loader

Principal

Prevenirea

Cum să scapi de acnee?

Isotrexina, un alt medicament pentru acnee pe care medicilor le place să le prescrie, aparține unui grup de antibiotice precum Zinerit, Dalatsin-T, Klenzit-S, dar particularitatea sa este că izotrexina (prescurtată I.) conține isotretinoină. Iar izotretinoina ne este cunoscută sub un alt nume, ca Roaccutane, care este utilizat strict sub supravegherea unui medic și este administrat oral timp de câteva luni.

Acum să aruncăm o privire mai atentă asupra componentelor gelului:
1. Eritromicina este un antibiotic cu spectru larg care ucide bacteriile patogene. Același antibiotic este conținut și în Zinerite. Dacă Zinerit nu v-a ajutat o dată, a cauzat dependență, nu are sens să prescrieți izotrexină doar din cauza izotretinoinei, efectul va fi minim.

2. Isotretinoina este un retinoid de nouă generație care și-a câștigat popularitatea datorită Roaccutane. La fel ca toți retinoizii, izotretinoina este un keratolitic, suprimă secreția de sebum și are un efect antiinflamator ușor. Promovează creșterea celulelor epiteliale, care ajută țesuturile să se refacă mai repede. Suprimă reacția inflamatorie, din cauza căreia există o îndepărtare a roșeață, umflarea în jurul inflamației. Previne formarea de comedoane.

Combinația la prima vedere este uimitoare, un astfel de retinoid, împreună cu un antibiotic, ar trebui să distrugă pur și simplu toată acneea într-o clipă, dar nu a fost. Datorită antibioticului, acest medicament nu trebuie utilizat pentru o perioadă foarte lungă de timp, iar retinoidul, deși de o nouă generație, la fel ca toate cele anterioare, usucă foarte mult pielea.

Când merită folosit?

 • dacă aveți inflamații moderate până la severe - utilizați pe întreaga zonă afectată,
 • dacă aveți acnee pe spate,
 • dacă aveți un grad ușor, erupții cutanate unice, atunci este mai bine să utilizați acest remediu local, numai pe cos.

Când NU ar trebui să utilizați?

 • dacă aveți o acnee ușoară, în principal comedoane, deoarece antibioticele nu tratează comedoanele, este mai bine în acest caz să preferați alte medicamente (de exemplu, skinoren, diferin),
 • dacă aveți puncte negre pentru că nu există nimic în pregătire care să scape de punctele negre,
 • dacă aveți cosuri pe fund, deoarece produsul este foarte agresiv și o utilizare incorectă poate provoca complicații,
 • Nu recomand utilizarea acestuia în tratamentul acneei de pe gât, pielea de acolo este foarte delicată, subțire, arde foarte puternic din izotretinoină.
 • vârsta de până la 12 ani,
 • o reacție alergică la componentele medicamentului (erupție cutanată, urticarie, edem, mâncărime etc.)
 • sarcină, alăptare,
 • soarele.

Reacție adversă: Cel mai adesea există peeling, mâncărime, roșeață. Posibilă pigmentare datorată radiațiilor UV, deci folosiți protecție UV în zilele însorite.

Aplicați pe pielea curată, curată de 1-2 ori pe zi, evitați zona ochilor și membranele mucoase. Curs 6-8 săptămâni, nu mai puțin.

Nu poate fi utilizat împreună cu Isotrexin:

 • alți retinoizi în timpul tratamentului cu medicamentul (Differin, Klenzit, Klenzit-S, unguent retinoic, alte produse cosmetice cu retinoizi),
 • antibiotice din seria tetraciclinei pe parcursul întregului tratament, deoarece acest lucru va reduce eficacitatea medicamentului.
 • aveți grijă să prescrieți medicamente care conțin acizi (acid salicilic), deoarece acest lucru va crește cheratizarea pielii.

Recenzii

Maria: I. a fost prescris de un medic. Remediu infernal, toată pielea din el a urcat, abia a rezistat cursului. Dar fața este acum curată, acum scap de uscăciune. Cremele hidratante nu ajută, nu știu ce să fac. Medicul spune că trebuie să așteptăm, pielea însăși se va recupera în curând.

Andrey: aplici gelul, dar arată ca un film, nu este deloc absorbit. Pielea după ce s-a strâns, iar o săptămână mai târziu a trebuit să cumpăr o cremă hidratantă la sfatul unui medic, dar nu avea sens, pielea era în zdrențe, iritație din orice motiv și, după ras, a început să sângereze. A trebuit să refuz. Folosită o lună, câteva inflamații au rămas în medie.

Natalia: L-am cumpărat la sfatul unui prieten și nu am regretat, o săptămână mai târziu pielea a revenit la normal, conținutul de grăsime a dispărut. O folosesc de 1,5 luni, aproape toate inflamațiile au trecut.

Dima: Am folosit isotrexina timp de aproximativ 5-6 luni. Folosit 2 tuburi de 30 g.
Ei bine, ce să spun, medicamentul este foarte puternic. La început mi-am uscat pielea, dar apoi pielea mi s-a obișnuit. Mai târziu am început să-l folosesc de 2 ori pe zi. Am început să-l folosesc la sfârșitul lunii iulie, pielea mea devenind roșiatică sub influența razelor solare, așa că am încercat să petrec cât mai mult timp acasă. Ce concluzii se pot trage? După părerea mea, pielea a devenit mai puțin grasă, puțin mai fină.

Marina: Mazala aproximativ o săptămână, dimineața și seara. După gelul de curățare, când am aplicat izotrexină, a ars foarte mult, dar am decis că este necesar. Pe scurt, acum nu sunt mânjit de nimic. Nu vă atingeți fața. Mă doare să te speli pe față cu apă. Senzația este că, în primul rând, pielea nu este a mea și, în al doilea rând, totul arde din interior (de parcă aș fi făcut plajă în soare), zâmbind și doar vorbind este foarte dureros.

Întrebări frecvente despre medicament:

1. Pentru ce grad este potrivit?
Mediu, greu.

2. Pot continua să folosesc I. mult timp? Care este amenințarea? Va crea dependență?
- Nu, nu poti. Cursul tratamentului cu Isotrexin este de 6-8 săptămâni, nu mai mult din cauza antibioticului. Atunci merită să treceți la Differin sau Klenzit pentru a menține rezultatul, dacă este necesar.

3. Este posibil să aplicați fond de ten peste gel?
Puteți, după ce produsul este absorbit, care este de aproximativ 15-20 de minute.

4. Pot apărea ridurile??
Acestea nu sunt riduri - pielea este foarte uscată, este necesară hidratarea.

5. Medicamentul usucă pielea, de ce, ce să faci?
Medicamentul usucă practic pielea tuturor. Dacă pielea se descuamează puternic, vă sfătuiesc să utilizați împreună cu gel Panthenol (spray, loțiune) sau bepanten (cremă). Dacă descuamarea nu este puternică, atunci merită să alegeți o cremă hidratantă specială pentru pielea cu probleme. Merită să aplicați o cremă hidratantă, la 15-20 de minute după aplicarea gelului.

