente, creme.

Tratamentul eczemelor cu remedii populare

Persoanele cu o formă cronică a bolii sunt interesate de cum să vindece eczema pe mâinile lor pentru totdeauna. Remediile populare pentru eczeme sugerează utilizarea proprietăților curative ale ierburilor și conspirațiilor. Pentru forma uscată a bolii, băile fierbinți de muștar sau sare de mare diluate în apă ajută. Tratamentul eczemelor cu remedii populare poate fi efectuat în paralel cu utilizarea medicamentelor.

Acasă, solidolul este un remediu eficient; ameliorează inflamația, uscăciunea și mâncărimea. Sunătoarea și uleiul de chimen negru ajută la inflamații. Pentru tratamentul piciorului, puteți pregăti un unguent: turnați aceleași volume de ouă crude, apă, oțet de mere în trei pahare, combinați totul într-un singur borcan, amestecați bine. Ungeți amestecul pe piele noaptea și puneți șosete.

3 Prednisolon

Eficiență ridicată testată în timp Țară: India Preț mediu: 22 ruble. Evaluare (2019): 4,8

Cel mai renumit medicament hormonal aparținând grupului de glucocorticosteroizi. Îndepărtează eficient semnele de eczeme pe mâini, unghii, picioare. Disponibil sub formă de unguent, tablete, soluție injectabilă și picături. Se remarcă proprietățile sale puternice anti-inflamatorii și anti-șoc. Elimină complet sau parțial sensibilitatea ridicată a organismului la alergen, suprimă sistemul imunitar. Este prescris nu numai pentru tratamentul eczemelor, ci și pentru dermatita seboreică, psoriazis, lupus eritematos și alte boli. Medicamentul oprește instantaneu mâncărimea, reduce permeabilitatea vasculară, inhibă formarea exsudatului.

Injecția de prednisolon se datorează necesității de a elimina rapid starea de șoc, de a opri dezvoltarea unei forme severe a bolii, de a ameliora edemul cerebral, atacul de astm. Comprimatele sunt recomandate pentru terapia hormonală pe termen lung asociată cu artrita reumatoidă, hepatită, comă. Recepția acestora este strict reglementată și ar trebui să aibă loc într-o perioadă de timp de la 6 la 8 dimineața. Se ia cu micul dejun sau după masă. De obicei, doza zilnică este împărțită de 2-4 ori, dar cea mai mare parte se ia dimineața. Încep cu o normă zilnică de 20-30 mg, apoi efectuează terapie de întreținere și nu consumă mai mult de 10 mg pe zi. Anularea medicamentului se efectuează conform schemei dezvoltate de medic și are loc sub controlul acestuia.

Lista unguentelor eficiente pentru eczeme

Agenții care conțin hormoni sunt împărțiți în funcție de puterea efectului terapeutic. Medicamente non-hormonale - în funcție de acțiunea țintită a componentei principale asupra pielii.

Droguri hormonale

Medicamentele care conțin hormoni steroizi nu sunt utilizate dacă o infecție secundară este atașată bolii de bază:

 • viral (herpes, varicela);
 • bacterian (stafilococ, streptococ);
 • micotic (ciuperca).

Contraindicații generale pentru medicamentele care conțin hormoni:

 • reacții alergice la substanțele constitutive;
 • rozacee (rozacee) și acnee;
 • modificări tuberculoase și sifilitice ale epidermei;
 • dermatită periorală.

Agenții hormonali nu sunt aplicați pe suprafețele deschise ale plăgii.

Lista medicamentelor:

 1. Elokom. Unguent puternic pe bază de mometazonă și acid salicilic. Numărul de cereri pe zi la adulți - de 1 dată.

Elokom - o cremă puternică dovedită pentru eczeme

Contraindicat la copii sub 12 ani, la femei în timpul alăptării.

Prețul unui tub cu un volum de 15 g este de 80 de ruble.