6. După aplicarea cremei hidratante deasupra I., fața arde cu o flacără stacojie, din cauza căreia ar putea fi?
Iritarea de la retinoizi și, eventual, de la un agent antibiotic și agresiv conținut în crema hidratantă, cum ar fi alcoolul sau acizii, iar pielea începe să „țipe” și să ardă. Merită să vă înlocuiți crema hidratantă. Puteți încerca Pantenol (loțiune) sau Bepanten (cremă).

7. Am auzit că retinoizii nu pot fi combinați cu substanțe iritante (acizi, alcool)?
Instrucțiunile spun că nu este de dorit să se utilizeze substanțe care provoacă uscarea pielii. Dar, dacă isotrexina nu vă provoacă efecte secundare, sub formă de uscăciune, atunci o puteți folosi în siguranță cu moderare. Acizii nu sunt interzise, ​​dar alcoolul trebuie aruncat!

8. Cum se spală ȘI.?
Ceea ce crezi că este necesar. Îl puteți spăla cu toată lumea: apă, spumă, gel, demachiant...

9. Cât timp puteți hidrata după tratament?
După cum este necesar, adică, pe măsură ce simțiți că pielea devine uscată și are nevoie de umiditate, deci imediat.

10. Trebuie să mă protejez de soare când folosesc I.?
Da, altfel pielea va deveni iritată și va apărea roșeață. Cel mai bine folosit cu o cremă hidratantă specială pentru protecție UV.

11. Fața arde din medicament, deși a fost utilizată de mai bine de 2 săptămâni?
Nu mai folosiți-l o vreme (1-3 zile)... Pielea este obosită, trebuie să se odihnească.

12. Există întotdeauna o reacție de la I. sub formă de peeling, roșeață...?
Nu, sunt persoane asupra cărora gelul nu reacționează în niciun fel și pielea arată grozav.

13. Ce se întâmplă după schimbarea gelului?
Toată lumea o are diferit. Pentru unii, totul devine normal și uită de acnee, iar după un timp, pielea grasă revine și inflamația începe să apară.

14. Cum se aplică medicamentul corect: local (în sens) sau pe toată suprafața?
Poate fi utilizat local sau pe întreaga suprafață, dar vă rugăm să rețineți că acest lucru este foarte iritant pentru piele.

15. Este posibil să ungeți I. pe piele fără inflamație?
Nu poți. Anulăm, deoarece toate inflamațiile au trecut sau după un curs de 6-8 săptămâni.

16. Îl pot folosi în timpul sarcinii?
Nu, nu poti.
În timpul tratamentului, alăptarea trebuie întreruptă (excreția în lapte nu este exclusă).

17. Ajută la cicatrici?
Nu.

18. Gelul poate provoca o exacerbare?
Este posibil, dar în rare ocazii.

19. Ce tipuri de acnee ajută ȘI ajută.?
Ajută bine să facă față proceselor inflamatorii: papule, pustule, chisturi, noduri. Ajută bine împotriva comediilor, nu îndepărtează cele vechi, dar previne bine apariția altora noi. Dar nu este recomandat pentru tratarea comedoanelor.

20. Cu ce ​​medicamente se poate combina?
Isotrexina este rar utilizată împreună cu alte medicamente pentru acnee, deoarece totul este deja în compoziție.

Acnee: Cum să vindeci acneea

De unde vine acneea și cum să o vindece. Metoda de tratament a acneei la domiciliu gratuit. Recenzii despre cosmetice pentru farmacii.

Izotrexină

Isotrexin - Un medicament anti-acneic care conține un retinoid și un antibiotic. Aceasta vorbește despre o combinație destul de puternică de substanțe care ar trebui să facă față în mod activ inflamației și acneei. Datorită faptului că există un antibiotic în compoziție, izotrexina nu poate fi utilizată mult timp, maxim 2 luni de tratament regulat.

Isotrexină pentru acnee: compoziție

Isotrexina se bazează pe izotretinoină, un derivat al vitaminei A și, prin urmare, un retinoid. Am scris în detaliu despre ce sunt retinoizii și cum luptă împotriva acneei aici - retinoizi pentru acnee. La fel ca toți retinoizii, izotretinoina afectează creșterea celulelor epiteliale, ajutându-le să se repare și să se reînnoiască mai repede. În plus, izotretinoina suprimă activitatea glandelor sebacee, ameliorează umflarea și inflamația. Are proprietăți antiinflamatorii, keratolitice, antiseboreice.

Astfel, doar o singură izotretinoină inhibă creșterea bacteriilor acneice Propionebacterium acnes, exfoliază celulele vechi și nu permite formarea de noi comedoane, dar nu le afectează pe cele existente..

A doua substanță activă a isotrexinei este eritromicina. Este un antibiotic care acționează împotriva bacteriilor acneice prin inhibarea sintezei proteinelor. Acestea. eritromicina combate inflamațiile și bacteriile preexistente, în timp ce retinoidul funcționează pentru viitor. Zenerit a fost creat pe baza eritromicinei.

Ca rezultat, se dovedește că izotretinoina, funcționând încet, dar pentru rezultatul viitor, va da roade după 1-2 luni și, în acest moment, eritromicina va lupta împotriva erupțiilor cutanate. Când pielea nu mai răspunde la antibiotic, schema de izotretinoin lustruit va începe să acționeze.

Cum se utilizează izotrexina

Aplicați extern de 2 ori pe zi: dimineața și seara. Potrivit pentru baza de machiaj. Cursul tratamentului este de 1,5-2 luni. La începutul tratamentului, cel mai adesea există pielea uscată, peeling. Atunci merită să aplicați medicamentul în fiecare zi și o dată pe zi. În caz de peeling sever, aplicați numai creme hidratante necomedogene până la recuperarea completă și apoi continuați tratamentul numai cu izotrexină.

Instrucțiuni speciale pentru tratamentul cu izotrexină

 • Expunere minimă la radiații UV și aplicare de protecție solară SPF 50+;
 • Potrivit pentru acnee ușoară până la moderată până la moderată până la severă;
 • Nu combinați cu alți retinoizi din cauza efectelor agresive asupra pielii:
 • Nu utilizați antibiotice din grupul tetraciclină în timpul tratamentului, acestea slăbesc efectul medicamentului;
 • A nu se aplica pe membranele non-mucoase și zonele sensibile (gâtul, pielea din jurul ochilor);
 • Isotrexina este interzisă femeilor însărcinate și care alăptează;
 • Este interzisă utilizarea oricărui mijloc cu alcool, puteți face scrubs cu acizi cu precauție.

Cât costă izotrexina și de unde să o cumpărați

Medicamentul este disponibil fără prescripția medicului, dar nu este ușor să îl găsiți. Trebuie să comandați prin intermediul farmaciilor online. Costul unui tub de 30 g este de aproximativ 2300-2500 ruble.

Isotrexin Hegl: recenzii

Mult timp sufer de acnee inflamatorie mare, plină de puroi. Există multe pe toată fața și, după rupere, rămân cicatrici. Complexat teribil, dermatologul a recomandat izotrexina. M-am întins pe toată fața de 2 ori pe zi, mi-a ars teribil, fața mea era roșie, în fiecare zi se dezlipea dezgustător. Nu puteam să ies din casă. După aproximativ o săptămână, peelingul s-a calmat, pielea este uscată, dar acceptabilă. Am aplicat izotrexină dimineața și un fond de ten deasupra, pielea era mai mult sau mai puțin hidratată. În momentul de față folosesc izotrexină de o lună, există încă acnee purulentă pe fața mea, dar sunt de aproximativ 2 ori mai puține. Continu tratamentul, în general sunt mulțumit de el.

Recenzat de: Maria

Am acnee moderată până la ușoară, multe comedoane și inflamații. Isotrexina și-a prescris-o singură: este costisitoare, conține atât un retinoid, cât și un antibiotic. În teorie, acesta este cel mai bun instrument, dar în realitate nu s-a dovedit chiar așa. Pielea era foarte uscată, doar înfiorătoare, de parcă, după o decojire cu laser, ar fi fost alunecată în bucăți. Comedoanele nu au plecat nicăieri și au rămas. Singurul lucru este că există mai puține inflamații, dar acestea încă există și apar din nou. Exact 8 săptămâni au trecut cu izotrexină și au fost oprite. Acum sunt în căutarea unui nou remediu miraculos.

Recenzat de: Lera

De la vârsta de 13 ani cu acnee, am uitat deja cum este să ai o față curată (acum am 20 de ani), dar un prieten mi-a povestit despre Isotrexin. Am citit multe pe internet despre cum funcționează retinoizii și mi-a plăcut și am cumpărat gelul. Fața foarte arsă, aplicată după aproximativ 1-2 zile doar noaptea. După 2 săptămâni, pielea s-a obișnuit și a început să se transforme. Principala mea problemă a fost bărbia - abcesele, inflamația subcutanată, petele roșii erau în mod constant acolo. După o lună de tratament cu izotrexină, bărbia a fost perfect curată! Eu însumi nu-mi vine să cred. Acum sunt pătat pentru a doua lună, vreau să termin cursul. Isotrexinul m-a ajutat foarte mult și am fost într-un șoc sălbatic, nu credeam că acest lucru este posibil deloc.

Izotrexină

Isotrexina este un medicament pentru tratamentul acneei care conține un antibiotic. Medicamentul conține eritromicină și izotretinoină. Isotretinoina - un ingredient activ, este o formă activă biologic de vitamina A. Blochează activitatea glandelor sebacee, reducând cantitatea de grăsime produsă. Are efecte antiinflamatorii și anti-comedogene. Antibioticul eritromicină distruge bacteriile care provoacă acnee și are efecte antiinflamatoare.

Indicații de utilizare

Tratamentul formelor inflamatorii și neinflamatorii de acnee de diferite grade.

Cum se aplică

Spălați-vă bine mâinile, curățați-vă fața, aplicați gelul foarte subțire pe zona afectată a pielii de două ori pe zi.

Poate fi folosit sub machiaj.

Durata tratamentului

Durata tratamentului nu depășește 6-8 săptămâni. Prezența unui antibiotic în compoziția medicamentului poate provoca rezistență.

Efecte secundare

Sunt posibile senzații de furnicături, iritații, peeling, roșeață. Există o sensibilitate crescută la razele UV.

Caracteristici ale aplicației

Medicamentul nu trebuie aplicat pe pielea deteriorată, evitați contactul cu ochii, membranele mucoase ale nasului și gurii, marginea buzelor. Aplicați ușor pe gât și în jurul ochilor. Când tratați cu Isotrexin, trebuie să reduceți expunerea la soare și să utilizați echipament de protecție. Nu utilizați gelul în scopuri profilactice. Nu este recomandat pentru tratament complex.

Dacă medicamentul provoacă uscăciune semnificativă a pielii, ar trebui să faceți o pauză de câteva zile și să utilizați Pantenol sau Bepanten. De asemenea, se recomandă utilizarea cremelor hidratante pentru pielea cu probleme..

O exacerbare a bolii este posibilă în stadiul inițial al consumului de droguri, care dispar odată cu utilizarea continuă a medicamentului și nu servesc drept indicații pentru anulare.

Contraindicații

Dermatită, eczeme, rozacee, sarcină și alăptare, cu vârsta de până la 12 ani, intoleranță la orice componentă a medicamentului.

Combinație cu alte medicamente

Nu trebuie utilizat împreună cu alte retinoide sau medicamente care cauzează uscarea pielii sau descuamarea.

Analogi ai medicamentului Isotrexin

Medicamentele care pot înlocui Isotrexina includ Differin, Adapalen, unguent retinoic, Klenzit, Effezel. Aceste medicamente nu trebuie utilizate împreună.

Izotrexină antibiotică

Nume latin
Izotrexină
Țara producătorului
Irlanda
Descrierea substanței active (INN):
Eritromicină + Isotretinoină

Forma de dozare:
gel pentru uz extern

Efect farmacologic:
Agent antimicrobian pentru uz local. Isotretinoina este una dintre formele biologic active ale vitaminei A, are efecte antiseboreice, antiinflamatoare și keratolitice. Are un efect stimulator asupra creșterii celulelor epiteliale și diferențierea acestora. Inhibă diferențierea terminală a sebocitelor și hiperproliferarea epiteliului canalelor excretoare ale glandelor sebacee, normalizează compoziția secreției lor și facilitează excreția acesteia, reduce producția de sebum și reduce reacția inflamatorie în jurul glandelor sebacee. Afectează comedogeneza, inhibă cheratinizarea foliculară, previne acneea cauzată de acneea Propionibacterium. Eritromicina - un antibiotic din grupul macrolide, se leagă reversibil de subunitatea ribozomului 50S, care perturbă formarea legăturilor peptidice între moleculele de aminoacizi și blochează sinteza proteinelor microorganismelor (nu afectează sinteza acizilor nucleici), are un efect bacteriostatic împotriva acneei Propionibacterium.

Indicații:
Acnee ușoară până la moderată.

Contraindicații:
Hipersensibilitate, sarcină, alăptare, copii cu vârsta sub 12 ani (eficacitatea și siguranța nu au fost stabilite).

Efecte secundare:
Reacții locale: parestezii, arsuri și iritații ale pielii; hiperemie și descuamarea pielii; fotosensibilitate.

Mod de administrare și dozare:
La nivel local, adulți și adolescenți de la 12 ani - medicamentul se aplică într-un strat subțire pe zona afectată a pielii de 2 ori pe zi (dimineața înainte de aplicarea machiajului și seara după spălare). Cursul tratamentului este de 6-8 săptămâni.

Instrucțiuni Speciale:
Evitați contactul medicamentului cu membranele mucoase ale gurii, nasului și ochilor, precum și cu suprafețele pielii deteriorate sau ulcerate. Ar trebui să aveți grijă atunci când aplicați produsul pe zone sensibile ale pielii, cum ar fi în jurul ochilor și gâtului. Datorită faptului că medicamentul poate provoca hipersensibilitate la lumina soarelui, radiațiile UV trebuie evitate. Timp de 1-2 săptămâni de tratament, pot apărea reacții locale - parestezii, arsuri, iritații, hiperemie și descuamare a pielii. De obicei dispar odată cu administrarea continuă a medicamentului. Cu o reacție pronunțată, tratamentul trebuie întrerupt timp de câteva zile și terapia trebuie reluată după dispariția simptomelor. Dacă efectele secundare persistă, tratamentul trebuie anulat.