 1. Dermovate. Cel mai bun remediu cu hormonul steroid activ clobetasol. Disponibil sub formă de unguent și cremă. Compoziția unguentului este suplimentată cu sesquioleat de sorbitan, crema include gliceril monostearat, alcool cetostearilic, citrat de sodiu, clorocrezol. Cursul terapiei este selectat individual. Crema este recomandată pentru eczeme plângătoare, unguent - pentru forma uscată a bolii.

Dermovate este utilizat pentru eczeme plângătoare

Nu se utilizează în tratamentul copiilor cu vârsta sub un an.

Costul a 25 g de unguent - 430 ruble, cremă - 480.

 1. Locoid. Crema și unguentul sunt fabricate din butirat de hidrocortizon. Se arată pentru utilizare de 1 până la 3 ori pe zi. Cu leziuni extinse ale pielii pe brațe și picioare, se recomandă aplicarea unguentului sub pansamente ocluzive - ermetice.

Locoidul este utilizat pentru leziunile extinse ale pielii

Interzis pentru utilizare la sugari și pacienți cu cancer de piele.

Prețul cremei este de 270 de ruble, unguentul poate fi achiziționat pentru 290.

 1. Hidrocortizon. Un medicament ieftin produs din hormonul steroid cu același nume. Aplicați de 2 ori pe zi. Utilizați cu precauție pentru eczeme pe față, deoarece un supradozaj poate provoca apariția venelor păianjen - telangiectasia.

Hidrocortizonul conține un hormon steroid

Nu este utilizat pentru cancerul de piele și cu vârsta sub 2 ani.

Costă 10 g - 30 de ruble.

Cursul terapiei cu steroizi nu trebuie să dureze mai mult de 2 săptămâni.

Unguente non-hormonale

Preparatele care nu conțin hormoni steroizi sunt utilizate pe scară largă în pediatrie. Nu sunt dependenți, interacționează bine între ei, nu afectează constanța fondului hormonal. Dezavantajele medicamentelor includ durata de utilizare și lipsa dinamicii pozitive în eczeme severe care afectează dermul.

Levomekol

Unguentul conține un compus chimic cu metiluracil și antibioticul cloramfenicol. Are un puternic efect antiinflamator și antimicrobian, dă un rezultat bun pentru eczeme, agravate de o infecție bacteriană. Aplicați în sens orizontal pe vezicule și ulcere. Pentru zone întinse ale leziunii, aplicați pe un șervețel steril și fixați-l cu un bandaj.

Levomekol se aplică în sens punctual la ulcer

Contraindicat în erupțiile psoriazice și micoza.

40 g de medicament costă 120 de ruble.

Zinc

Sunt fabricate pe bază de oxid de zinc. Are un efect antiseptic și de uscare. Eficient pentru eczeme complicate de erupții herpetice. Aplicați pe degete și mâini de 4-5 ori pe zi, pe alte părți ale corpului - de până la 3 ori / zi.

Unguentul de zinc are efect de uscare

Nu utilizați pentru inflamația purulentă a pielii.

Un borcan de 25 g poate fi cumpărat pentru 40 de ruble.

Salicilic

Pe baza acidului cu același nume, cu adaos de vaselină medicală. Ameliorează inflamația și mâncărimea, vindecă pielea. Tratați zonele afectate de 2 până la 4 ori pe zi.

Unguentul salicilic ameliorează inflamația pielii

Nu este prescris copiilor de până la un an.

25 g de medicament au costat aproximativ 30 de ruble.

Cremă de neotanină

Preparat complex, conține tanin sintetic, oxid de zinc, D-pantenol, alantoină. Practică ca agent de uscare, antipruriginant și antiinflamator pentru eczeme plângătoare și dermatită de scutec la sugari.

Crema cu neotanină usucă pielea

Contraindicații: intoleranță individuală la componente.

Preț pentru 50 g - 310 ruble.

Radevit

Compoziția unguentului se bazează pe o combinație de vitamine A, E, D. Înmoaie și hidratează efectiv pielea, favorizează regenerarea epidermei. Folosit pentru eczeme excitate și uscate. Aplicați noaptea, fixați deasupra cu un pansament ocluziv.

Radevit hidratează pielea

Nu este recomandat pentru reacții alergice la complexul vitaminic.

Costul unui tub cu un volum de 35 g este de 330 de ruble.

Metiluracilic

Conține un compus chimic cu metiluracil. Are un efect regenerant și antiinflamator. Este prescris într-o doză individuală. Cursul tratamentului nu trebuie să depășească 5 zile..

Unguentul cu metiluracil are un efect regenerant

Contraindicat în toate tipurile de psoriazis și infecții fungice ale epidermei.

Sulfuric simplu

Compoziția se bazează pe sulf macinat precipitat. Posedă activitate antimicrobiană. Prescris pentru eczeme fungice. Aplicați în strat gros pe pielea deteriorată de 2 ori pe zi.

Unguentul sulfuric simplu este prescris pentru eczeme fungice

Nu se utilizează în tratamentul copiilor sub 3 ani.

Preț farmacie 25 g - 38 ruble.

Ichthyol

Preparatul conține ulei de șist (ichtammol) și vaselină. Servește ca anestezic antiinflamator și analgezic local. Reface formarea perturbată a stratului cornos al epidermei, este activă împotriva microbilor și ciupercilor. Se aplică în strat gros de 1 dată pe zi, fără a se freca în piele, se fixează deasupra cu un pansament ocluziv.

Unguentul cu ictiol este un anestezic antiinflamator

A nu se utiliza în caz de hipersensibilitate la ichtammol.

Costul de 25 g nu depășește 100 de ruble.

Heparină

Conține heparina anticoagulantă și benzocaina anestezică locală. Folosit pentru ameliorarea durerii și ameliorarea procesului inflamator. Recomandat pentru eczeme varicoase necomplicate pe picioare. Terapia de curs durează 2 săptămâni, cu aplicarea zilnică a medicamentului dimineața și seara.

Unguentul cu heparină este utilizat pentru ameliorarea durerii

Interzisă utilizarea cu încălcarea coagulării sângelui.

Preț pentru 265 g - 80 de ruble.

Cremă pentru bebeluși

Cosmetic cu efect de înmuiere și hidratare. Este utilizat ca parte a terapiei complexe a eczemelor alergice uscate și a copiilor. Dozajul individual.

Crema pentru bebeluși are un produs emolient și hidratant

Contraindicații: hipersensibilitate la componentele constitutive.

Un tub de cremă produs de OJSC „Svoboda” costă 70 de ruble.

Qikun Baksian

Unguent chinezesc pentru boli dermatologice, ambalat în două tuburi pentru utilizare de zi și de noapte. Conține ingrediente pe bază de plante (rubarbă și rădăcini de sophora, cenușă albă, sarsaparilla). Ameliorează mâncărimea și umflarea, elimină erupțiile cutanate.

Tsikun Baksian se bazează pe ingrediente din plante

Contraindicație: intoleranță individuală la plantele medicinale, copii sub 2 ani.

Poate fi comandat online la un preț de 480 de ruble. per set de 2 tuburi.

Tratament

Cum se tratează eczema pe mâini? Eczema cronică a mâinilor și a altor părți ale corpului se caracterizează printr-o durată a cursului. Tratamentul este prescris individual pentru fiecare pacient și ia în considerare tipul de eczemă, severitatea procesului inflamator și caracteristicile individuale ale pacientului (vârstă, starea generală, rezultatele tratamentului etc.). La întrebarea cum se tratează eczemele pe mâini poate fi răspuns cu un singur cuvânt - cuprinzător.