Interacţiune:
Nu se recomandă utilizarea simultană a altor medicamente cu proprietăți keratolitice sau exfoliative, incl. din grupul retinoizilor. Numirea simultană a antibioticelor din grupul tetraciclinelor, precum și utilizarea locală a corticosteroizilor, reduc efectul.

Gel Isotrexin: preț, recenzii ale dermatologilor

Din acest articol veți afla:

 • Isotrexin - instrucțiuni de utilizare pentru acnee,
 • cât de eficientă este Isotrexin - recenziile dermatologilor.

Isotrexin gel (Isotrexin) este un medicament combinat pentru tratamentul acneei și acneei. Medicamentul combină două componente active: izotretinoina retinoidă și antibioticul Eritromicină. Medicamentul este disponibil sub formă de gel pentru uz extern - în pachete de 6, 25, 30, 40 și 50 g.

Gel de izotrexină: preț, compoziție

Pentru gelul Isotrexin, prețul va fi în medie de 2200 ruble (pe tub 30 g). 1 gram de gel conține substanțe active...

 • Isotretinoin 0,5 mg (0,05%) -
  un alt nume este acidul retinoic 13-cis, care este una dintre formele vitaminei A. Aparține medicamentelor din grupul retinoid. La această concentrație, este un remediu foarte eficient pentru acnee.
 • Eritromicină 20 mg (2,0%) -
  este un antibiotic care inhibă dezvoltarea bacteriilor „Propionebacterium acnes”, care determină transformarea acneei în acnee. Concentrația de 2% este suficient de eficientă pentru a inhiba în mod eficient aceste bacterii.

Componentele auxiliare sunt: ​​etanol, hidroxipropil celuloză, butilhidroxitoluen.

Gel de izotrexină: analogi

Nu există analogi complet. O alternativă mai ieftină la Isotrexina pot fi următoarele medicamente pe bază de izotretinoină pură (cu care, dacă se dorește, gelurile care conțin un antibiotic sau peroxid de benzoil pot fi utilizate în paralel) -

 • "Unguent retinoic" (Fig. 2) -
  este disponibil cu o concentrație de 0,05 sau 0,1% izotretinoin. Dezavantajul acestui medicament este că medicamentul este sub forma unui unguent gras. Substanța grasă inclusă în compoziție (parafină lichidă și ceară) va contribui, dimpotrivă, la înfundarea porilor cu puncte negre. Medicamentul va fi mai mult sau mai puțin potrivit numai pentru persoanele cu pielea uscată. Unguentul va costa 300 de ruble. pe tub de 10 g.
 • Loțiunea "Retasol" (Fig. 3) -
  conține 0,025% concentrație de izotretinoină, precum și o cantitate mare de alcool. Medicamentul este foarte eficient, dar abundența alcoolului usucă pielea. Acesta din urmă înseamnă că medicamentul este cel mai bine utilizat pentru persoanele cu piele grasă. Atunci când este utilizat pe pielea normală, ar trebui să utilizați în mod activ creme hidratante pentru piele. Preț Retasol pentru o sticlă de 50 ml - aproximativ 450 de ruble.

Gel cu izotrexină: acțiune farmacologică

Acțiunea medicamentului se bazează pe ingredientele active incluse în acesta. Cu antibioticul Eritromicină, care face parte din compoziție, totul este clar cum funcționează. Dar izotretinoina retinoidă are un efect anti-acneic datorită următoarelor mecanisme -

 • Scăderea secreției glandelor sebacee -
  excesul de secreție de grăsime a glandelor sebacee se acumulează în lumenul foliculilor de păr și contribuie la înfundarea lor cu dopuri de grăsime. Este unul dintre cei doi factori principali în formarea acneei. Isotretinoina reduce cantitatea de sebum secretată de glandele sebacee.
 • Normalizează keratinizarea epiteliului foliculului de păr -
  încălcarea proceselor de keratinizare a epiteliului duce la faptul că un număr mare de celule epiteliale descuamate se acumulează în lumenul foliculilor de păr. Împreună cu excesul de sebum - înfundă și porii cu puncte negre. Isotretinoina normalizează procesele de keratinizare a epiteliului, reducând numărul de celule epiteliale descuamate.
 • Are proprietăți comedolitice -
  de asemenea, ajută la dizolvarea substanței grase care formează acneea. Ceea ce duce nu numai la prevenirea formării acneei, ci și la curățarea porilor.
 • Efect de peeling -
  favorizează exfolierea stratului cornos superficial al epidermei, constând din celule moarte ale pielii. O scădere a grosimii acestui strat contribuie la deschiderea porilor și descărcarea mai ușoară a secreției glandelor sebacee și a celulelor epiteliale descuamate din acestea, ceea ce va preveni formarea acneei.

Gel Isotrexin: recenzii ale unui dermatolog

Instrucțiunile originale pentru medicament spun că principala indicație de utilizare va fi tratamentul acneei. Amintiți-vă că acneea nu este altceva decât dopuri grase în porii pielii (situate la gurile foliculilor de păr), constând din secreția de grăsime a glandelor sebacee și celulele epiteliale descuamate ale foliculului de păr..

Isotretinoina 0,05%, care face parte din preparat, va reduce perfect secreția de secreție de grăsime de către glandele sebacee și, de asemenea, va normaliza procesele de keratinizare a epiteliului foliculului pilos, ceea ce va duce la o scădere bruscă a numărului de celule epiteliale descuamate din lumenul foliculului. Toate acestea vor preveni cu adevărat formarea dopurilor de grăsime (acnee).

Dar! Medicamentul include, de asemenea, antibioticul eritromicină într-o concentrație terapeutică eficientă de 2,0%, care este necesară pentru suprimarea microflorei patogene, datorită căreia acneea se transformă în acnee (sub formă de papule sau pustule purulente). Cremele și gelurile cu acest antibiotic sunt prescrise în mod activ de către dermatologi numai pentru tratamentul acneei care a apărut deja.
Concluzii: Acest medicament va fi foarte eficient în forma combinată de acnee, adică când aveți acnee și acnee în același timp. Dar nu ar trebui să-l utilizați dacă aveți doar acnee și nu aveți acnee. Acesta din urmă se datorează faptului că microflora se obișnuiește treptat cu orice antibiotic și poate să apară un moment în care bacteriile (care provoacă acnee) vor deveni mult mai agresive și mai insensibile la antibiotice..

Mai mult, nu ar trebui să-l utilizați, inclusiv dacă este necesar, pentru a preveni apariția acneei purulente. Pentru a preveni acneea, cel mai bine este să nu folosiți medicamente antibacteriene, ci cel mai important - geluri și loțiuni antimicrobiene pe bază de antiseptic peroxid de benzoil..

Gel cu izotrexină: instrucțiuni de utilizare

Cel mai important: orice retinoizi sunt utilizați doar o dată pe zi (de preferință înainte de culcare și în același timp). Orice dermatolog vă va spune acest lucru. Nu trebuie să aplicați gel Isotrexin pe piele de 2 ori pe zi, așa cum este scris în instrucțiunile de preparare (24stoma.ru). În caz contrar, veți avea o iritație foarte severă a pielii (uscăciune, roșeață, arsură, descuamare, mâncărime), plus creșteți și riscul apariției petelor de vârstă, deoarece Isotretinoina din preparat crește foarte mult sensibilitatea pielii la soare.

Toate aceste efecte secundare vor apărea cu o singură aplicație, dar atunci vor fi mult mai puțin pronunțate. Acestea vor dura primele câteva săptămâni pe măsură ce pielea se obișnuiește cu izotretinoina. În plus, vă puteți aștepta la o agravare temporară a acneei în primele 1-2 săptămâni. Acest lucru este complet normal și nu trebuie anulat..

Secvența de aplicare -

 1. Curățați-vă pielea cu un detergent ușor.
 2. Așteptați cel puțin 20-30 de minute pentru ca pielea să se usuce bine.
 3. Strângeți un volum de gel de mărimea unei mazăre.
 4. Frecați uniform gelul pe piele.
 5. După - spălați-vă bine mâinile.
 6. Utilizați Isotrexin doar 1 dată pe zi (înainte de culcare).
 7. Ai răbdare - primele rezultate pozitive le vei vedea abia după 4 săptămâni.
 8. Durata medie a tratamentului împotriva acneei este de 16 până la 24 de săptămâni.

Caracteristici ale aplicației -

 • Gelul cu isotrexină este mai potrivit pentru persoanele cu pielea grasă sau normală, dar nu trebuie utilizat dacă aveți pielea uscată sau sensibilă. Acest lucru se datorează faptului că, ca izotretinoină retinoidă (în gel), are un efect iritant semnificativ asupra pielii.

Pentru pielea uscată și sensibilă, este optim să se utilizeze preparate pe baza unui retinoid de a treia generație precum Adapalen. Acesta din urmă practic nu irită pielea (deși are un efect ușor mai slab decât izotretinoina). Astfel, următoarele preparate pe bază de adapalen pot fi utilizate ca alternativă la gelul de isotrexină -

→ "Klenzit-S" - o combinație de adapalen + clindamicină (Fig. 4),
→ "Differin" - conține doar adapalen (Fig. 5), dar poate fi combinat, dacă este necesar, cu alte geluri care conțin un antibiotic sau peroxid de benzoil.

 • În niciun caz nu aplicați gelul pe membranele mucoase ale ochilor, buzelor, nasului. Nu utilizați mai mult medicament decât cel recomandat. Acest lucru nu va accelera debutul efectului, dar va provoca mult mai mult roșeață, descuamare și mâncărime ale pielii. De asemenea, nu aplicați gelul pe zonele pielii care au răni și zgârieturi..
 • Pe parcursul întregii perioade de utilizare a gelurilor, trebuie pur și simplu să folosiți creme de protecție solară (cu un factor de protecție de cel puțin SPF 30), deoarece gelul mărește sensibilitatea pielii la soare, care este plină de arsuri solare și pete de vârstă. În perioadele cu activitate solară ridicată, este de asemenea recomandabil să purtați pălării sau pălării cu bor larg..
 • Instrucțiunile incluse în ambalajul preparatului cu gel Isotrexin afirmă că acest remediu nu este de asemenea recomandat în timpul sarcinii, alăptării și, de asemenea, nu este potrivit pentru copiii cu vârsta sub 12 ani..

Sperăm că articolul nostru: Prețul gelului Isotrexin, recenzii - vi s-a dovedit util!

Izotrexină antibiotică

 • Recenzie numărul 1
 • Recenzie numărul 2
 • Recenzie numărul 3
 • Recenzie numărul 4
 • Recenzie numărul 5
 • Recenzie numărul 6
 • Recenzie numărul 7
 • Recenzie numărul 8

Ajută la tratarea acneei (foto)

Evaluare: 5 (din 5)

În primăvară m-am confruntat cu o problemă atât de neplăcută, cum ar fi o erupție pe față, ca să spun simplu, acnee. De mult timp am încercat să scap de ele cu ajutorul Zenerit și Skinoren, dar din păcate medicamentele nu au dat niciun efect. A trebuit să merg la un dermatolog, medicul mi-a prescris să curăț ficatul și, de asemenea, m-a sfătuit să cumpăr un gel de uz extern la farmacie numit izotrexin.

Medicamentul aparține grupului de antibiotice. Include componente precum:

Eritromicina este un antibiotic cu spectru larg care ucide bacteriile,

Isotretinoin - suprimă secreția de sebum, are efect antiinflamator, previne formarea de comedoane.

Ar trebui aplicat într-un strat subțire pe zonele afectate, îl puteți folosi și local și pe toată suprafața. După aplicare, gelul se întărește instantaneu și formează un film. Pielea feței mele este combinată. Potrivit pentru ea în mod unic. L-am aplicat noaptea pe o față curățată anterior, unii îl folosesc dimineața, dar dacă intenționați să aplicați un fond de ten, acesta se va rostogoli pur și simplu în locul gelului aplicat. Gelul este transparent, cu o nuanță gălbuie și miroase a alcool, care dispare în următoarele minute. Folosesc gelul timp de 3 săptămâni, rezultatul îmi face plăcere. Tenul este uniformizat, petele de acnee devin mai puțin vizibile, pielea este netezită...

Am cumpărat la farmacie prețul: 95 UAH. Recomanda!

Mulțumesc pentru pielea curată!

Evaluare: 5 (din 5)

Buna! Astăzi vreau să vă povestesc despre experiența mea în combaterea acneei. De unde începi? Probabil voi începe cu faptul că am pielea mixtă, ceea ce înseamnă că din când în când dezvolt inflamații la frunte și lângă nas, mai rar pe bărbie. Orice obraji byaka, pah-pah, ocolesc. Cel puțin am ajuns...

Și acum doar un an, am fost presărat cu niște coșuri mici, chiar în zona obrajilor, am fost cu siguranță surprins, dar nu foarte supărat, deoarece, în ciuda faptului că erau foarte mulți, erau aproape invizibili și speram că ei înșiși vor pleca, ca toți coloniștii anteriori. Dar nu! Au început să se inflameze unul câte unul, să crească în dimensiuni, să se înroșească și să doară insuportabil. Nu puteam face nimic cu ei: nici nu-l uscați, darămite să-l stoarceți. Fetelor, nu știu ce a fost, dar o asemenea acnee, într-o asemenea cantitate și într-un astfel de loc, nu am avut-o NICIODATĂ! Toată vara am încercat să fac ceva, dar nimic nu a ajutat. A ajuns la punctul că mă ascundeam de soțul meu, deși el este foarte înțelegător cu mine și nu își exprimă niciodată „zâna”.

În general, mi-am dat seama că este timpul să folosesc artilerie grea și am început să folosesc agentul cu tot binecunoscutul peroxid de benzoil și abia atunci am observat o tendință pozitivă. Dar, din păcate, lupta nu a fost egală, așa că am decis să adaug și Isotrexin și apoi am trecut la ea cu totul.

Deci, Isotrexin:

ATENŢIE. CONSULTAREA MEDICULUI ESTE NECESARĂ ÎNAINTE DE UTILIZARE.