În funcție de factorii care influențează apariția patologiei, tipurile de exodermatită sunt clasificate. Conform mecanismului de dezvoltare, eczema este reflexă, neuropatică, paratraumatică. În funcție de localizare, cauzele apariției și manifestările clinice, se disting următoarele tipuri de eczeme:

 1. Adevărat (idiopatic). Se caracterizează printr-un curs acut de la hiperemie la eroziune și descuamare, ulterior se observă o etapă cronică. Erupțiile au o ordine simetrică, apar pe brațe, gât, față.
 2. Microbian. Se dezvoltă după infectarea leziunilor cutanate: zgârieturi, răni, arsuri. Marginile plăgii încep să se desprindă cu solzi, după supurație se formează cruste groase. Ecranele fine sunt vizibile pe pielea sănătoasă. Soiul său este considerat o formă de placă, care se caracterizează prin prezența unei erupții cutanate cu contururi rotunjite regulat..
 3. Micotic. Apare ca o reacție alergică la o infecție fungică a corpului.
 4. Seboreic. Se dezvoltă la pacienții cu seboree pe zone păroase ale pielii care conțin o cantitate crescută de glande sebacee (pe cap, abdomen, piept, axile). Este însoțit de formarea de plăci, papule mici și descuamare.
 5. Atopic. Apare sub influența iritanților alergici.
 6. Dishidrotic. Se dezvoltă datorită unei încălcări a activității glandelor sudoripare, afectează pielea degetelor, palmelor, mâinilor, picioarelor. Eroziunea și crusta pot fi detectate simultan pe zonele deteriorate.
 7. Profesional. Boala poate afecta zonele pielii care au fost expuse la factori agresivi (substanțe chimice, temperatură ridicată sau scăzută).
 8. Tylotic. Apare pe palme și picioare și se caracterizează prin formarea de calusuri (hiperkeratoză) în locurile bulelor.
 9. Varicoasă. Se observă erupții la nivelul picioarelor, în zonele varicoase și în zona ulcerării datorate tulburărilor circulatorii și stagnării sângelui în vene..
 10. Sycosiform. Se manifestă la persoanele cu sicoză (inflamație a foliculilor de păr). Pustulele se formează în jurul bulbilor, localizate deasupra buzei superioare, în axile, pe organele genitale.
 11. Eczema cercului mamelonului și pigmentului. Este rezultatul unei leziuni mamelonare. Se observă în timpul alăptării, caracterizată prin prezența de fisuri, cruste, solzi, plâns.
 12. Copii. Se manifestă la copiii cu hrănire artificială sau dacă se observă manifestări alergice la părinți. Începe în față și se poate răspândi până la gât și trunchi.
 • Eczeme uscate pe mâini sau picioare
 • Eczeme plângătoare la om: simptome și tratament
 • Eczeme la nivelul picioarelor - cauze și cum se tratează boala. Unguente și remedii populare pentru eczeme

1 Novopassit

Cel mai bun remediu pentru frică și anxietate Țara: Republica Cehă Preț mediu: 683 ruble. Evaluare (2019): 5,0

Este considerat un medicament de acțiune combinată. Efectul sedativ este asigurat de influența materialelor vegetale în compoziție. Guaifenesin este responsabil pentru cea mai rapidă ameliorare a anxietății și fricii. Medicamentul poate slăbi stresul psihologic asupra corpului în caz de boli cronice, stres de zi cu zi, excitare puternică. Medicamentul este recomandat în special pentru dureri de cap, migrene, mâncărime severă, neurastenie climacterică, însoțită de anxietate, tulburări de somn și odihnă. Nu este recomandat să luați medicamentul pentru copiii cu vârsta sub 12 ani, persoanele cu dependență de alcool, pacienții hipotonici, femeile care alăptează.

Disponibil în două forme - tablete și soluție. La prescrierea celei de-a doua versiuni a medicamentului, dozarea se efectuează cu ajutorul unui capac de măsurare, conform schemelor de tratament. De obicei, luați 1 linguriță înainte de mese de 3 ori pe zi. Doza maximă admisibilă poate fi dublată în acord cu medicul curant. Pentru a crește eficiența, trebuie să respectați intervalul dintre administrarea medicamentului de la 4 la 6 ore.