 • Agent antimicrobian care conține antibioticul eritromicină și izotretinoina retinoidă. Apropo, l-am cumpărat tocmai din cauza izotretinoinei, deoarece poate fi alternată cu peroxid de benzoil, dar trebuie să fii FOARTE ATENȚIONAL, pentru că POTI ARDEA PIELEA. (Nu combinați aceste medicamente fără permisiunea medicului dumneavoastră.)
 • Are efecte antiseboreice, antiinflamatorii și keratolitice
 • Reduce producția de sebum și reduce răspunsul inflamator din jurul glandelor sebacee
 • Previne apariția acneei cauzate de acneea Propionibacterium.

Tratament topic al acneei.

Contraindicații:

 • Hipersensibilitate
 • Sarcina și alăptarea
 • Copii sub 12 ani
 • Antecedente personale sau familiale de cancer de piele.

Efecte secundare (reacții locale):

 • Arsuri și iritații ale pielii;
 • Hiperemie și descuamarea pielii;
 • Hipersensibilitate la lumina soarelui (trebuie evitate razele UV).

Mod de aplicare:

La nivel local, adulți și adolescenți de la 12 ani - medicamentul se aplică într-un strat subțire pe unul uscat. zona afectată a pielii de 2 ori pe zi (dimineața înainte de machiaj și seara după spălare). Cursul tratamentului este de 6-8 săptămâni.

Opinia și recomandările mele:

 • Prima săptămână l-am folosit doar noaptea, deoarece medicamentului nu-i plac razele UV, iar dimineața am folosit medicamentul cu peroxid de benzoil și am luat ARSURĂ! Prin urmare, ulterior am început să folosesc doar Isotrexin de 2 ori pe zi..
 • A aplica strat foarte subțire, în caz contrar, poate provoca roșeață și descuamare. De asemenea, gelul se va transforma într-un film care se va rostogoli. În ceea ce privește machiajul deasupra gelului: în opinia mea, acest lucru este imposibil, deoarece gelul este încă vizibil pe față.
 • Aplicați numai pe USCAT piele!
 • Prin urmare, compoziția conține retinoizi este mai bine să folosiți gelul cu activitate solară redusă (toamna și iarna) și să folosiți o cremă cu SPF.
 • Gelul este economic. Repet, ai nevoie de ea se aplica intr-un strat foarte subtire! Timp de aproape 2 luni am folosit a treia sau a patra parte (fotografia arată că există încă o mulțime).
 • Gelul nu scapă de punctele negre și postacnee. Din păcate, mai am pete roșii după acnee, gelul nu va ajuta aici.

Acest medicament m-a salvat! Dar nu vă așteptați la rezultate instantanee! Tratamentul a fost lung, așa cum este scris în instrucțiuni, dar am câștigat! Nu pot arăta fotografiile înainte și după, deoarece am șters fără milă toate fotografiile din acea perioadă.

ATENŢIE. CONSULTĂ ÎNTotdeauna un medic înainte de utilizare. Ai grijă de frumusețea și sănătatea ta!

Volum - 30g. Cost - 105 UAH.

Ceva de neînțeles [Photos inc]

Evaluare: 1 (din 5)

Lupta împotriva acneei este la al șaselea an. În acest timp, doi medici diferiți au prescris acest medicament în diferite etape ale tratamentului. Prima dată am fost externat în combinație cu Baneocin. A doua oară cu Physiogel.

1) Prețul medicamentului este ridicat. Orice s-ar putea spune, dar este extrem de scump să cumperi un astfel de tub. După cum puteți vedea, am două dintre ele. Accidental dar trist.

2) Ambalare. Cutia era din carton, în interior era o inserție cu instrucțiuni, un tub de tablă. Nasul era acoperit cu metal și trebuia străpuns cu un capac. Convenabil, gelul nu se usucă și, evident, nimeni nu l-a folosit.

3) Gel. Mirosul este înfiorător, alcoolic, dacă este aplicat lângă ochi, se poate uda și înroși.

4) Coerență. Asemănătoare jeleului, în fotografie este perfect vizibil. Uscarea lasă un film și, în ciuda a ceea ce este scris în instrucțiuni, este pictat peste el, este nerealist, fundația și pudra sunt pătate.

5) Eficiență. Aici încep ciudățeniile. Pentru cazurile avansate și complexe, acest gel este destul de slab, dar în etapele inițiale ale acneei nu este prescris, deoarece este un antibiotic. Drept urmare, în cazul meu neglijat, am primit un efect temporar, la început acneea s-a uscat și a început să scadă, dar apoi a început o iritație teribilă, peelingul și acneea au continuat să urce, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. În general, acesta nu este un panaceu. Dacă prinzi momentul în timp și folosești gelul, atunci vei reduce acneea înainte de a începe teribilul peeling, iritație și dependență, dar dacă ai „totul este rău”, atunci nici nu merită cheltuit.

6) Pericole. Pentru prima dată, medicul nu s-a obosit să mă avertizeze cu privire la creșterea fotosensibilității și, în același timp, a prescris gelul de două ori pe zi: dimineața, înainte de a merge la universitate și seara. Concluzie - arsuri solare, iritații, descuamare și 2 tuburi de cremă irosite.

Al doilea doctor, când a încercat să prescrie acest remediu minune, a auzit un răspuns foarte expresiv despre el, dar în același timp a continuat să insiste pe cont propriu. Drept urmare, a spus să aplice noaptea și a spus că după aceasta este imposibil chiar să fii în lumina unei lămpi de noapte, iar lumina de pe monitor sau de la televizor este probabil capabilă să provoace arsuri. Se pare că trebuie să aplicați în timp ce stați la subsol în întuneric complet... Îmi iubesc medicii.

7) Postgust. Gelul ucigaș usucă pielea, respectiv, începe să se dezlipească și să secrete o grămadă de sebum. Atât Baneocin, cât și Physiogel, care trebuiau să neutralizeze aceste efecte, nu au reușit, înfundând în schimb porii și provocând un nou val de acnee. Mulțumim din nou medicilor noștri și o plecăciune profundă față de ei.

Prima dată am folosit doar izotrexină + baneocină, a doua oară izotrexină + fiziogel + vitamine + antibiotice pe cale orală. Efectul în ambele cazuri este uscarea temporară a acneei, dar nu vindecare magică. Dar până în prezent, tratez pielea grasă, care se desprinde, iar porii s-au răspândit la dimensiunea craterelor și s-au înfundat o dată sau de două ori. Nu susțin că acest gel a ajutat pe cineva, dar așa cum am scris mai sus, pentru un astfel de efect, principalul lucru este să prinzi acneea în stadiul inițial și să o oprești rapid. Pentru cazurile neglijate, acesta este un lucru complet inutil. Mai mult rău decât bine.

Z. Y. Și nu uitați, dragi doamne, că suntem cu toții foarte diferiți și că și organismele sunt diferite, și, prin urmare, reacția la acest sau la acel remediu poate fi aproape diametral opusă. Prin urmare, atunci când cumpărați ceva bazat pe recenziile altor persoane, fiți pregătiți ca totul să se poată dovedi cu acest instrument departe de a fi la fel de roz ca al altcuiva din recenzii..

Z.Y.Y. Vă mulțumim că ați acordat timp pentru a citi recenzia și a fi frumoasă!

Am adunat într-o grămadă resturile tuturor remediilor mele pentru combaterea acneei, treptat voi posta recenzii despre ele.

1) Patch-uri anti-pickel Synergen

2) Gel anti-pickel sinergic

3) Liniment Sintomicina.

De fapt, toți au dat un efect temporar, ceva care chiar a ajutat aici:

dar rețineți, instrumentul este scump, nu vor exista rezultate imediate (producătorul nu promite) și este dificil să îl obțineți în țările CSI. Vă sfătuiesc să îl utilizați atunci când totul a fost deja încercat.

Izotrexină

 • Indicații de utilizare
 • Mod de aplicare
 • Efecte secundare
 • Contraindicații
 • Interacțiunea cu alte medicamente
 • Supradozaj
 • Formular de eliberare
 • Compoziţie

Utilizarea sistematică a Isotrexinului ajută la suprimarea activității glandelor sebacee și la reducerea producției de sebum; Isotrexina afectează formarea de comedoane, inhibă cheratinizarea foliculară, inhibă Propionibacterium acnes și reduce inflamația.
Eritromicina este un antibiotic macrolid care blochează sinteza proteinelor microorganismelor, legându-se reversibil de subunitățile ribozomilor, inhibând astfel translocarea peptidelor din regiunea acceptoră a ribozomului către cea donatoare, prevenind sinteza ulterioară a polipeptidei. Este eficient în tratarea acneei prin reducerea populației Propionibacterium acnes și prevenirea eliberării mediatorilor inflamatori de către microorganisme. Eritromicina aplicată local poate dezvolta rezistență la Propionibacterium acnes, dar există dovezi că eritromicina în combinație cu izotretinoina este eficientă împotriva tulpinilor de Propionibacterium acnes rezistente la eritromicină.
Pe baza faptului că, în majoritatea cazurilor, acneea constă în comedoane și zone inflamatorii în același timp, terapia locală cu un preparat combinat care conține izotretinoină și eritromicină este cea mai logică și justificată patogenetic..
Isotrexina este eficientă în tratarea leziunilor cutanate atât inflamatorii, cât și neinflamatorii. Componenta izotretinoin este eficientă în tratamentul fazei comedogene a bolii, în același timp componenta eritromicină este eficientă în focarele inflamatorii de severitate moderată până la moderată.
Farmacocinetica. Absorbția percutanată a izotretinoinei și a eritromicinei este minimă.

Indicații de utilizare

Tratament local pentru acnee (acnee vulgară) - atât focare inflamatorii, cât și neinflamatorii (chistic-nodulare).

Mod de aplicare

Pacientul trebuie, de asemenea, avertizat că utilizarea excesivă a medicamentului nu duce la rezultate mai rapide sau mai bune ale tratamentului, dar poate duce la posibilitatea înroșirii, descuamarea pielii sau disconfort. În cazul apariției unor astfel de fenomene accidental sau ca urmare a utilizării excesive a gelului, tratamentul trebuie întrerupt timp de câteva zile..

Efecte secundare

Isotrexina poate provoca următoarele reacții adverse:
- din sistemul imunitar: reacții alergice;
- din tractul digestiv: diaree;
- din partea pielii și a țesutului subcutanat: poate exista o senzație de durere sau arsură la locul de aplicare, mâncărime sau iritație, eritem, uscăciune, senzație de furnicături, peeling, subțierea pielii, hiperpigmentare, hipopigmentare, fotosensibilizare. Dacă se dezvoltă iritații excesive, tratamentul trebuie întrerupt și continuat după dispariția reacției. Dacă iritația persistă, tratamentul trebuie întrerupt. Reacțiile se rezolvă de obicei după oprirea tratamentului.
Prezența butilhidroxitoluenului în compoziție poate provoca reacții cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact) sau iritarea ochilor și a mucoaselor.

Contraindicații

Isotrexina este contraindicată la pacienții cu hipersensibilitate cunoscută la orice componentă a medicamentului..
Isotrexina este contraindicată în timpul sarcinii și alăptării..
Isotretinoina este contraindicată la pacienții cu antecedente personale sau familiale de cancer de piele.

Instrucțiuni Speciale:
Evitați contactul cu ochii, cavitatea bucală și membranele mucoase, precum și excoriația sau leziunile cutanate eczematoase. Trebuie avut grijă să se evite acumularea medicamentului în pliurile pielii și în colțurile nasului. Zonele sensibile ale pielii, precum gâtul, trebuie tratate cu grijă.
Utilizați cu precauție la pacienții cu rozacee și dermatită periorală concomitentă, având în vedere efectul iritant al izotretinoinei.
Deoarece Isotrexina poate provoca reacții de hipersensibilitate atunci când este expusă la lumina soarelui, trebuie evitată sau minimizată expunerea prelungită sau accidentală la lumina soarelui sau a lămpilor. Dacă expunerea la soare nu poate fi evitată, trebuie utilizate preparate de protecție cu protecție UV adecvată și îmbrăcăminte de protecție pentru a proteja pielea tratată..

În cazul unei reacții sub formă de arsuri solare, tratamentul trebuie întrerupt.
Având în vedere efectul potențial cumulativ, este necesară prudență atunci când se utilizează izotretinoin împreună cu alte medicamente topice pentru acnee. În caz de iritație sau dermatită, frecvența de aplicare a gelului trebuie redusă sau tratamentul trebuie întrerupt temporar, care poate fi reluat după ce simptomele iritației au dispărut complet. Dacă simptomele de iritație persistă, tratamentul trebuie întrerupt.
Ca și în cazul altor antibiotice cu spectru larg, colita pseudomembranoasă a fost raportată cu eritrimicină. Acest lucru este puțin probabil în cazul aplicării topice a eritromicinei, dar dacă apare diaree sau dureri abdominale, tratamentul trebuie oprit imediat și colita asociată cu antibiotice trebuie exclusă..
Pacienți vârstnici. Nu există recomandări speciale pentru utilizarea Isotrexinei la pacienții vârstnici. Acneea (acneea vulgară) nu este o boală tipică în această grupă de vârstă..

Copii. A nu se utiliza la copii sub pubertate.
Capacitatea de a influența viteza de reacție atunci când conduceți sau acționați alte mecanisme. Nedescris.

Sarcina și alăptarea:
Siguranța utilizării Isotrexinului în timpul sarcinii nu a fost stabilită..
Isotrexina este contraindicată în timpul sarcinii, precum și la femeile care planifică sarcina. Tratamentul cu medicamentul este oprit cu un ciclu menstrual înainte de sarcina planificată..
Absorbția percutanată a izotretinoinei este neglijabilă. Nu se știe dacă izotretinoina este excretată în laptele matern; prin urmare, Isotrexin nu trebuie utilizat în timpul alăptării.

Interacțiunea cu alte medicamente

Evitați utilizarea combinată cu agenți oxidanți, cum ar fi peroxidul de benzoil, acest lucru poate reduce eficacitatea izotretinoinei topice. Dacă este necesar un tratament combinat, acesta trebuie prescris în diferite momente ale zilei, de exemplu, un medicament dimineața, altul seara. Dacă apare iritație sau dermatită, reduceți frecvența aplicării gelului.

Supradozaj

Până în prezent nu au fost raportate cazuri de supradozaj acut de izotrexină. Dacă se ia accidental izotretinoină, posibilele simptome ale supradozajului cu vitamina A includ dureri de cap severe, greață, vărsături, somnolență, iritabilitate și mâncărime. Simptomele supradozajului asociate cu eritromicina nu sunt de așteptat dacă se ia accidental Isotrexin. Tratamentul pentru supradozaj se efectuează în funcție de starea clinică a pacientului sau în conformitate cu recomandările pentru tratamentul otrăvirii, dacă există..

Formular de eliberare

Tub de gel cu izotrexină 30 g, într-o cutie de carton.

Izotrexină

Isotrexin: instrucțiuni de utilizare și recenzii

Denumire latină: Isotrexin

Cod ATX: D10AD54

Ingredient activ: Isotretinoin + Eritromicină (Isotretinoin + Eritromicină)

Producător: Ltd. Stifel Laboratories (Irlanda) pentru GlaxoSmithKline Export Ltd (Marea Britanie)

Descriere și actualizare foto: 31.07.2019

Isotrexin - medicament combinat dermatotrop pentru uz topic.

Eliberați forma și compoziția

Isotrexina este produsă sub formă de gel pentru uz extern: moale, de culoare galben pal (6, 25, 30, 40 sau 50 g în tuburi de aluminiu, 1 tub într-o cutie de carton).

1 g conține substanțe active:

 • Isotretinoin - 0,5 mg;
 • Eritromicină - 20 mg.

Componente auxiliare: butilhidroxitoluen, hiproloză, etanol.

efect farmacologic

Medicamentul are un efect keratolitic, antiseboreic și antiinflamator.

Farmacodinamică și farmacocinetică

Gelul cu izotrexină conține izotretinoină ca unul dintre componenți, care are o structură și un efect farmacologic similar cu vitamina A. Retinolul, care face parte din această substanță, asigură creșterea și divizarea celulelor epiteliale. De asemenea, substanța încetinește diferențierea terminală a sebocitelor și hiperproliferarea epiteliului canalelor excretoare ale glandelor sebacee, normalizează compoziția secrețiilor lor și facilitează excreția acesteia. Terapia medicamentoasă regulată ajută la reducerea activității glandelor sebacee, eliminarea inflamației, inhibarea producției de sebum și a activității bacteriilor care provoacă acnee.

Eritromicina este un membru al grupului de antibiotice macrolide. Substanța acționează asupra ribozomilor bacteriilor, prevenind multiplicarea acestora și interferând cu sinteza polipeptidelor. Utilizarea medicamentului duce la o scădere a populației Propionibacterium acnes și la încetarea producției de mediatori inflamatori. Administrarea de eritromicină poate contribui la dezvoltarea de suprainfecții și tulpini rezistente la efectele sale. Cu toate acestea, combinația de eritromicină cu izotretinoină în Isotrexin asigură eficacitatea acesteia împotriva tulpinilor rezistente..

Conform instrucțiunilor, Isotrexin este utilizat pe scară largă în tratamentul bolilor de piele atât inflamatorii, cât și neinflamatorii. Absorbția sistemică a ingredientelor active ale medicamentului nu are loc.

Indicații de utilizare

Agentul este utilizat pentru tratarea acneei ușoare până la moderate (acnee).

Contraindicații

 • Copii sub 12 ani;
 • Hipersensibilitate la componentele medicamentului.

În ciuda absorbției percutanate nesemnificative a izotretinoinei, utilizarea gelului Isotrexin este contraindicată în caz de sarcină stabilită sau planificată.

Deoarece nu se știe dacă componentele medicamentului sunt excretate în laptele matern, medicamentul nu trebuie prescris în timpul alăptării (alăptării).

Instrucțiuni pentru utilizarea Isotrexinului: metodă și dozare

Gelul se aplică extern.

Un strat subțire de preparat este aplicat pe zona afectată a pielii de 2 ori pe zi: înainte de dimineața aplicarea machiajului și după spălarea de seară.

Trebuie avut în vedere faptul că pentru o vindecare completă, în unele cazuri, poate dura 6-8 săptămâni de terapie..

Efecte secundare

La locul de aplicare a gelului, sunt posibile următoarele răspunsuri dermatologice: o senzație de ușoară iritație, senzații de arsură și furnicături, peeling și eritem. În plus, în timpul tratamentului, este posibilă creșterea sensibilității la acțiunea radiațiilor vizibile sau ultraviolete (fotosensibilizare).

Supradozaj

Supradozajul acut este puțin probabil. Dacă medicamentul este înghițit accidental, pot apărea simptome precum somnolență, iritabilitate, greață, vărsături, cefalee, mâncărime. Tratamentul simptomatic este recomandat conform prescripției medicului.

Instrucțiuni Speciale

Este necesar să se evite contactul gelului pe membranele mucoase ale ochilor, nasului și gurii, precum și pe zonele pielii cu o suprafață ulcerată sau deteriorată. Aplicați cu atenție medicamentul pe zonele sensibile ale corpului - gâtul și pielea din jurul ochilor.

Datorită dezvoltării posibile a fotosensibilității, expunerea prelungită sau deliberată la soare trebuie redusă la minimum.

În cazul reacțiilor adverse, care apar de obicei în ziua 7-14 a tratamentului, cursul trebuie întrerupt timp de câteva zile. Se recomandă reluarea tratamentului după dispariția semnelor de iritație. Întrerupeți terapia dacă reacțiile adverse persistă.

Interacțiuni medicamentoase

Nu se recomandă utilizarea simultană a altor medicamente cu proprietăți exfoliative sau keratolitice, inclusiv medicamente din grupul retinoid..

Acțiunea gelului slăbește administrarea simultană a antibioticelor din grupul tetraciclină și utilizarea locală a glucocorticosteroizilor.

Analogi

Analogii izotrexinelor sunt: ​​Bezugrey, Deriva C, Retin A, Adapalen, Deriva Water, Adapalen, Differin, Radevit, Retinoic unguent, Effezel, Videstim, Klenzit, Retasol, Adaklin, Adolen, Cleran Zinc.

Termeni și condiții de stocare

A nu se lăsa la îndemâna copiilor la o temperatură care nu depășește 25 ° C.

Perioada de valabilitate - 2 ani.

Condiții de distribuire de la farmacii

Disponibil fără prescripție medicală.

Recenzii despre Isotrexin

Conform recenziilor, Isotrexin, vândut la un preț accesibil, ajută cu succes să facă față acneei și acneei într-un timp scurt. Majoritatea pacienților uită de astfel de boli de piele pentru totdeauna. Cu toate acestea, există dovezi că medicamentul usucă grav pielea și poate provoca reacții alergice..

La începutul terapiei, se observă adesea exacerbări ale stării pacientului. Mulți pacienți observă economia medicamentului, care poate fi aplicat într-un strat foarte subțire și numai pe zonele afectate ale pielii.

Prețul isotrexinei în farmacii

Prețul Isotrexin în farmacii a fost de 415 ruble (pentru un tub de 30 g), dar în prezent nu este disponibil pentru vânzare.